REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.5° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Naţionala de hochei U13 a României joacă în tricouri cu stema Transilvaniei la un turneu din Canada

Naţionala de hochei U13 a României joacă în tricouri cu stema Transilvaniei la un turneu din Canada

Replica API 26 februarie 2019 | 00:00 388

O echipă prezentată drept naţionala de hochei sub 13 ani a României poartă echipament cu stema Transilvaniei pe piept la un turneu internaţional la care participă, în această perioadă, în Canada, la Quebec, potrivit site-ului www.dantanasa.ro.

Micii hocheişti concurează cu reprezentative din mai multe ţări şi pe site-ul întrecerii sunt trecuţi drept "România". Echipa din România participă la turneul internaţional sub 13 ani „Pee-Wee” Quebec, din Canada. Competiţia este cea mai prestigioasă competiţie de copii din lume. De-a lungul timpului, jucători precum Wayne Gretzky, Mario Lemieux sau Patrick Roy au participat la acest turneu, alături de mulţi alţi jucători care au ajuns să evolueze în NHL.

Deşi joacă pentru România, jucătorii naţionalei U13 poartă pe piept, pe tricourile de joc, stema Transilvaniei, şi nu a ţării noastre.

Peste 100 de ţări participă în fiecare an la această competiţie. Canada, USA, Rusia, Suedia, Elveţia, Finlanda, Norvegia, Marea Britanie, Mexic, Franţa, Austria, Cehia, Germania, Slovacia, Italia, Olanda etc. În acest an, noutăţile sunt selecţionate din Lituania şi România. Deplasarea echipei României la acest turneu a fost posibilă cu suportul Fundaţiei Ţiriac şi Coronei Braşov.

În general, echipa de hochei a României este formată din jucători de la echipele Corona Braşov, Miercurea Ciuc, Gheorgheni sau Felcsik, mai scrie sursa citată.

Contactat de ProSport, Alexandru Hălăucă, preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe gheaţă, a menţionat că echipa prezentată drept naţionala României pe site-ul competiţiei "Pee-Wee" Quebec nu este trimisă de federaţie şi că a convocat conducerea FRHG mâine, pentru a discuta situaţia apărută. „Nu este reprezentativa României! Am aflat şi eu astăzi despre acest lucru. Mâine sunt în Bucureşti, am convocat Biroul Federal pentru a lua o hotărâre vizavi de tot ce s-a întâmplat. În orice caz, e clar că nu sunt trimişi de noi! Federaţia nu are nicio implicare, n-a cheltuit niciun leu, absolut nimic! Nici nu ştiam... Sunt o selecţionată din Braşov şi din Academia de la Miercurea Ciuc, din ce am aflat şi eu”, a declarat Hălăucă. Acesta a promis că luni, după prânz, federaţia îşi va face public punctul de vedere oficial.

În urmă cu trei ani, hotnews.ro a scris că guvernul maghiar a cheltuit două milioane de euro pentru un proiect care viza înfiinţarea unei academii de hochei în Harghita şi Covasna

Aşa cum se poate vedea şi în imaginea de mai jos, pe site-ul competiţiei "Pee-Wee" Quebec 2019 figurează numele României, scris în engleză şi franceză, la rubrica "Lista celor 19 ţări participante".

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dati-i afara ! Pentru ce e sef daca nu stie ce se intimpla in aria lui de competenta.Eu i-as suspenda si pe jucatori. Miine-poimiine astia isi pot pune svastica pe tricou. Va dati seama ce discernamint au si ce educatie patriotica au primit? Ce parinti au astia?
0
0
Bai presedinte al frh daca federatia nu cheltuie nici un ban oricine poate alinia o echipa care sa reprezinte Romania fara stirea voastra si ca stema a tari sa puna ce ii trece prin cap.Asta inseamna ca Romania nu e un stat de drept fiecare face ce vrea.
0
1
bozgori muisti
0
0
Dusmanii romaniei din interior si exterior profita de prostia agiamiilor care conduc tara la toate nivelele si isi ideplinesc sarcinile de compromitere a statului roman!daca nimeni nu raspunde de ce sa judece consecintele?
3
0
Cine le-a dat acreditatea pentru participare ? Asa putea sa participe si echipa ISIS sub denumirea de nationala Romaniei. Cineve minte. Ala s-a bucurat ca federati a nua dat bani dar nu s-a gindit la consecinte. Daca in frunte sint numiti toti foame in git.
2
0
probabil ca din transilvania este echipa u13 a romaniei.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212