REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Nava scufundată în portul Midia va fi adusă la cheu în curând!

Nava scufundată în portul Midia va fi adusă la cheu în curând!

Replica API 19 februarie 2020 | 00:00 267

La sediul CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța s-a semnat marți, 18 februarie a.c. Memorandumul de Înțelegere dintre CN APM SA Constanța și PT Pelabuhan Indonezia II (Persero), cel mai mare operator portuar de stat din Indonezia. La finalul acestui eveniment, directorul CN APM Constanța, Costel Stanca, a vorbit și despre ranfluarea navei Queen Hind din portul Midia, scufundată la sfârșitul lunii noiembrie 2019.

Nava cu oi scufundată în Portul Midia va fi adusă în curând la cheu și se va începe ecarisajul, a declarat Costel Stanca, direcotrul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța. Reprezentanții Administrației Porturilor Maritime țin în permanență legătura cu firma care se ocupă de ranfluarea navei. „În ranfluarea navei de la Midia s-au făcut progrese și, în timp scurt, o să o vedem la dană pentru partea de ecarisaj. Marți, 18 februarie am chemat furnizorul de servicii să facem însumarea activităților desfășurate până acum, să vedem și numărul de zile în care nu s-a putut lucra din cauza condițiilor meteorologice. Se fac şedinţe operative în fiecare zi, în şedinţa operativă de astăzi am văzut că suntem într-un stadiu avansat, dacă reuşim să mai scoatem nişte apă astfel încât nava să fie verticalizată, sperăm în timp foarte scurt să o vedem la cheu. Avem confirmări de la asigurator, că sunt pregătiți să plătească, încă se dicută suma care trebuie plătită fiindcă sunt mai multe servicii, precum ranfluarea, ecarisarea, precum și alte servicii conexe, indiferent de situație. Avem de asemenea, și o asigurare a Administrației Porturilor Constanța pentru astfel de situații, la care sperăm să nu apelăm dar dacă va fi necesar, vom face și acest lucru” a declarat Costel Stanca, directorul CNAPM Constanța.

Tot acesta a mai agăugat faptul că nava este asigurată la o societate de profil, în prezent existând negocieri privind suma care trebuie plătită de aceasta. Directorul CN APM a adăugat faptul că atunci când asiguratorul va achita toate cheltuielile, acesta o poate și prelua. „Ținem legătura cu armatorul și reprezentantul său și urmează să clarificăm cu ei atunci când va fi cazul. Armatorul ne-a informat că o abandonează către asiguratorul său care va plăti toate cheltuielile și tocmai atunci poate prelua nava. Dacă o preia armatorul, informal, înțelegem că ar dori să o ia și să o folosească” a mai adăudat Costel Stanca.

Reprezentantul CN APM Constanţa a mai transmis faptul că toate analizele efectuate arată că deocamdată nu există riscul poluării mediului. Luni s-a reuşit pomparea unei cantităţi importante de apă din interiorul epavei şi s-au mai câstigat 3 grade spre verticalizarea navei.

Vă reamintim faptul că pe 14 ianuarie, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a semnat cu firma Grup Servicii Petroliere, contractul privind serviciile de dezeşuare şi ranfluare a navei Queen Hind. Contractul, în valoare de circa 19 milioane de lei, ce prevede şi scoaterea şi neutralizarea încărcăturii din interiorul vaporului, are durata de 35 de zile de la semnare. Nava Queen Hind, încărcată cu circa 14.600 de oi, s-a răsturnat pe 24 noiembrie 2019, la plecarea din Portul Midia, scufundându-se parţial. Echipajul format din 22 de marinari sirieni a fost salvat, fiind scoase vii de la bordul vaporului, în zilele de după incident, şi câteva sute de oi.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sincan stai linistit ca are tata Catana grija de tine. Leo 07:10 poate sa latre in continuare.
2
0
15 grade au fost in aer si pentru putin timp, apa are undeva la 2 sau 3 grade. In orice mare sau lac mor vietuitoare marine si nu mai apare nicio boala.
0
1
Wow ! S-a verticalizat foarte mult. In ritmul asta inceamna ca in 30 e zile se verticalizeaza de tot.
2
0
600tone de cadavre x4 luni x15 grd C
4
1
Nici eu nu ma simt prea bine, cred ca de la blestemele colegilor. Hai ca intru in concediu medical, va pup.
2
0
toti prostii care comenteaza fara sa aiba habar.nu se poate modifica o nava asa la intamplare,de vina a fost boul de pilot ca nu a tras nava la loc cand a vazut ca se inclina si mai ales APC-ul pentru ca nu au dragat corespunzator si nivelul apei era mai scazut la cheu decat in hartii.APC-ul e vinovat si acum tot ei incaseaza.Asa e in Romania!Banul la ban trage.
5
2
Hotul de Sincan sta linistit pe functia de cpt.sef de port si colecteaza spagile de la toate navele care vin in Midia.oare cit il mai lasati sa faca asta?chiar nu l poate opri nimeni.jos hotii din Midia.
10
2
Da acolo le duceau in excursie sau pt a fi sacrificate?
7
3
Cum sa o folosesca cand ea a fost modificata, la prima incarcarea se rupe in doua. Nu trebuia sa incarce atatea animale, nenorocitii nu se mai satura, au omorat atatea anilale nevinovate..
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212