REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Năuciți după o primă repriză-fulger! FCSB, umilită pe teren propriu cu 2-0 de un FC Botoșani încântător

Năuciți după o primă repriză-fulger! FCSB, umilită pe teren propriu cu 2-0 de un FC Botoșani încântător

Replica API 30 iulie 2019 | 00:00 312

FC Botoșani a produs surpriza începtului de sezon în Liga 1. Aflați într-o formă de excepție, moldovenii au câștigat în deplasare cu FCSB, 2-0 (Andronic '18, Ongenda '41), după o primă repriză năucitoare.

Astrele le-au fost potrivnice celor de la FCSB în partida disputată într-un nou exil, de data aceasta la Pitești. Echipa lui Bogdan Andone a luat ghinionul în brațe încă din minutul 12, când Dennis Man, unul dintre cei mai valoroși jucători ai echipei, s-a accidentat. Man, suspect de ruptură musculară, a părăsit terenul în lacrimi, stricând planul inițial al lui Andone.

Accidentarea lui Man a dat peste cap întreaga partitură tactică a echipei. Improvizația cu Salomao, folosit fundaș stânga, a pierit repede, antrenorul FCSB-ului regândind strategia. L-a trimis în teren pe Mihai Bălașa, retrăgându-l în linia apărării pe Lucian Filip.

Fundașii FCSB-ului, depășiți clar

Cei doi au fost însă carne de tun pentru Hervin Ongenda și macedoneanul Ashkovski, care s-au distrat pe cinste cu apărarea roș-albaștrilor pe durata primei reprize. Inexistenți în atac și de o vulnerabilitate alarmantă în apărare, se punea doar problema minutelor până când FC Botoșani avea să marcheze.

Iar deschiderea scorului a venit în minutul 18. Puștiul Răzvan Andronic, 19 ani, a fost omul potrivit la momentul potrivit, îndeplinând o simplă formalitate după ce magistralul Ashkovski a ridiculizat apărarea visătoare a FCSB-ului.

Ashkovski, aflat în zi de dribling, a fost aproape de golul doi în minutul 35, dar Botoșaniul nu s-a oprit și a înscris în minutul 40, când Ongenda, lăsat singur la marginea careului, a înscris printr-o execuție de efect.

Putea fi 0-3 până la pauză, dar același Andronic și-a arătat lipsa de experiență și a ratat singur cu poarta goală, după o nouă fază-șampanie concepută de echipa lui Marius Croitoru.

Au alergat degeaba după egalare

FCSB a rămas dezorientată și după pauză. Ocaziilor roș-albaștrilor le-a lipsit periculozitatea, chiar dacă posesia a fost mai clară decât în primele 45 de minute. Echipa lui Bogdan Andone a alergat amețită după egalare, dar n-a putut destabiliza nici măcar o dată apărarea Botoșaniului.

FCSB suferă astfel prima înfrângere din acest sezon, mult mai îngrijorător fiind însă jocul prestat de echipa lui Andone, unul jenant în multe momente ale meciului. Roș-albaștrii sunt pe 8, cu 4 puncte.

FC Botoșani rămâne neînvinsă după 3 etape. Moldovenii par să fie surpriza plăcută a acestui campionat, instalându-se la căldura emanată de podum. Ce campionat vom avea!

sursa: gsp.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272