REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

NEGOCIERI la Șantierul Damen pentru contractul de muncă. Ce MODIFICĂRI au fost făcute!

NEGOCIERI la Șantierul Damen pentru contractul de muncă. Ce MODIFICĂRI au fost făcute!

Replica API 31 ianuarie 2019 | 11:03 379

Membrii Sindicatului Liber Navalistul Mangalia și reprezentanții Damen Shipyards Mangalia desfășoară negocieri cu privire la contractul colectiv de muncă pentru anul 2019. Negocierile nu au fost încheiate, dar cele două părți au convenit, până în prezent, asupra mai multor modificări care vor intra în vigoare în acest an, după cum au arătat sindicaliștii.

Printre aspectele asupra cărora cele două părți au căzut deja de acord se numără și cele privind încheierea și încetarea contractului individual de muncă, timpul de muncă și odihnă, concediile de odihnă.

Astfel, una dintre modificări arată că în cazul în care salariatul este arestat preventiv sau arestat la domiciliu, pentru o perioadă mai mare de 30 de zile, încetarea contractului individual de muncă poate fi realizată, din inițiativa societății, în condițiile Codului de procedură penală.

În ceea ce privește timpul de muncă și de odihnă, modificarea adusă prevede că „repausul săptămânal va fi de 48 de ore consecutiv, de regulă sâmbătă și duminică”. Pentru salariații care își desfășoară activitatea în locuri de muncă cu condiții deosebite, vor beneficia de reducerea timpului de lucru sub opt ore pe zi, în condițiile prevăzute de lege. „Reducerea duratei timpului de lucru, de la 8 la 6 ore pe zi nu afectează salariul și vechimea în muncă salariaților care își desfășoară activitatea” într-un loc de muncă cu condiții deosebite.

Numărul orelor suplimentare nu va depăși 360 ore anual.

În ceea ce privește concediul de odihnă, acesta va fi acordat integral sau fracționat, la cererea salariatului. În situații deosebite se poate acorda concediu de odihnă de până la trei zile și în altă perioadă decât cea planificată.

Mai multe informații privind aspectele discutate și asupra cărora au căzut de acord cele două părți pot fi găsite AICI.

F.B.

Citește și: NEGOCIERI la Șantierul Naval DAMEN pentru contractul colectiv de muncă!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai fratilor nu ne intereseaza aceste maruntisuri ,mariti fratilor salariile ca sunt mizere aceste salarii!
3
0
oooo abureala ,,salariu omului sa marit sau a scazut.
3
0
Daca este arestat e normal sa fie din initiativa angajatorului, pentru ca angajatul este in imposibilitatea de a opta pentru alta forma de incetare a activitatii.Si de ce dupa 30 de zile, in acet interval de timp cum apare in foaia de prezenta?
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218