REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
14.3° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Năsui: Impozitul zero pe salariul minim, o măsură realizabilă. Ar putea fi aplicată în agricultură, din 2022

Năsui: Impozitul zero pe salariul minim, o măsură realizabilă. Ar putea fi aplicată în agricultură, din 2022

Replica API 9 ianuarie 2021 | 20:44 1698

Impozitul zero pe salariul minim este cea mai bună măsură pe care o putem lua ca să combatem sărăcia şi sper să fie aplicată din 2022 în agricultură, unde sunt salarii mici şi evaziune fiscală foarte mare, a declarat, joi seara, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui.

Claudiu Năsui

"Impozitul zero pe salariul minim este cea mai bună măsură pe care o putem face să combatem cea mai mare problemă a României, şi anume sărăcia. E o măsură absolut realizabilă dacă avem dorinţă politică să o facem. În programul de guvernare începem să facem asta din 2022 într-un domeniu anume. Nu vă ascund că sper şi cred că acesta va fi agricultura, pentru că în agricultură sunt şi salarii mici şi evaziune fiscală foarte mare. O măsură "zero taxe" elimină această evaziune pentru că o face nerentabilă. De ce să te mai ascunzi, să nu plăteşti totul prin bancă dacă oricum nu mai există povară fiscala mare. Povara fiscală este cea care încurajează, de fapt, evaziunea fiscală", a susţinut Năsui, la Antena 3, scrie Agerpres.

La finele lunii noiembrie 2020, deputatul USR Claudiu Năsui declara că măsura "zero taxe pe salariul minim", inclusă în programul USR PLUS de guvernare, ar urma să fie implementată gradual, pe parcursul a cinci ani, şi va viza în primul rând clasele sociale în care sunt cele mai mici salarii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Masurile concrete vor merg pe adancirea dprapastiei dintre veniturile mari si cele mici
0
0
cu un tata plecat si mai bogat, a muncit vreodata in viata lor?Munca e facuta pentru sclavi, salariile pentru prostavani!
2
0
Agricultorii merg la negru impozit o canci
4
0
se vede ca nu platiti taxe corect! nu impozitul care e 10 la suta e problema la salariu si cas cass care ajung pe la 25 la suta asa ca mai lasati sfaturile pentru cei care sunt corecti!!! mai ales asta care crede ca ii mareste patronul salariu, o sa-ti dea fix 100 ron ca sa plateasca cas si cass si mai putin ma fraiere!!!
6
1
tii din privat vor avea salariul minim si pensii mici. La asta se va ajunge. Singura masura adevarata ar fi impozit 0 pe salariile din privat. Asta va insemna aproape o dublare a salariilor un consum mai ridicat o viata mai buna. Dar si ceva ce nu va convine. Pensii mult mai mari. Asta e de fapt durerea. Cum sa dati voi bani mai multi la pensii? Ca ramaneti fara banii din care furati continuu. Mie mi ar conveni sa platesc muncitorii dublu in conditiile in care nu mai dau nimic statului pentru salarii. Si le trec si pe cartea de munca tot salariul. Dar veti schimba l. pensiei ca sa fie tot mici
1
2
Asta cu salariul minim i-a imbogatit pe borfasii de patroni. Va intrebati de ce nu sunt bani de pensii. Cum sa fie daca toti patronii platesc salariul minim si restul de bani la plic sau bonuri de masa. Pe voi va intereseaza doar sa dati salarii babane la bugetari...Sictir!
8
3
Asta inseamna inceputul impozitarii graduale a veniturilor. Se recunoaste prostia cu cota unica. Bravo USR!
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108