REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
15.2° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Nădrag a pierdut procesul cu ANI. Primarul riscă să-şi piardă funcţia: "Trăim într-o societate bolnavă"

Nădrag a pierdut procesul cu ANI. Primarul riscă să-şi piardă funcţia: "Trăim într-o societate bolnavă"

Replica API 21 mai 2014 | 00:00 155

Probleme şi la Hârşova

Probleme şi la Hârşova

Primarul din Hârşova, Tudor Nădrag, a pierdut, luni, procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), după ce magistraţii Curţii de Apel Constanţa i-au respins în totalitate cererea de anulare a raportului potrivit căruia s-a aflat în stare de incompatibilitate. Dacă şi instanţa de recurs îi va respinge apelul, atunci şeful administraţiei locale îşi va pierde funcţia de primar şi dreptul de a fi ales pe o perioadă de 3 ani într-o funcţie publică.

Primarul Tudor Nădrag nu se aştepta la această soluţie şi este hotărât să meargă până la Curtea Supremă pentru a dovedi că nu s-a aflat în stare de incompatibilitate, aşa cum a stabilit ANI în raportul contestat de edil. "Mi-am întărit convingerea că trăim într-o societate bolnavă, iar clasa politică din România este degradată. Legea ANI este făcută pe genunchi. Mi se pare o aberaţie că sunt declarat incompatibil pentru faptul că am reprezentat fără nici un interes comunitatea, în interesul ei, de a avea o apă bună şi de calitate. Dacă vor considera că am încălcat legea şi mi-am reprezentat interesele mele, eu părăsesc acest post şi le fac cu mâna, îi salut. Vorbim de nu articol aberant din Legea ANI care intră în contradicţie cu Legea 215, care, nu numai că-i dă dreptul primarului, ci îl şi obligă să-şi reprezinte comunitatea în interesele ei. Iar această comunitate este acţionară cu 0,001% în RAJA" spune edilul. "ANI n-a fost în stare să demonstreze cu documente că eu am participat la şedinţe AGA ale RAJA şi a anexat la dosar, cu rea credinţă, procese verbale în care am participat la ADIA (n.red. Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă - Canal), care-i cu totul altceva", a mai continuat Nădrag, anunţând, totodată, că va merge mai departe în lupta cu ANI şi va face recurs. "Fac recurs şi o să-i ajung din urmă pe colegii mei care au început acest demers acum doi ani. Mi se pare nedrept, totul a fost onorific, n-am avut avantaje personale. O să fac dreptate la o altă instanţă dacă aici nu s-a putut", a conchis Tudor Nădrag. Zeci de edili din judeţul Constanţa se confruntă cu problema lui Nădrag, întrucât au făcut parte din AGA de la RAJA, încălcând astfel articolului 87, litera f din Legea 161, care spune că: "funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăţi comerciale de interes naţional".

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272