REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Muzeele, Delfinariul şi Microrezervaţia îşi deschid porţile

Muzeele, Delfinariul şi Microrezervaţia îşi deschid porţile

Replica API 16 mai 2020 | 00:06 1400

Odată cu intrarea în vigoare a stării de alertă, constănţenii se vor putea bucura din acest weekend de vizite la muzeele din oraş, la Microrezervaţie, Acvariu, chiar şi Delfinariu. Pregătirile au fost în toi în această săptămână şi se pare că roadele vor fi culese în weekend.

Sorin Colesniuc: De luni vom avea tuneluri cu raze ultraviolete şi acele scanere de măsurat temperatura la Muzeul de Istorie

Directorul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Sorin Marcel Colesniuc, declară că s-au deschis deja pentru public, cetăţile Histria,Tropaeum Traiani şi Monumentul Tropauem Traiani. Totodată, de miercuri, 20 mai, se vor redeschide şi Sala “Tezaur” din incinta Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie şi Edificiul Roman cu Mozaic. “De miercuri vom deschide şi expoziţia muzeului, dar nu tot muzeul, ci doar sala “Tezaurul”, unde sunt cele mai importante obiecte. De luni vom avea tuneluri cu raze ultraviolete şi acele scanere de măsurat temperatura”, a spus Sorin Colesniuc.

Monumentele istorice şi programul lor de vizită

“Începând de vineri, 15 mai 2020, Cetățile HISTRIA și TROPAEUM TRAIANI și MONUMENTUL TROPAEUM TRAIANI au fost redeschise pentru vizitare.

Program: miercuri – duminică 10.00 – 18.00.

Pentru protejarea sănătății vizitatorilor, dar și a personalului angajat al MINAC, nu se va asigura serviciul de ghidaj. Se va păstra distanța minimă obligatorie de doi metri și se va evita aglomerarea. Începând cu data de 20 mai 2020, vom redeschide pentru vizitare:SALA TEZAUR din sediul MINAC și EDIFICIUL ROMAN CU MOZAIC.

Programul de vizitare va fi: miercuri – duminică: 10.00 – 12.00 și 13.00 – 16.00. Între orele 12.00 – 13.00 – pauză de aerisire, igienizare și dezinfectare.

Pentru protejarea sănătății vizitatorilor, dar și a personalului angajat al MINAC, nu se va asigura serviciul de ghidaj. Limita de vizitatori va fi de șase persoane simultan în Sala Tezaur și șase persoane simultan la Edificiul Roman cu Mozaic, cu păstrarea distanței regulamentare de doi metri și cu purtarea obligatorie a măștii de protecție (medicinale/non-medicinale)”, a mai publicat Sorin Marcel Colesniuc, directorul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa pe pagina personală de Facebook.

Adrian Bâlbă: Am deschis deja Acvariul şi Microrezervaţia, urmează şi Delfinariul

Constănţenii se mai pot delecta printr-o plimbare în Microrezervaţia de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, de speciile de peşti diverse din cadrul Acvariului. De asemenea, tot în acest weekend se vor deschide şi porţile Delfinariului. În acest moment se fac ultimele retuşuri. “Am deschis deja Acvariul şi Microrezervaţia. Vom deschide şi Delfinariul tot în acest weekend. Respectăm măsurile date de către DSP. Acum schimbam apa la delfini, vom umple bazinele. La Planetariu va mai dura până vom deschide. Este o încăpere mică şi trebuie să vedem cum facem şi acolo. Eu sunt responsabil. Sunt medic veterinar de profesie. Dincolo de ceea ce spun autorităţile mai este şi acel filtru personal de a nu risca infectarea nimănui”, a spus directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Adrian Bâlbă.

Petruţ IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Marele directorde la delfinariu ar trebui sa invete si el ceva din ce fac alti manageri de muzee si cum stiu sa se doteze . Mai lasa interviurile prin presa si plimbarea pudelului peste tot, pune osul la treaba frate ca te ia Tutuianu la ochi si ramane potaia fara stapan
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212