REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Murad a renunţat la contractele cu şcolile din Constanţa, pentru învăţământul dual

Murad a renunţat la contractele cu şcolile din Constanţa, pentru învăţământul dual

Replica API 11 iulie 2022 | 00:00 4265

La sediul unităţilor de învăţământ care au ofertă pentru învăţământul profesional s-au afişat, vineri, 8 iulie a.c., listele candidaţilor înscrişi în etapa I de admitere în învăţământul profesional de stat.

În total, în județul Constanța sunt aprobate 67 de clase de învățământ profesional - 1603 locuri, în planul de școlarizare pentru 2022-2023. La data de 8 iulie 2022 s-au înscris 830 de elevi, din care 120 elevi au optat pentru pe locurile de învățământ profesional de tip dual.

Sunt 11,5 clase aprobate de învățământ profesional de tip dual – 285 de locuri. O surpriză plăcută o reprezintă numărul mare de elevi înscriși pentru clasa de la Liceul Tehnologic „Tomis” Constanța – 40 de elevi pentru cele 25 de locuri. Astfel, joi, 14.07.2022, se va desfășura suplimentară de admitere, din comisie făcând parte și reprezentați ai operatorilor economici Distrigaz Sud Rețele S.R.L și Engie Servicii S.R.L, cu care Liceul Tehnologic „Tomis” Constanța a încheiat contracte.

SC Phoenicia Express SRL a transmis o notificare conform căreia denunță contractele încheiate cu două unități de învățământ, Colegiul Economic Mangalia și Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari. Dacă nu va reveni asupra deciziei, nerespectarea angajamentului luat va conduce la diminuarea cu 2 clase a numărului total din cele pentru învățământ dual. Mai mult decât atât, este periclitată și admiterea în învățământul profesional de stat a elevilor care își doreau să se înscrie pe clasele de Turism şi alimentaţie. Ar fi afectate și cadrele didactice, prin modificările aduse catedrelor ocupate în respectivele unități de învățământ. Vom căuta cele mai bune soluții pentru a rezolva această situație.

Etapa a II-a de admitere în învățământul profesional de stat va începe în perioada 26-28 iulie 2022 cu eliberarea de către unităţile de învăţământ gimnazial a fişelor de înscriere pentru învăţământul profesional şi dual de stat pentru candidaţii cărora nu li s-au eliberat fişe de înscriere în etapa I de admitere în învăţământul profesional de stat sau în învăţământul dual.

M.P., A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
il asteapta in syria , hafez sai ya ga tul, un mare sifonar, hotz si arab, j***s
1
0
Ce mai vrea ?; sa plece in tare de origine.
1
0
Scoate absolventi slabi. Nu are sens sa te amesteci intr un sistem c*****.
0
0
E greu sa te tii de cuvant daca esti arabitoi. asa a distrus si LitoralTV
1
0
A venit si articolul despre seful suprem Murad. A fost dospit in complexul din olimp unde Mire la Pas cal are gratuitate. Bravo Mireluta. Asa fata. Chiar eram infrijorat ca nu citisem nimic ieri de Murad. Hai cu articolul anti Radu.spune ne despre kktul de pescarus pe care Radu nu il strange din Mangalia si cum locuitorii orasului fac proteste impotriva lui din cauza pescarusilor. Sa ne spui si cum din vina lu Radu nu au inflorit teii si productia la dude este record pt ca Radu are 2 cazane de tuica ascunse in primarie si face trafic cu Angelescu ca Al Capone cu tuica de dude.hai fata tati.hai
0
0
Sorin Mihai si Lory NU sunt pregatiti sa imparta spagile cu Nico si Dana. Se anunta p******a mare in cort la ISJ. Niko spaima taximetristilor se napusteste acum si asupra pensionarilor sa le s**a si pensia aia mica de comunisti, doar asa sa-l faca gelos pe Tzutzu.
0
0
.***u latzele alea de camila ...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212