REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

NBA: Echipa Phoenix Suns, pusă în vânzare de patronul său, acuzat de rasism şi misoginie

NBA: Echipa Phoenix Suns, pusă în vânzare de patronul său, acuzat de rasism şi misoginie

Replica API 25 septembrie 2022 | 23:58 1157

Robert Sarver, patronul echipei Phoenix Suns, acuzat de rasism şi misoginie, a decis să vândă franciza din Liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA), informează AFP, potrivit Agerpres.

Sub presiune din toate părţile - jucători, oficiali, conducători şi parteneri - cu mai puţin de o lună înainte de startul noului sezon, Sarver a cedat în final, nu fără a-şi exprima amărăciunea, într-un comunicat difuzat miercuri, citează stiripesurse.ro.

"Cuvintele pe care le regret profund eclipsează acum aproape două decenii de construire a unei organizaţii care a reunit oamenii şi a întărit zona Phoenix prin puterea unificatoare a baschetului", a declarat Sarver, proprietarul unei francize care include şi echipa feminină Mercury, care evoluează în WNBA.

Liga nord-americană de baschet l-a suspendat timp de un an pe Robert Sarver, căruia i-a aplicat şi o amendă de zece milioane de dolari, pentru comportament rasist şi misogin, după ce o anchetă independentă comandată de NBA a dovedit că patronul lui Suns "a încălcat în mod clar" regulile de bună conduită ale lumii profesioniste, dar şi ale ligii.

"Mă aşteptam ca suspendarea de un an să-mi dea timp să îndrept lucrurile şi să alung controversele. Dar în actualul climat neiertător, a devenit clar că acest lucru nu mai este posibil, că tot binele pe care l-am făcut sau pe care încă l-aş putea face este depăşit de lucrurile pe care le-am spus în trecut. Din acest motiv, am început procesul de a găsi cumpărători pentru Suns şi Mercury", a adăugat Sarver.

Patronul echipei Phoenix Suns a fost acuzat, între altele, că şi-a tratat angajaţii într-un mod inechitabil, a folosit "cuvinte care nu ţineau seama de sensibilităţile rasiale", un limbaj cu conotaţie sexuală şi a avut o atitudine hărţuitoare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
NBA is Chia's slave
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108