REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Mult aşteptatul film 'Top Gun: Maverick', lansat în sfârşit pe marile ecrane

Mult aşteptatul film 'Top Gun: Maverick', lansat în sfârşit pe marile ecrane

Replica API 30 mai 2022 | 00:00 928

Mult aşteptatul film ''Top Gun: Maverick'' se lansează în sfârşit vineri pe marile ecrane, după ce a fost proiectat în afara competiţiei la Festivalul de la Cannes, relatează EFE.

Mulţi s-au întrebat dacă "Top Gun", filmul devenit deja clasic din 1986 şi care l-a transformat pe Tom Cruise într-un star global, avea nevoie de o continuare. Şi totuşi, după aproape patru decenii "Top Gun: Maverick" revine, de data aceasta sub forma unui blockbuster perfect, care se pregăteşte să ocupe în acest weekend prima poziţie în box-office-ului american, citează Agerpres.

"Top Gun: Maverick" îl are în centrul său pe căpitanul Pete "Maverick" Mitchell, la 30 de ani de la evenimentele din primul film. Maverick trebuie să antreneze un grup de tineri aviatori, printre care şi Bradley "Rooster" Bradshaw (Miles Teller), fiul lui Nick "Goose" Bradshaw (Anthony Edwards), cel mai bun prieten al lui Maverick în filmul original. Jennifer Connelly, Jon Hamm, Lewis Pullman şi Ed Harris interpretează roluri secundare, iar Val Kilmer reapare în rolul lui Tom "Iceman" Kazansky.

Este însă vorba de o poveste actuală, cu arome fine din atmosfera anilor 80', poate cel mai reuşit "legacy sequel" de până acum. Scenele de acţiune şi de pilotaj sunt extraordinar de intense şi te iau mereu prin surprindere. Avioanele prezentate sunt din generaţii multiple, primul pe care îl vedem fiind un monstru supersonic actual, dar nu lipsesc nici modele mai vechi, F-18 sau F-14.

Maverick este pus să antreneze şi să aleagă câţiva piloţi de elită ai şcolii Top Gun pentru o misiune periculoasă. Numele teritoriului pe care se află baza inamică în care se află ţinta nu este numit, evitând cu eleganţă conflicte din lumea reală. Scheletul poveştii urmează cam acelaşi plan de bătaie ca în primul film, însă cu câteva etape neaşteptate în plus şi conotaţii actuale. Apar, de asemenea, replici care se repetă ca un ecou. Astfel, Ed Harris, ca un ecou al personajul său din filmul "The Man in Black" sau din serialul "Westworld", îi spune lui Maverick: "The future is here".

Sunt repetate scene din filmul original, dar cu un suflu proaspăt. Există un mare respect faţă de primul film şi de ceea ce reprezintă. Muzica şi atmosfera conferă nostalgie invitând la o călătorie în timp. Filtrele portocalii de apus aplicate sunt superbe, de zeci de ori mai savuroase decât în primul film. Acţiunea până la urmă cucereşte publicul, care nu mai are timp să analizeze slăbiciunile din scenariu, cum ar fi modul în care Maverick reuşeşte mereu să scape nevătămat din orice situaţie.

Distribuţia de roluri secundare este oarecum generică, dar foarte potrivită pentru a spune povestea. Tinerii piloţi sunt plini de energie şi de aspiraţii, iar amiralii şi alte ranguri înalte sunt calculaţi şi de regulă rigizi. Jon Hamm şi, mai ales, Jennifer Conelly, oferă interpretări memorabile în zona personajelor mature. Miles Teller este nestemata ascunsă a distribuţiei, iar jocul său actoricesc face ca filmul să înflorească în cea de-a doua sa parte.

Iar Tom Cruise le demonstrează chiar şi scepticilor că încă îşi poate interpreta cascadoriile fără cusur. Se poate simţi pasiunea şi dedicaţia actorului pentru acest film, care a întrunit aplauzele atât ale publicului cât şi ale criticilor, fiind considerat chiar mai bun decât prima parte.

O altă premieră de cu totul alt gen este filmul de animaţie "The Bob's Burgers Movie", bazat pe serialul de televiziune de desene animate, "Bob's Burgers", creat de Loren Bouchard, care a co-scris, produs şi regizat debutul său în regie împreună cu Bernard Derriman.

Actorii, care îşi împrumută vocile personajelor din serial, îşi reiau rolurile şi în film, precum H. Jon Benjamin, Dan Mintz, Eugene Mirman, Larry Murphy, John Roberts, Kristen Schaal, Zach Galifianakis sau Kevin Kline.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272