REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Mar., 14 Mai 2024
Anul XX Nr. 6729
8.4° Constanța Marți, 14 Mai 2024 Anul XX Nr. 6729
 

MULTIMILIONARII care şi-au lăsat PROPRIETĂŢILE în PARAGINĂ vor fi SUPRAIMPOZITAŢI

MULTIMILIONARII care şi-au lăsat PROPRIETĂŢILE în PARAGINĂ vor fi SUPRAIMPOZITAŢI

Replica API 23 decembrie 2020 | 00:00 11404

Clădirile emblematice odinioară, acum rămășițe ce surprind deloc plăcut ochiul trecătorilor, nu sunt iertate de noua administraţie locală! Locuitorii oraşului de la malul mării s-au arătat revoltaţi, şi nu de puţine ori, de clădirile deplorabile din municipiul Consanţa, cele mai multe în Zona Peninsulară, acuzând în nenumărate rânduri că astfel de imobile nu sunt doar periculoase, începând deja să se desprindă bucăţi din ele, dar afectează şi imaginea oraşului în faţa turiştilor care vin an de an la mare, în concediu. Proprietarii nepăsători s-au ales , n trecut, cu majorarea impozitului de până la 500 % pentru neluarea măsurilor de curăţare a imobilelor,însă asta parecănu i-a speriat pe milionarii Constanţei care se înscriu pelista neagră. Drept pedeapă, unii din ei vor scoate din buzunar mai mulţi bani, de anul viitor, pentru impozitul pe clădirile abandonate.

Proprietarul Casei Regale, ars la buzunar

SC Light Systems, firma care a cumpăprat de la SC Mamaia SA Vila Regală, va plăti impozitul pe clădire majorat cu 400 %. În urma verificărilor efectuate de poliţiştii locali,annul trecut, la proprietatea firmei de mai sus, s-a identificat faptul că imobilul este neîngrijit, fiind întocmită o fişă de evaluare.

Proprietarul a avut termen şase luni pentru luarea măsurilor de întreţinere. La începutul luni decembrie, poliţiştii au mers din nou în control, constatând aceeaşi situaţie. Acum, proprietarii clădirii vor scoate din mai mulţi bani, la plata impozitului pe clădiri.

Reamintim că judecătorii au constatat, recent că vânzarea Vilei Regale a fost ilegală, pronunțându-se în acest sens luna iulie. Iată că şi la recurs, magistraţii au decis, pe 25 noiembrie, că SC Light System SRL a fost „cadorisită” ilegal, aşa că imobilul trebuie să revină statului. Ce-i drept, nici această nu e definitivă, cel mai probabil urmând ca speţa să ajungă la Curtea Supremă.

Firma, deţinută de un apropiat al lui Dorin Cocoş

Firma SC Light System SRL are ca acţionar majoritar pe Adrian Petrache, unul dintre cei mai controversaţi afacerişti români și un apropiat atât al grupului Elena Udrea- Dorin Cocoş, cât şi al fostului premier Adrian Năstase. Radoway Limited a rămas cu un procent de 1 %. Adrian Ionel Petrache este ascoiat cu Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, în mai multe firme ca Dalli Exim, Telemedica SA, Centrul de Asistență Medicală SA, CTFM, Casa de Pensii Private Concordia Română, Trei Cocoși-Complex Internațional, Dalli Internațional SRL. SC Light Systems. Este administrată de Ulrich Alin Gabriel, un alt partener de afaceri cu Cocoș. Anul trecut, firma a avut 0 angajați, iar profitul a fost în scădere.

Consal Trade, sancţionată

Şi familia Chicheanu de la Consal Trade, care deţine un imobil pe strada Nicolae Titulescu nr 7, a fost sancţionată cu plata a impozitului de 300 %, pentru neîngrijirarea imobilului din Piaţa Ovidiu.

.

Pe lista neagră, şi afacerisul Duşu

Tot pe strada Nicolae Titulescu, dar numărul 9, este situat hotelul Intim, despre care se spune că l-a găzduit şi pe poetul Mihai Eminescu într-una din multitudinile de camere.

Astăzi, se află într-o stare de degradare. Acesta este şi motivul pentru care proprietarul, SC DGN - ROMAG S.R.L, va fi sancţionat cu supraimpozitarea clădirii cu 300 %. Firma este deţinută de Ion Duşu, din Constanţa, afaceristul fiind inclus pe lista celor mai bogaţi afacerişti din România, clasându-se, anul trecut, pe poziţia 46. Firma a fost înfiinţată în anul 2017 şi are ca domeniu de activitate închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare sau închiriate. Duşu mai este asociat în firmele Celco SA, Complex Condor SA, Logistic Park.

Consilierii locali municipal vor aproba,în şedinţa din 28 decembrie, proiectele de hotărâre ce vizează majorarea impozitului cu 300% pentru cei care şi-au lăsat proprietăţile să se scufunde în bălării sau în stare avansată de degradare.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Casa cu lei ? ... a am uitat sefu vostru !
1
1
asta i proiectul lui fagadau
2
3
vila din mamaia nu era sau locuia mazare in ea?
2
3
amenda sau impozitul e fix pwla ,sa se confiste si scoase la licitatie de anaf pt aia care vor sa faca ceva cu adevarat
8
1
Noi romanii stam ca oile in casa 12 15 la gramada cu copii cumetri nasi si machidonii au palate abandonate. De aia le dam HATE ca nu ne da si noua o casa macar un apartament
7
4
Ba berbecilor,sint Pline statiunile din sud,de la olimp la Vama veche de terase,circiumi,asa zise hoteluri ,toate cu aspect de grajd sau policlinica,construite pe spatiul verde,FALIMENTARE!Puneti bouarii la impozite babane,sa si le demoleze singuri,si sa redea spatiul verde.Plus plantat copaci de minim 2 de ani,pe care i-au taiat sa faca grajdurile!
8
1
Hotelul Intim nu o sa renoveze niciodata. Se va darama singur sau il voi incendia oamenii strazii. Au mai fost cazuri - pe bdul Tomis langa muzeul de arta populara
10
0
Si hotelurile alea neconstruite din campus sa le ia la rost.
7
0
TU ziarist jegos! Mortii ma-tii de scarba Mirelo! De ce ai scos fa jegoaso Casa cu lei ??? Vezi ca stiu tot. Eu platesc pe sub mana idioato. Colega ta e multumita. O sa ajungi tu la mana mea ca sunt darnic si aplma mea nu e asa grea ai sa vezi.
9
5
Casa cu Lei edte intro stsre perfecta!
14
0
sa nu plateasca impozit pe cladiri ce nu sunt de fapt ale lor,fiind furaciuni
7
2
Foarte bine! Si daca nu au grija de ele sa le mareasca si mai mult impozitul!
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407