REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

MTV Europe Music Awards 2021: Ed Sheeran şi BTS, principalii câştigători la o gală în care a triumfat diversitatea

MTV Europe Music Awards 2021: Ed Sheeran şi BTS, principalii câştigători la o gală în care a triumfat diversitatea

Replica API 16 noiembrie 2021 | 01:42 617

Ed Sheeran şi BTS sunt principalii câştigători ai Europe Music Awards 2021 (EMA), la o gală ce a promis să promoveze egalitatea şi vizibilitatea drepturilor LGBTQ+, care au fost subminate în Ungaria, gazda ceremoniei.

Ed Sheeran

Cântăreţul britanic Ed Sheeran a obţinut două dintre cele mai importante premii, "Cel mai bun artist" şi "Cel mai bun cântec" pentru "Bad Habits", la cea de-a 28-a ediţie a Europe Music Awards ale reţelei MTV, desfăşurată duminică seara în capitala Ungariei.

Pe scena de la Papp Laszlo Budapest Sportarena, trupa sud-coreeană BTS a fost încoronată cu cele mai multe premii - patru în total: "Cel mai bun grup" şi "Cel mai bun artist pop", precum şi "Cel mai bun artist K-Pop" şi "Cei mai buni fani".

Sursa foto: MTV AUSTRALIA/TWITTER

În schimb, Justin Bieber, care a avut cele mai multe nominalizări, a plecat cu mâna goală.

Primul premiu decernat la gala de la Budapesta a fost însă acordat lui Maluma, ''cel mai bun artist latino''. În discursul său, artistul columbian a mulţumit echipei şi mamei sale ("Mamă, te iubesc", a spus el în spaniolă), după ce s-a declarat "foarte mândru să fie latino". Distincţia de "Cel mai bun artist latino" este cu atât mai meritorie dacă luăm în considerare categoria rivalilor săi pentru acest premiu: Bad Bunny, J. Balvin, Rosalia, Rauw Alejandro şi Shakira, scrie EFE, citată de Agerpres.

Foto: (c) Marton Monus/REUTERS

În ceea ce priveşte celelalte genuri muzicale, cântăreaţa americană originară din Trinidad şi Tobago Nicki Minaj a câştigat la hip-hop, formaţia italiană Maneskin, câştigătoarea Eurovision 2021 - la rock, muzicianul american Lil Nas X - cel mai bun videoclip, pentru controversatul "Montero (Call Me By Your Name)", britanicul Yungblud - la muzică alternativă, în timp ce DJ-ul francez David Guetta este câştigătorul MTVEMA 2021 pentru cea mai bună muzică electronică.

Rapperiţa americană Saweetie, care a şi prezentat gala, a fost desemnată cel mai bun artist nou.

Anul acesta a fost acordat şi premiul MTV EMA Generation Change Award, care onorează tinerii din întreaga lume care luptă pentru a promova "egalitatea şi dragostea", combătând în acelaşi timp politicile anti-LGBTQ+.

Diversitatea a triumfat şi datorită primei reprezentaţii de până acum a unui artist transgender, tânărul german Kim Petras. Aceasta a fost doar o altă parte a declaraţiei globale a MTV, la fel ca şi schema de culori a logo-ului din acest an, în care rozul a fost foarte prezent.

În ţinută multicoloră şi însoţit de trupa sa, ambele lucruri rare, Ed Sheeran a interpretat "Overpass Graffiti" şi ulterior "Shivers", consemnează EFE.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272