5.8° Constanța Mie., 30 Nov. 2022
Anul XX Nr. 6198
5.8° Constanța Miercuri, 30 Noiembrie 2022 Anul XX Nr. 6198

MS lucrează la normele legii prevenţiei. Se vor dezvolta şi registrele de diabet şi prediabet

A.F. 25 noiembrie 2022 50

Preşedintele Comisiei de diabet, nutriţie şi boli metabolice a Ministerului Sănătăţii, Anca Pantea - Stoian, a anunţat că, alături de legea prevenţiei, se vor dezvolta şi registrele pentru diabet şi prediabet.

"În acest moment, Comisia naţională de diabet, Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate lucrează pentru normele legii prevenţiei. (...) Alături de legea prevenţiei se vor dezvolta şi cele două registre de diabet şi prediabet", a precizat medicul, la ediţia a III-a a Forumului Român de Diabet, proiect derulat într-un cadru de parteneriate între Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, asociaţii de pacienţi şi grupul de lucru pentru diabet al ARPIM.

Pantea - Stoian a precizat că România este printre puţinele ţări din Europa care tratează prediabetul.

VIVO - Ad.
VIVO - Ad.

"Menţionez că din primăvara acestui an suntem, poate, printre puţinele ţări din Europa care deja tratează prediabetul. (...)A doua veste bună este, poate, aceea că, în sfârşit, putem să deschidem drumul către recunoaşterea importanţei nutriţioniştilor şi dieteticienilor şi a rolului pe care îl pot juca în cadrul extins al screeningului prevenţiei, dar şi al educaţiei terapeutice a pacientului cu diabet zaharat, dorindu-ne să recunoaştem acest cluster de specialişti cât mai bine posibil şi ei să fie recunoscuţi ca şi persoane educate medical şi să fie evident arodate cabinetelor medicale, instituţiilor de sănătate", a explicat ea, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

REPLICA

LOTO

6/49
193339183026
5/49
1136376284
joker
20243019359