REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Nava care s-a SCUFUNDAT în portul Midia va fi adusă la cheu la anul și la mulți ani!

Nava care s-a SCUFUNDAT în portul Midia va fi adusă la cheu la anul și la mulți ani!

Replica API 21 februarie 2020 | 14:25 779

Nava Queen Hind, cea care s-a scufundat la sfârșitul lunii noiembrie a anului 2019 în portul Midia, va fi în zilele următoare adusă la cheu. Reprezentanții firmei care se ocupă de ranfluarea epavei au transmis faptul că estimează ca în zilele de duminică sau luni să se înceapă deplasarea către cheu.

Nava scufundată în portul Midia va fi adusă în zilele ce urmează la cheu. Vineri, 21 februarie, s-a încheiat cu succes pomparea apei, iar nivelul acesteia la interiorul epavei este la puntea 1. Epava este proptită în sol în zona cu adâncime mică, până la finalizarea pregătirii ei pentru aducerea la cheu, moment în care se vor slăbi cablurile iar epava se va deplasa în tribord în zona cu adâncime mai mare, unde va intra în plutire. „Pentru deplasarea epavei în siguranță, pe lângă barja GSP 01 care este cusută acum în tribord, se va alătura și GSP Bigfoot2 în babord, epava având deja prinderile sudate anterior pe bordaj, astfel încât cele 2 barje vor stabiliza epava în ambele borduri în timpul deplasării. Această măsură se impune din cauza structurii modificate a navei față de planurile oficiale, ați văzut consecințele acestor modificări pe tot parcursul operațiunii, una dintre ele fiind comasarea întregii cantități de marfă de la bord în zona tribord. GSP Bigfoot2 va contrabalansa practic epava în bordul opus celui unde este încărcătura” a declarat Alin Vintilă, reprezentantul firmei care se ocupă cu ranfluarea navei.

Estimarea începerii manevrei de aducere este pentru duminică sau luni. Între timp se va debalasta GSP Bigfoot2, care acum este pusă pe fund. Se va întări poziția GSP Neptun care după desprinderea BF2 va ține de una singură epava pe poziție. Dupa pregatirea BF2 pentru manevră, ea va fi pusă longitudinal în babordul epavei și va fi prinsă cu lanțuri prin ocheții deja sudați ai epavei, cei de pe BF2 se sudează începând de vineri.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Operatiunea incheiata cu succes. Urmeaza partea a ii-a.
0
0
Hai ca aproape suntem gata. Pregatiti-va cu felicitarile. pupincuristii hai aproape !
0
0
Comanescu este protejatu Servicilor si suge pula laa grei
2
0
Nava exista dar miei pula !
1
0
Mai bine imi vedeam de treaba. Cine dracu m-a pus sa-l sustin pe Chitac la primarie si sa bag bani aiurea in televiziunea aia de cartier. Imi vine sa halesc toate mortaciunile din burta epavei.
1
0
Hai ca am mai luat niste bani, mai dau niste tepe la salarii , contracte pe foraj nu am , oamenii stau neplatiti si se leaga cu lanturi in fata sediului GSP , o ard ca sunt mare miliardar si i-am luat lu nevasta-mea ferma de cai la Sibioara.
9
0
De ce nu internine DNA si DICCOTUL ca sa vada legaturile intre conducerea APC si DL.Comanescu care conuduce toata DOBROGEA duapa timpul Raposatului Drahnnea si Teodoroviciii .chear suntem vindutii toti ROMANII.
7
0
Capuseaza bani aceste firme gsp comonescu bogatu ct a furat tot de la89 de la ceausescu s a impropetarit singur cu utilajele romaniei
6
0
Stati linistiti motorina e deja furata de hotul de Patrichi de la apc.cu remorcherele lui Mironescu.voua va lasat blana la oile moarte.ha ha ha
10
2
Sa o scoata cine a luat spaga Mezei Sincan
8
0
Pai bai papagalilor voi credeati ca Gabi Porcu Comanescu e vreun geniu??? E si el sageata de lux a altora, a alora din umbra.
14
0
Tot rahatul de oaie e pompat in apa?
13
0
Au murit mii de miei si oi din cauza oamenilor numiti pe posturi de decizie de catre partidul tau,spagari care nu vanau decat dolari si euroi de la arabitoi controale pwla,asa ca taci dracu sobolanule nu mai tot chitai din scorbura aia in care esti.
14
4
sar putea scufunda si barja !
11
4
Au murit mii de oi si miei pula klaus wernner johannis
8
21
ce artisti suntem noi romanii! nu ne intrece nimeni in maiestria vorbelor ... goale! fapte prieteni! fapte! scoateti nava la mal, dezinfectati, ecologizati si apoi dati declaratii de presa! debutul este promitator, cred ca se urmeaza modelul navei care a blocat canalul sulina ani de zile.
16
1
NAVA V-A FI ADUSA LA CHEU CAND PLATA SE DUBLEAZA PANA ATUNCI BA CA E PREA GREA, BA CA METACENTUL NAVEI E PIERDUT ,DOAR BANU COTEAZA .
15
1
domnule comanescu cum te -au exzecutat astia daca tu ei in continuare contracte si nu i-ti platesti datoriile la salariati care te-au dat in judecata ca nu le-ai dat salariile deacum 3 ani si ti bani in opsoruri si nici nu patesti inpozit la statul romin ai pus mina pe platforme si din cauza ta si a celor care sunt in spatele tau Rominia nu are gaze eftine osa va judece istoria luatii averea excrocului cinstit spagar magar Comanescu Onaca Basescu vreti voturi la puscarie
22
1
OK! Succes! Dar nu inteleg titlul articolului!
22
1
Vand carne de oaie bine macerata. Preturi avantajoase ! Rog contactati serv comercial GSP
21
2
Vand metacentru second-hand dar inca in stare buna.
12
1
bai, aveti grija de metacentrul navei !Sa nu-l stricati sau , sa-l scapati in apa. Este cel mai important , obiect de pe nava !
23
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920