REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Navigatorul care a amenințat polițiștii, procurorii și judecătorii, condamnat

Navigatorul care a amenințat polițiștii, procurorii și judecătorii, condamnat

Replica API 15 iulie 2022 | 00:00 2273

Romică Danciu a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj. Sentința a fost dată de Judecătoria Constanța, pe 30 mai 2022 și nu este definitivă, pe 27 octombrie 2022 urmând a se judeca apelul, înaintat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța. Întregul incident, petrecut în Secția 2 de Poliție Constanța, a pornit de la faptul că bărbatul fost sancționat întrucât nu purta mască de protecție în interiorul unei instituții publice. În secție, Romică Danciu a amenințat-o pe polițista care îl amendase, că îi taie gâtul. Apoi, peste câteva zile, a dat declarație scrisă, în care a precizat că va omorî polițiștii antidrog, procurorii și judecătorii. De menționat este faptul că bărbatul reprezenta un pericol pentru societate.

Romică Danciu

Incidentul a pornit în data de 29 martie 2021, după ce inculpatul fusese adus la secția de poliție fiind implicat într-un scandal. După ce i s-a atras de două ori atenția să își pună masca de protecție, fără a se conforma, polițista l-a amendat cu 2000 de lei. Nervos nevoie mare, bărbatul a amenințat-o pe aceasta că îi taie gâtul când o prinde, fiind nevoie de intervenția altor doi polițiști pentru a fi potolit. Ulterior, după câteva zile, adică la data de 8.04.2021, în jurul orei 18.30, în timp ce se afla în același sediu de poliție, i-a declarat verbal și în scris lucrătorului de poliție T. C.-M., aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, că în cazul în care organele statului nu vor lua măsuri pentru arestarea fiului său, care este consumator de droguri, va ucide dealerii de droguri, poliția antidrog, procurorii sau judecătorii, chiar și cu riscul de a fi condamnat.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au constatat că elementul material s-a realizat prin acțiunea inculpatului de amenințare a agentului de poliţie, din cadrul Secției 2 Poliție Constanța, Biroul de ordine publică, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, că îi va tăia gâtul când o va prinde. Amenințarea a fost auzită de către persoana vătămată, și deși inițial aceasta a crezut că inculpatul se adresează altcuiva, după ce a aflat că i-a fost adresată acesteia (aspect confirmat și de către inculpat cu ocazia discuției ulterioare la care a participat și persoana vătămată), a resimțit o stare de temere generată de posibilitatea ca inculpatul să recurgă la săvârșirea infracțiunii de omor. Fapta inculpatului a avut ca urmare imediată crearea unei stări de pericol pentru autoritatea statului român (prin prisma funcției deținute de către persoana vătămată), iar cea secundară constă într-o stare de pericol pentru libertatea psihică a persoanei amenințate. Pentru aceste considerente, magistrații au decis condamnarea inculpatului la un an de închisoare cu suspendare. Sentința nu este definitivă.

Cine este Romică Danciu

Romică Danciu este un navigator, destul de activ pe rețelele de socializare. Acesta este lucrător la compartimentul mașini, în funcția de fitter, el postând atât fotografii de la navă, cât și din Constanța. Însă, nu sunt lipsite din peisaj nici pozele cu arme sau mesajele legate de desființarea anumitor structuri ce servesc legea. Fiul său este cunoscut drept consumator de droguri, acesta fiind și motivul pentru care Romică Danciu a avut ieșirile în care a proferat amenințări la adresa polițiste.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce nu face-ti o teava la fitter Danciu Romica
0
0
ce sa faca si gabori, au facut un caz din asta, in loc sa dea avertismente ei,au crezut k dureaza o viata sa porti masca, asa se face planu la amenzi, care de fapt e ordin de sus..de la srfi, mare mizerie
0
0
multe amenintari, poate si fapte!
0
0
Saracie de navigator.
1
1
Daca era ultragiat un magistrat se schimba problema primea cu executare.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272