REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° ConstanÈ›a Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.5° ConstanÈ›a Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

MTS ''nu acceptă'' eliminarea indemnizaţiilor de merit pentru sportivi şi tehnicieni

MTS ''nu acceptă'' eliminarea indemnizaţiilor de merit pentru sportivi şi tehnicieni

Replica API 19 decembrie 2019 | 00:00 375

Ministerul Tineretului şi Sportului anunţă că ''respectă valorile României şi nu acceptă eliminarea indemnizaţiilor de merit pentru sportivi şi tehnicieni'', conform amendamentului propus, marţi, de preşedintele Comisiei de Muncă şi protecţie socială din cadrul Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Adrian Solomon.

Amendamentul ''cinic'' propus de Solomon ar urma să elimine indemnizaţiile de merit pentru artişti şi sportivi, instituite prin Legea 118/2002, acesta fiind susţinut în cadrul şedinţei din 17 decembrie a Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din cadrul Camerei Deputaţilor şi trimis către plen.

''Acest amendament deturnează atenţia de la intenţia proiectului legislativ iniţiat de parlamentarii PNL, aceea de a elimina pensiile speciale. Ministerul Tineretului şi Sportului condamnă cu fermitate posibilitatea de a elimina indemnizaţiile de merit şi atrage atenţia că nu se poate face în niciun fel vreo echivalenţă între indemnizaţia de merit acordată pe baza unor performanţe notabile în domeniul culturii şi sportului şi o pensie acordată strict pe criterii de vechime. Abrogarea printr-un amendament abuziv şi neadecvat a acestei legi ar fi o insultă intolerabilă pentru oamenii care au avut contribuţii decisive la marile performanţe ale sportului românesc. Existenţa acestui amendament la o lege de eliminare a pensiilor speciale este un nonsens'', este punctul de vedere al MTS.

''Consider că este o mare ticăloşie să loveşti în valorile sportului românesc, să târăşti sportul în mijlocul unei răfuieli politice. Oamenii care au adus onoare României nu merită o asemenea insultă, ei trebuie apreciaţi şi onoraţi aşa cum se cuvine. Resping categoric această propunere cinică şi îi asigur pe oamenii de sport că ne vom bate pentru drepturile lor'', a declarat Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului.

Indemnizaţiile de merit se acordă pentru sportivii care au obţinut cel puţin patru medalii la Campionate Europene, Campionate Mondiale de seniori sau cel puţin două medalii la Jocurile Olimpice, pentru sporturile individuale sau cel puţin o medalie pentru sporturile de echipă la Cupe Europene, Cupe Mondiale, Campionate Europene, Campionate Mondiale de seniori, Jocuri Olimpice. Acestea se mai acordă pentru antrenori, cadre medicale şi cercetători, arbitri, precum şi alte personalităţi care au participat la acţiuni externe deosebite de promovare a imaginii României.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand afirmati ca sa castigati voturi ca veti desfiinta orice venit "special" trebuia sa ganditi ca tara e plina de valori si ca nu veti putea taia mai nimic. Multe din valorile noastre sportive de exemplu joaca de ani buni pe bani multi, munciti desigur de ei. Mult mai multi decat primele voastre. Dar revin, cand ati minti ca sa castigati voturi ca taiati toate "pomenile" trebuia sa ganditi ca se va intoarce totul inpotriva voastra. Am schimbat niste incompetenti cu altii. Toata clasa politica trebuie schimbata, e incapabila sa ofere ceva echitabil tarii. Hotii stiu doar sa incurce.
1
0
Sportivii merita din plin dar artistii nu ei si-au facut meseria si-atit
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272