REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

MUNȚII de GUNOAIE din CUMPĂNA, SCANDAL între USR-PLUS și Primărie

MUNȚII de GUNOAIE din CUMPĂNA, SCANDAL între USR-PLUS și Primărie

Replica API 22 ianuarie 2021 | 12:33 2625

La marginea localității, munții de gunoaie formează un peisaj catastrofal. Oamenii se plâng că de-a lungul timpului au fost transmise sesizări către poliția locală, ba chiar au transmis și înregistrări de pe camerele privaților din zonă. Iată că, totuși, nu au fost luate măsuri. Departamentul de Salubrizare din comună acuză consilierii locali USR-PLUS de lipsa comunicării.

Cumpăna, localitatea care se laudă cu statutul de comună europeană, pare a fi îngropată în munți de gunoaie. Oamenii par să fi uitat de bunul simț, odată ce descarcă mizeria pe terenul din marginea localității. Zeci de kilograme de gunoaie s-au strâns în jurul cartierelor mărginașe, mirosul fiind groaznic și înțepător. Locuitorii sunt de părere că după urmele lăsate, aceste depozite ilegale sunt vizitate destul de des de autobasculante, unele chiar de mare tonaj.

„Stau și mă întreb cum este posibil ca o administrație locală, care cheltuie sute de mii de euro pe salariile poliției locale și pe sisteme de supraveghere, să asiste impasibilă la formarea acestui munte de gunoaie” povestește un locuitor indignat. ,,Este atât de greu sa fie montata o camera de supraveghere în aceasta zonă?” încheie aceasta.

Locuitorii aruncă cu răutăți prin intermediul rețelelor de socializare

Contactată de reporterii Replica de Constanța, primarul din Cumpăna, Mariana Gâju, s-a arătat foarte indignată și supărată pe faptul că locuitorii nu comunică cu administrația locală, ci mai de grabă încearcă să arunce cu răutăți prin mediul virtual. ,,Acel om care în fiecare zi nu are ce să facă și trimite fotografii, este un bun cetățean care privește curățenia comunei ca pe un lucru sfânt. Să spună și care a fost implicația lui. De nu nu ne trimite nouă fotografiile și aruncă cu răutăți în administrația locală?” a declarat aceasta.

Răutățile vin din partea consilierilor locali USR-PLUS

Mihaela Popa, administrator la Salubrizare și Gospodărie Cumpăna, susține că acele fotografii au fost publicate de către consilierii USR-PLUS doar pentru a denigra instituția. ,,Vreau doar să se știe că noi ne facem treaba, dar nu putem controla în totalitate acestă situație pe care nu o negăm că există.”

Mai mult decât atât, administratorul susține că salubrizarea este pusă în subordinea Consiliului Local și se supune doar deciziilor și hotărârilor luate de acesta. Legat de solicitarea consilierului Bordei, aceasta consideră că este una impertinentă pentru că în momentul de față, există un proiect pentru montarea acestor camere. Procedura ar urma să intre în discuție la următoarea ședință de consiliu local.

Solicitarea consilierului este impertinentă

,,Impertinentă solicitarea consilierului Bordei referitor la niște camere de supraveghere în zonă. În momentul de față, există un referat pentru montarea acestor camere care o să intre în discuție și în Consiliul Local. Nu trebuie să fim noi denigrați pentru că nu ne facem treaba pentru că nu este cazul. Pentru resturile de moloz care sunt aruncate, noi nu avem nici logistica necesară pentru a putea să le ridicăm.”

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
are tupeu maxim !!! Deci sa recapitulam : gunoiul l-a pus acolo usereul si dupa aceea fotografiaza. Ei darama si malul canalului. Gaju, manca-mi-ai cacatul de jartea hoatza !!! Bolsevico manipulatoare !!!
1
1
Ce repede s-a activat echipa de postaci a jupanesei PSD. Realitatea este ca la Cumpana autoritatile sunt inexistente, fiecare face ce ii tuna prin cap. Gunoaie, drumuri facute de mantuiala, muzica cu live-uri pana dimineata si nesimtire maxima. Daca vreti liniste si un gram de civilizatie va recomand sa va cautati locuinte in alte localitati.
7
1
Tiganii din cumpana aduna orice gunoi ptr 100lei caruta plina din tot orasul cta , agigea , lazu , cumpana si il arunca in zona reapectiva din cumpana.
2
1
In calitate de cetatean al comunei Cumpana pot sa confirm faptul ca gunoiul este ridicat periodic si exista o implicare majora in acest proces. Ceea ce vedeti in imagini reprezinta de fapt mizeria umana, lipsa de simt civic a nesimtitilor care arunca gunoiul fara sa le pese de nimic. Nu fac politica dar la Cumpana primarita chiar se implica.
5
6
USR-istii ar trebui sa pozeze si oamenii sau masinile care arunca gunoiul. Daca tot fac ancheta....sa o faca cum trebuie. Altfel este doar un mare fas. In timpul campaniei pentru locale, simpatizantii usr aruncau gunoi pe campuri si apoi filmau pe facebook ca sa dea in primarie... Asta este nivelul usr-istilot. Toti parca sunt facuti de aceeasi mama...
3
7
daca au venit cu pensatul ala chelios ce sa castige?usr nu intelege ca nu mai merg tehnicile pesediste pe care le au adoptat in alegerea consilierilor si primarilor adica cine sponsorizeaza mai mult sau cine pupa in fund cel mai mult.
2
5
Daca tot nu castigam Primaria Cumpana, macar sa aruncam cu "rahat" in ea sau, mai degraba, sa incepem campania electorala ptr 2024. Nu va mai obositi, si a dat seama lumea ce fel de lichele sunteti
3
10
Solutia este foarte simpla, sa vina Garda de Mediu sa faca o constatare si daca este cazul, sa amendeze primaria Cumpana. Ideea este ca si pe aia-i doare in cur de mediu, stau degeaba prin birourile alea de pe str. Unirii.
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108