REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

NEBUNIA protestelor continuă în România: după polițiști, pensionari și mineri, fermierii IES în stradă

NEBUNIA protestelor continuă în România: după polițiști, pensionari și mineri, fermierii IES în stradă

Replica API 22 februarie 2021 | 12:39 1114

Asociația Forța Fermierilor pichetează luni, începând cu orele 14.00, sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru a-și manifesta protestul public față de neincluderea despăgubirilor de secetă pentru culturile de primăvară, aferente anului 2020, în proiectul legii bugetului.

(Sursă foto: AgroLocal.ro)

Asociația spune, într-un comunicat, că ministrul Adrian Oros ar trebui să demareze de urgență consultări cu președintele PNL, Ludovic Orban, cu președinții celorlalte partide din coaliția de guvernare, cu președinții partidelor de Opoziție, pentru votarea, în unanimitate, a unui amendament la Legea Bugetului de Stat, care să includă aceste despăgubiri, atunci când proiectul va ajunge în Parlament. Cea mai simplă soluție ar fi menționarea ca aceste despăgubiri să fie plătite din Fondul de Rezervă al Guvernului.

„Nu există nicio o alternativă la votarea unui amendament pentru plata despăgubirilor de secetă. Orice discuție privind alte variante, nu reprezintă decât o tentativă de a-i amăgi pe fermieri. Oricine susține așa-numitele „măsuri alternative” nu face decât să prelungească suferința fermierilor români și îl face scăpat pe ministrul Oros de răspunderea publică în a-și respecta cuvântul dat în fața fermierilor. Pentru Asociația Forța Fermierilor, acest lucru este inacceptabil, noi nu ne târguim cu soarta agriculturii naționale. Despăgubirile trebuie acordate sau cineva va plăti un preț politic foarte mare, mai devreme sau mai târziu. Și noi nu ne dorim asta. Noi dorim să colaborăm cu toate partidele, și de la Putere și din Opoziție, și să cooperăm cu orice ministru al Agriculturii, ce este desemnat de decidentul politic. Reamintesc că noi nu avem revendicări politice, nu vrem demisia cuiva, nu dorim decât ca ministrul Agriculturii să își respecte cuvântul dat în fața fermierilor”, a declarat Vlad Macovei, președintele Asociației Forța Fermierilor.

Asociația spune că ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a promis, în nenumărate rânduri, în ultimele șase luni, în fața fermierilor, plata despăgubirilor de secetă pentru culturile de primăvară aferente anului 2020. Valoarea acestor despăgubiri se ridică la 1 miliard de lei (aproximativ 210 milioane euro) și banii ar urma să intre direct în economia reală, și prin efectul de angrenare, ar fi recuperați la buget prin plata de taxe și impozite, chiar până la finalul acestui an. Dacă acești bani nu vor fi plătiți către fermieri, pentru își putea plăti datoriile către furnizori și pentru a-și înființa culturile din acest an, deci pentru a reporni agricultura în 2021, apreciem că peste 30.000 de ferme din România, și mai mari și mai mici, vor intra în faliment. În concluzie: Despăgubirile de secetă nu sunt „pomeni”, nu sunt ajutoare sociale!

Protestul este autorizat de către Primăria Capitalei pentru maxim 40 de persoane, scrie știripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu proteste,revolutie impotriva acestor canalii,cap de vitel,arahat,citu cutu,tataru,voiculescu,barna,la zid cu hotii astia
0
8
Ar trebui sa iesim toti in strada, nu sunt nebuni cei care ies in strada ci cei care stau pasivi si se uita.
0
8
Nebunia protestelor? Nebuni sunt romanii cu milioanele,da,acesti romani care nu ies in strada sa-si revendice dreptul consitutional pentru o viata decenta,pentru care au ales ca niste oameni chipurile priceputi sa gaseasca metode de a face bine romanilor,nu corporatiilor si sltor interese straine! Cand ies cacatii cu ochi de la hastag nu se mai spune ca aia sunt nebuni? Pai nu,ca ei sprijina gastile de antiromani ,gloatele de impostori ai sistemului.
4
12
Cer si io despagubiri de la Guvern,Comunitatea internationala,Comunitatea Europeana pentru motivul urmator : Cand o iau la kur se poate sa se intample sa-mi iasa pa gura.De aceea astept despagubiri substantiale in fiecare luna.
8
7

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614