REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Musicalul ''Mamma Mia!'' aniversează 25 de ani de reprezentaţii pe West End, Londra

Musicalul ''Mamma Mia!'' aniversează 25 de ani de reprezentaţii pe West End, Londra

A.F. 6 aprilie 2024 | 00:00 119

Musicalul ''Mamma Mia!'', inspirat din melodii ale trupei suedeze ABBA, aniversează 25 de ani de reprezentaţii pe West End, Londra, relatează Reuters.

Musicalul ''Mamma Mia!'' aniverseaza 25 de ani de reprezentatii pe West End, Londra

''Când eşti producătoare, speri că totul va fi bine. Aşa că, faptul de a fi aici (după) 25 de ani, este o mare realizare'', a spus producătoarea Judy Craymer, cu câteva zile înainte de importanta aniversare.

Povestea unei mame, a fiicei ei şi a celor trei posibili taţi a fost jucată în peste 450 de oraşe de pe întreg globul şi a fost transpusă pe marele ecran în două ecranizări de succes.

''Cântecele ABBA sunt cireaşa de pe tort, însă realizarea noastră este că am plasat melodiile ABBA în context'', a spus Craymer referindu-se la spectacolul pe un scenariu semnat de Catherine Johnson şi regizat de Phyllida Lloyd.

''Noi reprezentăm oameni reali. Nu e un basm. E foarte realist'', a spus Mazz Murray, actriţa care o interpretează pe Donna în producţia montată la Novello Theatre, Londra. În sală, se aud atât suspine, cât şi râsete, a adăugat ea.

''Cred că 'Mamma Mia!' a schimbat cu adevărat o dinamică. Cred că şi-a câştigat locul în istoria culturală a teatrului muzical'', a spus Craymer, remarcând totodată că spectacolul a oferit ceva diferit şi mai accesibil faţă de alte musicaluri de succes ale vremii cum ar fi ''Les Miserables'', a lui Cameron Mackintosh, sau ''Phantom of the Opera'', a lui Andrew Lloyd Webber.

Rememorând momentul obţinerii drepturile pentru coloana sonoră, Craymer a spus că, atunci când a început să le sugereze vedetelor ABBA Benny Andersson şi Björn Ulvaeus, în anii 1980, că un musical poate fi realizat din cântecele lor, aceştia ''probabil trecuseră mai departe şi se ocupau de alte lucruri''.

''Cred că ei se gândeau că a cam trecut vremea ABBA... Abia mai târziu, în anii 1990, lucrurile au început să prindă contur, iar noi am progresat''.

''Îmi place foarte mult că în aceşti 25 de ani am reuşit să aducem spectacolul unor generaţii noi, am adus teatrul unor noi generaţii, dar şi ABBA unor noi generaţii''.

Întâmplător, în timp ce ''Mamma Mia!'' celebrează 25 de ani pe 6 aprilie, ABBA marchează 50 de ani de la lansarea ''Waterloo'', în 1974, melodie care le-a adus succesul mondial, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212