REPLICA ONLINE CONSTANTA

9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Năsui (USR): În mandatul domnului Cîţu vedem idei reciclate de pe vremea PSD

Năsui (USR): În mandatul domnului Cîţu vedem idei reciclate de pe vremea PSD

Replica API 14 mai 2020 | 22:47 1063

Deputatul USR Claudiu Năsui a declarat că parlamentarii Uniunii Salvaţi România s-au abţinut la votul privind moţiunea simplă împotriva ministrului de Finanţe, apreciind că PSD a cauzat multe dintre problemele actuale, dar şi că PNL nu îşi asumă o serie de angajamente anunţate anterior.

Claudiu Năsui

"Este o moţiune care a fost prost scrisă, imputând totuşi domnului Cîţu multe dintre problemele pe care chiar PSD le-a cauzat. Asta nu înseamnă că în mandatul domnului Cîţu şi al PNL nu s-au făcut foarte multe lucruri cu care noi nu suntem de acord şi nu s-a demonstrat, cumva, că lucrurile merg exact în aceeaşi direcţie ca şi sub PSD. Vedem idei reciclate de pe vremea PSD: Fondul Suveran de Investiţii, amnistia fiscală. Vedem acelaşi gen de dorinţă de a creşte, de a exploda constant cheltuielile la stat şi de a lăsa toată povara crizei asupra mediului privat. Dacă ne uităm, mediul privat este cel care a suferit enorm în ultimele luni şi încă nu am resimţit, poate, unda de şoc care va veni", a arătat Năsui, membru al Comisiei pentru buget-finanţe, într-o declaraţie scrie Agerpres.

El a reproşat Guvernului şi faptul că nu susţine măsuri în vederea debirocratizării, făcând referire la proiectul de lege al USR privind simplificarea înfiinţării unei firme, atacat la CCR.

"Un Guvern care ne-a minţit în foarte multe locuri. Ne-a spus, de exemplu, că vrea debirocratizare şi se împotriveşte, încearcă să întârzie cât poate iniţiative de debirocratizare, pe care le susţinea şi el în 2016. Adică, idei cu care au plecat în alegeri, lucruri pe care le-au spus şi angajamente ferme pe care le-au semnat cu noi le-au încălcat. E greu să alegi între un USL galben şi un USL roşu. Nu o să alegem între ele. De aceea nu am votat această moţiune", a spus Năsui.

Deputatul a adus o serie de critici şi programului IMM Invest, apreciind că ar fi fost de preferat ca banii să fie lăsaţi efectiv firmelor, nu să fie luaţi "prin taxe şi impozite" pentru a fi daţi "apoi sub formă de împrumut".

"Antreprenorii vor vedea lucrul acesta în momentul în care vor încerca să acceseze şi o să li se ceară, de exemplu, să ipotecheze tot ce au, să devină fideiusori, să îşi pună bonitatea şi patrimoniul la bătaie şi abia apoi intervine garanţia de stat, după ce s-au epuizat toate astea. Alte state - şi felul în care noi propuneam să ajuţi economia - era prin a lăsa, efectiv, banii acolo. Nu prin a-i lua prin taxe şi impozite şi a-i da apoi sub formă de împrumut", a adăugat el.

Deputatul USR a apreciat că această perioadă ar fi reprezentat şi o oportunitate pentru a face şi o reformă a pensiilor speciale.

"Era un mod extraordinar pentru a face şi o reformă a pensiilor speciale. Lumea înţelegea, putea să fie făcută prin ordonanţă de urgenţă, era o situaţie de urgenţă şi erau mulţi bani care puteau fi folosiţi pentru a-i lăsa în mediul de afaceri, în mediul privat", a mai spus Năsui.

Camera Deputaţilor a aprobat, miercuri, moţiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, cu 166 de voturi "pentru", 94 împotrivă şi 28 de abţineri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De 30 de ani am tot vazut fel de fel de eminente cenusii,perindandu-se prin diferite functii.Cand a fost vorba sa faca ceva din postura de ministru sau parlamentar de exemplu,au fost niste catastrofe sau si-au umplut buzunarele lor si ale colegilor de partid!Bai Nasui, e plina tara de destepti care au condus-o 30 de ani,dar poporul a dus-o tot mai rau!Cum iti explici?
1
0
Aloo, USReuuu, da voi ce plm facurati?! O fi Catu o catastrofa de ministru, indiscutabil, dar voi usereilor sunteti cele maim jalnice creaturi politice din colonia asta, asa ca chiar nu aveti dreptul sa comentati!
1
1
De la tine desteptule nu am vazut nici o idee ! Esti platit cu bani grei ca sa latrii ca un lingau impotriva a tot ce misca. Esti mai destept ca boul baltii si mai prost ca o muie pe care ti-o iei de cate ori imi aduc aminte de USR si handicapatii din acest partid da cacat
2
1
Imi place ce spune, citez un guvern care ne a mintit in foarte multe locuri... de aceea nu am votat motiunea impotriva lui. Si pentru a nu pierde ocazia, din nou , arunca pe piata marota cu pensiile speciale.
1
2
exprimare, dar cand vezi ca unul ca stelian care este si el penal cu spagi de 10000 euro de la dezvoltatori si apartamente de la anl luate fara merit critica un alt hot si anume pe fagadau, atunci e de comentat
1
1
Cine mai e si gugustiucul asta?! Nea cumsecade, ai bre 18 ani impliniti?, ca poza spune altceva
3
0
inca un avorton
2
0
In timp, la domnul Nasui insa am vazut multe idei ciudate si eronate asa ca nu e chiar in masura sa tot critice.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212