REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
13.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Navigatorii care se întorc în Constanța trebuie să stea în autoizolare!

Navigatorii care se întorc în Constanța trebuie să stea în autoizolare!

Replica API 11 martie 2020 | 00:00 20498

Sindicatul Liber al Navigatorilor recomandă ferm ca navigatorii care se întorc acasă din aceste zone infestate să stea în autoizolare, să nu viziteze sediul SLN sau a altor instituții. SLN poate fi contactat printr-unul din mijloacele de comunicare existente și cunoscute.

Președintele Sindicatul Liber al Navigatorilor Adrian Mihălcioiu a declarat “ nu avem niciun navigator, membru de sindicat care este bolnav de Corona Virus. Navigatorii români sunt peste tot, la toate echipajele, suntem mulți și destul de pregătiți. Ne așteptăm ca și navigatorii români să se pregătească . Navigatorii sunt în principiu oameni bine instruiți care percep realitatea cu alți ochi. Pericolele pe mare sunt mai mari ca pe uscat și au o percepție a realitații pericolelor mult mai mare, probabil că se vor și proteja mai bine prin măsurile care le transmit toate autoritațile de pe mapamond. Cei care vin din zonele afectate, unde Corona Virus s-a răspândit mai mult, este bine și noi le recomandăm să se autoizoleze la domiciliu chiar dacă nu au niciun simptom, dacă nu primesc și alte instrucțiuni de la autoritați și să aibă grijă de cei dragi lor sa nu fie și ei afectați. Familiile lor ar trebui să stea linșitite pentru că ei fiind pe navă, fiind izolați de restul populației, ei practic sunt într-o siguranță acolo, mult mai mare decât cetățenii de la uscat, pentru că nu intră în legătură cu cei de la uscat decat pentru cine este ultra nevoie să intre în legătură, iar aceia care vin la navă, vin echipați cu costume, măști, ochelari, mănuși, astfel încât nu are cum să se răspândească virusul la bord. Este categoria cea mai ferită dintre toți lucrătorii. Din legăturile pe care le-am luat cu Ambasada din China, sunt și șantierele din China unde navigatorii care lucrează pe nave la reparații, ajung numai muncitori care au făcut carantină de 14 zile merg acolo și stau în incinta șantierului și nu mai ies afară decât în momentul când trebuie schimbați de alți muncitori, care vin cu carantina de 14 zile obligatorie efectuată în interiorul șantierului până să meargă la lucru. Iarăși este un moment de liniște pentru familiile care au navigatori acolo și nu am auzit până acum să se îmbolnăvească. Problema ar fi dacă un navigator s-ar îmbolnăvi din cauza altor boli, și tratamentele acestora se fac ambulatoriu, la spitalul navei și nu spital, pentru că sunt aglomerate și există pericol de contaminare cu Corona Virus. Am în cazurile astea niște navigatori cu probleme, unul dintre ei care acum este in autoizolare, deși el a venit din Rusia, dar vaporul fiind la cheu în China pentru o perioadă de timp, este bine să stea în autoizolare.”

Sindicatul Liber al Navigatorilor recomandă tuturor navigatorilor care sosesc în țară din zonele afectate de NCoV19, chiar dacă nu au primit nicio recomandare de la autoritățile române la sosire, să se autoizoleze 14 zile la domiciliu, să ia măsurile cunoscute în vederea stopării împraștierii virusului chiar dacă nu este diagnosticat cu acesta, pe toată perioada de 14 zile.

G.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu ascultati de sfaturile SLN ului si dati voi de draq. Pe urma mergeti cu saru mana la sindicat sa va ajute. E podul plin de alde voi.
0
0
Imi pare rau pentru cele comentate. A fost o prostie . Imi dau seama ca situatia e complicata. Respect SLN. Sorry
0
0
hop si el mustaciosu sa faca publicitatea la sandramaua SLN. daca ai coaie la instalatie prietene ocupate de repatrierea de urgenta a baietilor pe navele macaronarilor, lasa tu sfaturile de babesti bulangiule.
0
0
Bai dar tampiti mai sunteti. Comentarii care mai de care mai cretine intr-un moment destul de dificil Eu ma bazez pe sindicat si am fost ajutat de ei sa vin acasa in aceasta perioada dificila. Am urmat sfaturile lor si nu am avut probleme. Familia mea a fost linistita si totul s-a terminat cu bine. Am stat in camera mea 14 zile asa cum mi-a recomandat dl. Mihalcioiu si acum sunt sigur ca nu am nimic. Sfatuiesc pe toti sa se uite pe canalele de comunicare ale SLN si ale autoritatilor si respectati-te Restul comentariilor nu conteaza, sunt fake si cei ce le scriu sunt hateri
1
0
de ziua marinei se lauda marina militara. La cea civila ce sa laude?basinile lor?
0
1
Stau la zolare o sula. E plin la World Class de navigatori care au venit din voiaj direct la sala sa faca muschi!
0
2
La Istanbul nu este corona virus
2
0
Gigi, esti neam cu becali ? Dupa comentariile tale nici macar cioban nu poti fi! Bafta si sa ti se ntample tie!
2
1
stati rapanosilor unde ati plecat.Nu sihteti buni de nimic,pimanagiilor,numai la mina intinsa.Ati dat un leu la sanatate de veniti aici pe banii mei?sa va ia dreq!
1
8
De ce te incluzi si tu cand spui ,,suntem multi si destul de pregatiti,,
3
0
Da, important de stiut pentru cei implicati. Cei de pe margine rontaie ca de obicei ineptii dar de, de unde sa le ceri minte celor ce nu au? Exact ca fostul politist. Intai imbolnaveste cu buna stiinta lumea, blicheaza un spital si pe urma isi cere scuze. Multumim dle Mihalcioiu si SLN ului oentru toata implicarea si explicatii care ne sunt cu siguranta de folos noua, familiilor de navigatori.
2
1
Si unde sa-ll izolez? Sa inchiriez cv? Sa plece toata familia de acasa? Pai...are Constanta vreun centru de carantina? Pai...si cu ce vine de unde vine? Cu avion privat? Mahhh...chiar ati innebunt!?????
4
3
citesc comentarii si ma minunez , suntem o natie de retarzi .....ne meritam soarta
10
0
intrebarea si foarte serioasa: se autoizoleaza cu familie cu tot?
3
3
Ai dreptate de ziua marinei toata lumea lauda marinari:min.aparari,presedinte,primministru etc,munai prostul de gigi ii condamna,condamna ma si militari romani trimisi sa lupte in afara Romaniei pentru ca si aia tot pentru bani s-au dus,toti au plecat voluntar,nu a fost trimis nici un militar impotriva vointei lui.
3
5
Rapanosii astia care au adus sida acum o sa ne umple de boli.Stati ba dreq pe unde sinteti,nu va vrem.Avem destui tigani mocangii si asistati aici!
4
20
Mihalcioiule, nu vrei sa te autoizolezi tu intr-un varf de munte macar vreo 20 de ani? te chemam noi inapoi daca e nevoie de serviciile tale!
16
7
Lasati sa stea barbatii nostri blocati pe nave, sa vina acasa cu cat mai multi euroi. In timpul asta mai respiram si noi, ne mai simtem bine.
9
12
Bre mihalciocule sunt navigatori prinsi pe nave la mana armatorilor din italia care plimba nava in toate porturile din italia si care nu pot pleca acasa din motivele stiute.La acesti oameni riscurile de infectare sunt aproape zero ei neavand contact cu populatia direct.Si totusi aproape zero nu e suficient.Cu cat stai mai mult in zone rosii cu atat creste riscul.Echipajele vor sa se intoarca acasa dar gratie imbecililor de la guvern sunt prinsi in apropierea zonelor rosii..Pe ei cine ii ajuta?Ca la ziua marinei toata lumea iese pe faleza cazinoului si e mandra de marina civila si militara.
24
9

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272