REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Ne plângem că avem un oraş murdar, dar tot noi suntem vinovaţii! Video

Ne plângem că avem un oraş murdar, dar tot noi suntem vinovaţii! Video

Valentina CAMARA 17 octombrie 2022 | 00:00 1270

Locuitorilor orașului Constanța le este din ce în ce mai multă lene să își arunce singuri gunoiul menajer la pubelele special amenajate și preferă să îl lase în fața blocului sau să îl arunce de la balcon ori aruncat prin spațiile verzi din preajmă. O astfel de situație o regăsim și în apropierea Bisericii ,,Trei Ierarhi” din cartierul Tomis Nord. Sacii cu gunoaie zac aruncați la voia întâmplării.

Faptul că oraşul de la malul mării nu mai e ce a fost odinioară nu este o noutate pentru nimeni. Ceea ce devine supărător este însă că anumite probleme persistă de ani buni în municipiu. O principală problemă este gunoiul aruncat de constănțeni pe unde nimeresc.

Un principal aspect negativ pe care Constanța îl are este curățenia orașului. Ne dorim un oraș curat dar nu facem nimic în acest sens, care mai de care aruncă gunoaie peste tot. Nesimțirea atinge cote culminante, tot mai multor oameni le este lene să își ducă propriul gunoi la pubele special amenajate, își aruncă gunoiul ba de la balcon, ba îl lasă în fața blocului sau chiar în gardul viu care ar trebui să ofere un aspect frumos orașului.

Vizavi de Biserica „Trei Ierarhi“ din Tomis Nord găsim la orice pas gunoi menajer aruncat prin parcurile din fața blocurilor din zonă, pe trotuar sau pe lângă, în fața blocului și chiar ascuns printre gardurile vii.

Ce amenzi riscă cei care lasă gunoiul la voia întâmplării!

Abandonarea deșeurilor este strict interzisă și poate fi pedepsită, conform Legii 211/2011, principala lege cu privire la gestionarea deșeurilor, cu modificările și completările ulterioare.  Mai precis, legea spune că abandonarea deșeurilor se pedepsește cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru persoanele fizice iar de la 20.000 lei la 40.000 lei, pentru persoanele juridice. În plus, cei care aruncă deșeuri ilegal sunt obligați prin lege să curețe zona și să plătească, pe lângă amendă, costurile de eliminare a gunoaielor prin societăți specializate.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fa, Ioana, in Japonia nu-s nici cosuri de gunoi pe strazi si nu nu vezi gunoaie! Romanasul e omul de neandhertal, punct, iar constanteanul ii intrece pe toti in imputiciune si nesimtire.
0
1
Dar gunoaiele din primarie cand le adunati?
2
1
Da, e clar, sunt p***t crescuti. Dar ... in toate orasele lumii sunt gunoaie pe strazi, iar dimineata sunt deja stranse. Printre blocurile din Constanta zac gunoaie de luni de zile si frunze uscate nematurate de cativa ani, care deja au ingustat trotuarele.
3
1
Foarte adevarat ca guvernele si primariile fac tot felul de nefacute,insa si oamenii trebuie sa recunoasca nivelul la limita de jos a comportamentului locuitorilor per total. Nu guvernul si nici primaria nu sunt de vina ca unii nu se spala,ca arunca gunoaie aiurea,ca-si sufla mucii si flegmele pe strazi si asa mai departe.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272