REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
10.4° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

NAIVA Nicoleta BERCARU, `VRĂJITĂ` cu funcții ÎNALTE la București de un fals ofițer SRI

NAIVA Nicoleta BERCARU, `VRĂJITĂ` cu funcții ÎNALTE la București de un fals ofițer SRI

Replica API 19 martie 2021 | 15:44 8401

PSD-ista Nicoleta Bercaru, consilier județean aflat la al doilea mandat, a avut dintotdeauna aspirații înalte. A vrut să fie mai mult decât un simplu profesor sau director de școală, și-a dorit mai mult decât un post în Consiliul Județean, căutând, în stânga și-n dreapta, posibilități de avansare în funcție. Disperarea Nicoletei Bercaru a ajuns atât de departe, încât a căzut în plasa unui fals membru SRI și angajat al Guvernului, care i-a promis funcție importantă de 5000 de euro și locuință de serviciu. În 2019, un individ recidivist, folosindu-se de o identitate fictivă și atribuindu-și calitatea mincinoasă de membru în cadrul structurii de informații S.I.E. și în corpul de control al primului ministru, a încercat să o determine să îi remită diferite sume de bani, în schimbul cărora acesta ar fi urmat să întreprindă activități a căror finalitate ar fi fost angajarea lui Bercaru pe un post de director general în cadrul unei structuri nou înființate având ca obiect de activitate verificarea modului de utilizare a fondurilor europene.

Escrocherie de mare clasă! Naivitatea Nicoletei Bercaru nu a durat mult, aceasta dându-și seama la timp, într-o cameră de hotel din București, că ceva putred la mijloc. Mihai Ion Dincă, căci despre el este vorba, a fost condamnat recent la peste doi ani de zile pentru șantaj și înșelăciune. Pe 24 februarie a.c. , bărbatul, aflat încarcerat în penitenciar, a formulat recurs.

Cum a mușcat momeala Nicoleta Bercaru!

În iulie 2019, folosind o identitate fictivă și atribuindu-și calitatea mincinoasă de membru al unui serviciu de informații (S.R.I.), Mihai Ion Dincă a indus-o în eroare pe Nicoleta Bercaru, la acea dată consilier județean cu aspiranții înalte, determinând-o să îi remită o sumă de bani, în schimbul căreia individul se angaja să efectueze demersurile necesare în vederea angajării social democratei pe o funcție de conducere în cadrul unei structuri din București, al cărei obiect de activitate ar fi fost verificarea modului de utilizare al fondurilor europene. Dincă aflase numărul de telefon al Nicoletei Bercaru, de la școala pe care aceasta o conduce, recomandându-se ca fiind membru al corpului de control al primului ministru și membru în cadrul structurii de informații S.I.E.

Sursa foto: sgorj.ro

Vrăjită de promisiunea ca va fi directorul general al noii structuri înființate de Guvern

Bărbatul i-a propus o întâlnire în București cu scopul de a discuta despre o promovare, făcând referire la două posturi, unul pe plan local, iar altul la nivelul municipiului București. Între cei doi au avut loc două întâlniri în capitală. Prima a avut loc pe 5 iulie 2019, la o cafenea situată în zona Pieței Victoriei, în apropierea Guvernului României. Locul de întâlnire nu a fost ales întâmplător de către infractor, ci cu scopul de a întării convingerea Nicoletei Bercaru că acesta este o persoană influentă din aparatul de stat. Din lipsă de experiență… de viață, din dorința acerbă de a avansa sau poate din prea multă naivitate, Bercaru a crezut că i-a pus Dumnezeu mâna pe cap. Dincă i-a relatat lui Bercaru că postul oferit este acela de director general în cadrul unui departament nou înființat, al cărui obiect de activitate este acela al verificării modului de utilizare al fondurilor europene. De asemenea, i-a transmis faptul că acest post este foarte avantajos, deoarece salariul ar fi de 5000 de euro și locuință de serviciu în municipiul București. Era tot ce își dorea Nicoleta Bercaru, să plece din Constanța, să ajungă la București, cu o funcție înaltă în stat. Potrivit informațiilor noastre, bărbatul i-a mai transmis că va trebui să emită în mod periodic informări către acesta, deoarece el este persoana din cadrul Serviciului de Informații Externe care a fost desemnat să se ocupe de ea. Și, ca să pară și mai credibil și important în fața social democratei, pe parcursul discuțiilor, Dincă a efectuat mai multe apeluri în care a mimat faptul că vorbește cu diferite persoane, toate cu scopul de menține inducerea în eroare a Nicoletei Bercaru.

Și-a dat seama că este înșelată într-o cameră de hotel, unde se afla împreună cu infractorul

Pe parcursul primei întâlniri, Dincă i-a spus că va trebui să susțină o testare psihologică, că trebuie să fie efectuate anumite verificări cu privire la persoana sa și că va trebui să susțină anumite probe sportive la Oradea, iar pentru aceste aspecte fiind necesar să achite o sumă de bani. Bun! A urmat o a doua întâlnire, la câteva zile distanță, de data aceasta la hotelul Hello, din apropierea Gării de Nord, acolo unde Bercaru se cazase pentru un alt set de discuții. Bărbatul s-a prezentat în camera Nicoletei Bercaru, acesta solicitându-i să completeze o serie de teste psihologice. Acesta a fost primul moment în care și-a dat seama că ceva nu este în regulă, deoarece acele teste păreau a proveni de pe internet, de tipul celor de personalitate. La subsolul paginilor existând unui site, și nu de la o instituție publică.

hotelul unde s-a întâlnit Bercaru cu impostorul

Din nou, pentru a menține inducerea în eroare a Nicoletei Bercaru, Dincă a mimat faptul că vorbește la telefon cu diferite persoane, printre care și cu președintele filialei PSD Constanța și a făcut diferite referiri la D.N.A, precizând că Bercaru va trebui în mod periodic să dea rapoarte către el, rapoarte în care să facă referire la un ofițer căruia îi era atribuit un indicativ, (tipuri de indicative folosite în cadrul structurilor de informații sau a armatei ).

Dincă i-a cerut bani Nicoletei Bercaru

După finalizarea testelor psihologice, Dincă i-a solicitat să îi remită suma de 500 de lei, contravaloare a verificărilor efectuate cu privire la persoana sa, dar și suma de 500 de lei, sumă care ar fi urmat să fie remisă unei fete care va da probele sportive în locul ei. Întrucât și-a dat seama că ceva nu este în regulă, nu i-a dat suma de bani cerută, motivând că nu are bani asupra sa și nici pe card și că va trebui să îi ceară soțului să îi depună suma pe card. Ulterior, Bercaru a formulat plângere la poliție. Atunci, s-a constat că nu este singura victimă, infractorul înșelând și alte femei, una tot profesoară, alta medic veterinar.

Infractorul a fost condamnat, dar în februarie a formulat recurs!

Judecătoria Târgu-Jiu l-a condamnat pe bărbat la un an și șase luni de închisoare, însă, având în vedere că era recidivist, i-au fost contopite pedepsele, fiind condamnat, în final, la 2 ani şi 496 zile. Dincă a formulat recurs, pe 24 februarie, primul termen în dosar fiind stabilit pentru 23 aprilie. Ion Mihai Dincă are 50 de ani, este din Mehedinți, și este un colecționar de dosare penale. Recent, a fost condamnat și pentru trafic de influență.

Revenind la Nicoleta Bercaru, cum falsul ofițer SRI nu a făcut-o om, a rămas la Constanța, pe funcții joase. În timp ce Horia Țuțuianu se afla la conducerea CJ, a fost numită director interimar al Centrului Cultural ”Teodor Burada”, însă a fost demisă la scurt timp, după ce consilierii județeni au făcut scandal, întrucât, spuneau ei, numirea nu ar fi fost legală. A ajuns și în cabinetul președintelui CJ, însă a fost concediată, odată cu venirea noii echipe.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O curva proasta
4
0
Sa dai bani ca sa iei mumu asta numai in Romania e posibil
4
0
Se futura si muri de vasile alecsandri...
4
0
Zdreanta se saturase de pula locala si vroia pula de bucuresti!
12
0
Nicoleta este o femeie muncitoare care a contribuit in campania pentru alegerile parlamantare. mult succes nicoleta.
1
17
Sugacea asta, dupa ce ca e vai de capul ei, nr 1 mahalagioaica, se viseaza si cine stie ce. Cum dracu a luat o Tutuianu pe gunoiul asta langa ea. N ai cum sa strici pl pe asa ceva.
15
0
Dar doamna de ce nu este anchetata pentru ca a dat MITA pentru o functie??? E ca si cum ma duc sa reclam faptul ca cineva mi-a furat drogurile !
34
0
CIND SI A DAT SEAMA DUPA CE IA TRASO TOVARASUL SAU INNAINTE?CE DRACU MAI SCRITI DESPRE RAPANDULELE ASTEA OBOSITE SI FOLOSITE CA DAME DE CONSUMATIE DIN POLITICA.NU VEDETI CA SUNTEM CONDUSI DE INTERLOPI SI CURVE.AU PROFITAT DE INCULTURA ACESTUI POPOR DE NAROZI SI MANELISTI.
30
1
Horia Tutuianu,Nicoleta Bercaru,D.Fagadau,Tit claxon,Stroe,si asa mai departe,asta este tot ce are PSDul mai bun in orasul si judetul Conatanta
25
1
Alta situatie. Ahahahahahah. Se si vedea la bucuresti luand masa in herastrau cu lumea buna in floreasca si pe dorobanti la shoping.
19
1
Vroia sa conduca Constanta, o aiurita care viseaza!
25
3
Hahhhahhahha betcaru....viseaza functii....ai stat o saptamana la burada,cat crezi ca te tineau aia in guvern....tonto......
32
0

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389