REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.5° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Navigația pe Rin, la un pas de recunoaștere a calificării pentru marinarii români

Navigația pe Rin, la un pas de recunoaștere a calificării pentru marinarii români

Replica API 10 iunie 2015 | 11:16 135

Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea Acordului administrativ pentru recunoașterea reciprocă a calificării de marinar obținută prin calificare profesională, care completează Acordul administrativ privind recunoașterea reciprocă a carnetului de serviciu dintre Comisia Centrală pentru Navigația pe Rin (CCNR) și Ministerul Transporturilor din România se află în dezbatere publică. Potrivit ministerului Transporturilor, toate persoanele fizice sau juridice interesate pot transmite ropuneri/opinii/sugestii cu privire la proiectul de act normativ.

În luna decembrie 2014, ministerul Transporturilor a semnat cu CCNR Acordul privind recunoașterea cursului de marinar organizat de Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV. Acesta a fost semnat la sediul CCNR din Strasbourg, iar din delegația României au mai făcut parte, printre alții, directorul general al CERONAV, Ovidiu Cupșa sau directorul de subunitate al CERONAV Galați, Doina Munteanu.

„CERONAV este prima instituţie de pregătire dintr-un stat est-european care a solicitat recunoaşterea cursului de marinar în urma adoptării Procedurii de recunoaştere a cursurilor de calificare pentru marinar de către CCNR, în luna decembrie 2013. Toate demersurile au fost făcute ca parte a proiectului HINT – Harmonized Inland Navigation Transport through education and information technology, coordonat și finalizat cu succes de CERONAV”, spunea atunci Cupșa.

Potrivit ministerului Transporturilor, data limită pentru primirea de propuneri/observaţii privind Proiectul de Hotărâre este 15 iunie a.c., iar acestea pot fi transmise prin poştă la adresa Ministerul Transporturilor – Direcţia Comunicare şi Relaţia cu Sindicatele – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti; prin depunere la Registratura Ministerului Transporturilor; prin fax la numărul de telefon 021-319.61.29 sau prin poşta electronică la adresa consultare.publica@mt.ro.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108