REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Nasol! De la 1 iulie se scumpesc și biletele de tren!

Nasol! De la 1 iulie se scumpesc și biletele de tren!

Replica API 28 mai 2022 | 16:44 1573

Transportul feroviar de călători va fi mai scump! Prețurile se majorează astfel cu 20% de la data de 1 iulie, iar decizia aceasta a fost luată în urma majorării prețurilor la cele necesare pentru întreținerea trenurilor, respectiv motorină, materii prime, uleiuri, piese de schimb. Oare confortul călătorilor crește sau rămâne la fel?

Ordinul ministrului Transporturilor și Infrastructurii a fost publicat în Monitorul Oficial în data de 26 mai, ordin conform căruia prețurile biletelor de tren se vor majora cu 20% din data de 1 iulie, noile tarife punând ”pe jar” călătorii care se revoltă ”în fel și chip” pentru această decizie.

Revoltă din cauza mizeriei și a confortului din vagoane

Motivul principal pentru revolta acestora ține de serviciile care li se oferă pentru suma de bani pe care trebuie să o achite în plus pe rutele pe care călătoresc.

Astfel, cetățenii călători nu sunt de acord cu majorarea din cauza condițiilor minime de confort pe care trenurile le dețin. ”Ce ne oferă în plus pentru acești 20% pe care îi scoatem din buzunar? Ți-e și scârbă să te așezi pe loc, la toaletă nici nu mai vorbim că mai bine faci pe tine decât să te duci… gândaci, insecte, miros urât… pentru ce scumpesc ei? Doamne ferește, nici nu știu ce motive să mai scoată? Da, dezamăgitor!” , a declarat pentru un bărbat ziarul Replica care călătorea destul de des pe ruta Constanța-București.

Există sau nu schimbare?

Condițiile din interiorul vagoanelor au fost de-a lungul timpului subiect principal din cauza aspectului dezolant pe care îl aveau vagoanele.

Amintim că, în urmă cu un an de zile, în afară de problemele tehnice, au existat și probleme ce au ținut de bunul simț, igienă și sănătatea călătorilor.

Atunci, mai marii CFR păreau să nu observe aspectele negative, însă, acum, oare le observă? Aceasta este întrebarea unui călător care este profund nemulțumit de condițiile la care este ”supus” ori de câte ori călătorește cu trenul în mod voit. ”Niciodată nu au ținut cont de sănătatea noastră. Mizeria și gândacii veneau la pachet odată cu biletul achiziționat. Reprezentanții CFR nu vad lucrurile acestea? Se gândesc numai la bani, dar la sănătatea și siguranța noastră, nu!”, a declarat călătorul pentru ziarul Replica. De asemenea, întârzierile trenurilor sunt o altă problemă pe care călătorii o semnalează deseori. ”După ce că trenurile întârzie destul de mult de stai și aștepți până te ia somnul, s-au mai scumpit și biletele… ce să mai zic. Sperăm să vedem o schimbare în bine…” , a declarat o femeie pentru Replica Constanța.

Majorările de 20% afectează buzunarele călătorilor

Creșterea prețurilor la biletele de tren a survenit în urma deciziei luate de ministrul Transporturilor și Infrastructurii, însă, cetățenii care călătoresc destul de des pe rute atât scurte, cât și lungi, sunt afectați din punct de vedere financiar. ”Vom ajunge să nu mai avem cu ce să ne deplasăm. Cu mașina nu ne mai permitem, că s-au scumpit carburanții, cu autobuzul să circuli de la distanță de 30 de km, la fel… e prea scump. Ne rămăsese soluția cu trenul și acum s-au scumpit și biletele. Suntem îngrijorați pentru locurile de muncă, cum o sa ne permitem când toate iau o întorsătură atât de mare? Chiar nu știu ce să mai zic!” , a declarat o femeie pentru Replica Constanța.

Care este diferența de preț?

Dacă ne raportăm la prețul vechi, care se află în aplicabilitate până la data de 1 iulie, acesta este de 84 de lei, pentru ruta Constanța-București, călătorie efectuată cu trenul InterRegio la clasa I. Astfel că, după majorare, prețul va fi de 100.8 lei.

Totuși, la clasa a II-a, prețul va fi mai mic, dar majorat tot cu 20%. Astfel că, prețul de la 1 iulie va fi de 71.52 lei, față de 59.6 lei, înainte de majorare.

Andrada SCRIPCARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hai cu bicicleta
0
0
Mersul cu calul e mai ieftin sau bicicleta
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218