REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

NAVIGATORII își testează SOȚIILE înaintea sărbătorilor!

NAVIGATORII își testează SOȚIILE înaintea sărbătorilor!

Replica API 23 decembrie 2021 | 00:30 10238

Ne aflăm în secolul vitezei, iar informațiile sunt mult mai la îndemâna tuturor. Femeile, dar și bărbații au tehnologia la îndemână în zilele noastre și este mult mai ușor să cazi în „ispită”. Constanța având deschidere la port, deține foarte mulți navigatori, fiind o meserie des întâlnită în orașul nostru. Când ne gândim la meseria de navigator, clar ne vin în minte multe gânduri de instabilitate în viața de cuplu. Cele mai des întâlnite probleme fiind la soțiile de navigatori, ori iubitele, ce rămân singure acasă cât soții lor sunt plecați într-un voiaj de 3,6 luni sau chiar în unele cazuri aceștia sunt plecați și un an de zile. Psihologul Liviu Chesnoiu ne-a spus că perioada sărbătorilor, când mulți dintre bărbați se întorc acasă, aleg să-și testeze partenerele pentru a afla dacă acestea au fost infidele.

Meseria de navigator, este una dintre cele mai dificile meserii din cauza distanței, timpului, dar și a neîncrederii față de partenerul de viață. Având în vedere că aceștia stau foarte mult plecați de acasă, apar suspiciunile în ceea ce privește infidelitatea, iar acest aspect este destul de important într-o relație. Așadar, unde apare incertitudinea, dispare încrederea. Și psihologul Liviu Chesnoiu, care este singurul din Dobrogea ce deține test poligraf, ne-a declarat faptul că apar din ce în ce mai multe cazuri în care soții navigatori își testează soțiile la întoarcerea acestora acasă.

Liviu Chesnoiu: „În perioada sărbătorilor, cazurile pentru testarea cu poligraful, sunt foarte multe”

„În ceea ce privește meseria de navigator, am avut multe solicitări din partea bărbaților întorși acasă după o perioadă lungă în care au fost plecați. Solicitările din preajma sărbătorilor au explodat anul acesta. Bărbații m-au contactat pentru a vedea dacă soțiile le-au fost fidele, abordând calea testului poligraf”, a declarat pentru Replica psihologul Liviu Chesnoiu.

Care este părerea unei soții de navigator?

„În primul rând eu ca și soție de navigator mă simt rău de fiecare dată când el pleacă, chiar dacă pleacă de 6 ani... nu există obișnuință. Suntem conștienți că timpul este cel mai prețios, este singurul care nu se mai întoarce. Sunt momente unice care se pierd, dubii între noi nu există în ceea ce privește infidelitatea, însă îți dai seama că există o mică îndoială din partea lui, fiind acolo departe de casă, neștiind ceea ce fac eu zilnic, însă dacă nu există încredere din partea amândurora, nu-și mai are rost acea relație, iar eu ca și soție de navigator pot spune și chiar sfătui doamnele și domnișoarele dar și domni, să nu-și mai pună la îndoială încrederea, cine vrea să înșele, înșală și cu tine în pat ori de mână.” A declarat pentru Replica, o soție de navigator.

Infidelitatea, o traumă mai mare decât un dezastru natural

Majoritatea studiilor clinice din domeniul psihologiei de cuplu și familie arată că experimentarea unui act de infidelitate este unul dintre cele mai traumatice evenimente pe care ființa umană le poate trăi. Adesea adulterul este mai traumatizant decât dezastrele și calamitățile naturale, deoarece acestea nu se produc intenționat. Însă infidelitatea este o decizie deliberată a celui de lângă noi – mai exact a acelei persoane despre care presupuneam că ne iubește și îngrijește, că ne protejează de restul lumii, că ne tratează cu respect, demnitate și onestitate.

Liviu Chesnoiu are singurul test-poligraf din Dobrogea

Liviu Chesnoiu a terminat Facultatea de Filozofie Bucureşti, dar soarta sa a fost să lucreze ca expert poligraf la IPJ Constanţa. În România se făceau de prin anii 70 astfel de teste poligraf, dar în Constanţa a început expansiunea de-abia în anii 80. Liviu Chesnoiu a lucrat încă de la început în acest sistem, iar la ora actuală este nr.5 în sistemul poligraf, în ordinea vechimii. De-a lungul carierei sale a întâlnit cazuri felurite, de la cupluri care își testează fidelitatea până la teste de angajare.

Cătălina Petrescu

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
navigatorii sint drojdia trintorilor tarii!
1
0
Bani aveti voi , noi doar va umplem lipsurile
3
0
Bai saracilor, aveti voi acces la sotiile de navigatori? Aveti voi bani???
3
8
Salariu vostru e benzina mea o luna, saracilor
6
3
Asta isi face reclama la aparatul de testat. Testatii pe ziaristii de la Replica
7
1
Ce articol de kkt.. o duceti rau de tot
13
2
navigatorii astia nu sunt prea inteligenti daca ei cred ca e sanatos ca sotiile lor sa ia doza de maciuca o data la 6 luni
14
6
De camion, apa doarme prin cabina si se chinuie si ele rup maciucile in ele
6
3
Eu le testez zilnic dar nu cu poligraful. Am un instrument lung si tare care le place la nevestele de navigator. Aceste fiinte pot fii gasite prin malluri sau cafenele unde toaca banii fraerilor de navigatori
22
18
nu le mai testati voi ca sint biblioteci publice,mai bine trimiteti bani sa avem ce toca noi,amantii lui peste...e coada la banci de maimute care asteapta sa ridica banishori
22
11
Testati -l pe Chesnoiu asta e pacient el un zero barat in domeniu
19
3
Lasati senilul in pace!
19
2
Sai testam politicieni inainte de vot Veri ciordi . Nu brr a cazut
21
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614