REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
10.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Nava „Ştefan cel Mare” a plecat într-o misiune de combatere a migraţiei ilegale

Nava „Ştefan cel Mare” a plecat într-o misiune de combatere a migraţiei ilegale

Replica API 28 decembrie 2015 | 00:05 114

Va supraveghea frontierele Europei din Marea Mediterană

Va supraveghea frontierele Europei din Marea Mediterană

Nava amiral a Poliţiei de Frontieră Română va supraveghea timp de 3 luni frontierele Europei din Mediterana. Poliţia Română de Frontieră va participa la Operaţiunea Comună „Triton” organizată de Agenţia Europeană Frontex, cu nava maritimă de patrulare şi intervenţie „Ştefan cel Mare” din cadrul Gărzii de Coastă, care va fi detaşată timp de 3 luni împreună cu echipajul de la bord, în Marea Mediterană.

Comandantul navei Ştefan cel Mare, Cătălin Paraschiv, a declarat: „Nava maritimă Ştefan cel Mare va participa la operaţiunea comună Triton 2015-2016 pentru o perioada de 3 luni de zile. Este o operaţiune organizată de către agenţia Frontex şi este o misiune de prevenire a migraţiei ilegale şi asistenţă pentru Italia deoarece statul acesta se confruntă cu fenomenul migraţionist foarte mare. Ne vom întoarce în aprilie în funcţie de situaţia operativă, dar nu ştim exact data”.

În anul 2016, la frontierele maritime ale Italiei şi Greciei se va desfăşura o nouă etapă a Operaţiunii Comune „Triton 2016" organizată sub egida „Frontex”, în cadrul proiectului Reţeaua Europeană de Patrulare, acţiune la care va participa şi Poliţia de Frontieră Română prin detaşarea navei „Ştefan cel Mare”. Echipajul va executa misiuni individuale de patrulare, cercetare, căutare şi salvare alături de celelalte state membre UE participante la misiune.

În cadrul aceleaşi operaţiuni comune, Poliţia de Frontieră va detaşa în cadrul Centrului Internaţional de Coordonare din Roma, doi ofiţeri de legătură care vor menţine premanent legătura între nava maritimă detaşată de PFR pe teritoriul Italiei şi Centrul Operaţional de Coordonare al IGPF, precum şi între nava maritimă şi reprezentanţii Sectorului Operaţiuni Maritime din cadrul Agenţiei Frontex.

Se va avea în vedere întreprinderea de măsuri comune pentru a constracara fenomenul migraţionist la frontierele maritime ale spaţiului comunitar, creşterea operativităţii schimbului de date şi informaţii între autorităţile de aplicare a legii din aceste ţări, precum şi un schimb de experianţă între poliţiştii de frontieră europeni. Obiecivul principal al operaţiunii este combatearea fenomenului de migraţie ilegală la frntiera externă a Uniunii Europene. Operaţiunea este finanţată în totalitate de agenţia Frontex.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272