REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Musicalul 'West Side Story', în regia lui Ivo van Hove, nu-şi va relua reprezentaţiile pe Broadway

Musicalul 'West Side Story', în regia lui Ivo van Hove, nu-şi va relua reprezentaţiile pe Broadway

Replica API 12 august 2021 | 00:00 423

''West Side Story'', o versiune modernă a celebrei comedii muzicale, nu-şi va relua reprezentaţiile odată cu redeschiderea teatrelor newyorkeze, a anunţat luni producătorul spectacolului, fără să menţioneze existenţa unei legături cu pandemia de COVID-19 care a forţat Broadway-ul să-şi închidă porţile timp de un an şi jumătate, informează AFP, citată de Agerpres.

''Cu mare regret anunţăm astăzi că versiunea 2020 a West Side Story pe Broadway nu va mai fi jucată'', a declarat producătoarea spectacolului, Kate Horton, într-un comunicat, precizând că decizia a fost ''dificilă şi dureroasă''.

''Din nefericire, din diverse motive, reluarea nu este o soluţie realistă'', a precizat aceasta, mulţumindu-le apoi celor care au lucrat, ''chiar şi pentru puţin timp'', la această comedie muzicală.

Belgianul Ivo van Hove, regizorul spectacolului, a adus un suflu proaspăt, de secol XXI, clasicului ''West Side Story'', cu o distribuţie mult mai diversă decât spectacolul iniţial şi abordând teme actuale precum violenţele forţelor de ordine sau violul.

Musicalul a început să fie jucat în februarie 2020, cu doar o lună înainte ca pandemia de COVID-19 să oblige lumea culturală americană să-şi închidă porţile.

Pandemia nu a fost singura dificultate cu care s-a confruntat producţia ''West Side Story''. Principalul producător al spectacolului, Scott Rudin, a trebuit să-i predea ştafeta lui Kate Horton după ce au ieşit la iveală acuzaţii de hărţuire morală la adresa sa, iar unul dintre principalii actori, Amar Ramasar, a fost acuzat de comportament inadecvat pe vremea când făcea parte din trupa de balet a oraşului New York.

Teatrele de pe Broadway, care urmează să-şi redeschidă porţile în luna septembrie, au anunţat că vor solicita publicului şi tuturor celor din echipele de producţie să fie vaccinaţi.

''West Side Story'' va mai avea parte de o versiune modernă, de data aceasta pentru cinema, în regia lui Steven Spielberg, peliculă preconizată să aibă premiera în decembrie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272