REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
12.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

NEGOCIERILE de la Şatierul Naval Mangalia, 10 zile de impas. Cât mai durează AGONIA!?

NEGOCIERILE de la Şatierul Naval Mangalia, 10 zile de impas. Cât mai durează AGONIA!?

Replica API 26 mai 2018 | 00:00 366

Șantierul Naval 2 Mai – Mangalia se află în perioada aceasta într-o situație crucială. Este negociat contractul de societate mixtă între Ministerul Economiei și olandezii de la Damen, care urmează a fi finalizat în aproximativ o săptămână. Evident că oamenii sunt agitați de faptul că întârzie semnarea unui nou contract colectiv de muncă.

Conform unor surse guvernamentale, problema va fi tranşată săptămâna care urmează, totul fiind o întârziere cauzată, se pare, de clarificările solicitate de casa de avocatură Mușat & Asociații care se află la masa negocierilor. „Dacă rugămintea Ministerului Economiei și speranța sa erau îndreptate înspre o accelerare a negocierilor și finalizarea cu succes a semnării contractelor, iată că de 10 zile se bate piciorul în loc. Au existat câteva momente tensionate, cu avocaţii. Totuși, negocierea nu este pusă în pericol. În aproximativ o săptămână ar trebui finalizate negocierile, ulterior semnat contractul. Ulterior, vor fi reînnoite contractele de muncă ale angajaților pe noua societate mixtă”, au declarat, pentru „Replica”, surse guvernamentale.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dupa inchiderea santierului , singurele activitati care vor mai merge in Mangalia vor fi :prostitutia , vanzarea de seminte pe plaja si videochatul . Probabil ca tu esti vreun peste proxenent , care vrea sa scoata fetele la "produs".
2
0
conform codului munci contractul de munca este preluat de noua societate si la galati olandezi nu au marit salarile pana cand salariati nu au oprit lucru deci atentie
1
0
Pana la urma tot nu am inteles , scapam de moldoveni si tarani , pleaca acasa sau nu ? Scapam si de directorasii care au furat la greu si au numai hoteluri in buza marii , terenuri , vile si motele ? Si de aglomeratia din oras ? Sau nu scapam.
1
3
Are dreptate cel care scrie la ora 8,31, v-a trebui un nou CCM fiindca se infiinteaza o noua societate si ar trebui discutat contractul de la cap la coada nu numai modificat ici colo. Asa ca sindicalistii ar trebui sa consulte pe cineva care a mai negociat cu olandezii. Parerea mea ca au avut destul timp la dispozitie sa fi facut asta. Doamne ajuta.
3
0
ca inca nu a inceput bine sezonul estival , nu s-a incalzit apa marii , sa vina olandezul acolo cu familia , catel, purcel..etc. Ca la clima lor de cacao din Olanda , numai bine se potriveste statiunea estivala Mangalia. Ce atata santier naval tot vreti voi...?
4
0
Se bate pasul pe loc nu piciorul in loc, unde mama naibii ati auzit voi de expresia asta.Se formeaza o noua societate cu un nou statut, deci si un nou contract colectiv de munca.Nu se reanoieste , pentru ca pot fi stipulate conditii noi si in concordanta cu contractul colectiv de munca pe ramura.
1
0
Cand era bine cu coreeni,faceati greve,bateati in butoae,dansati populara si lasati mizerie de nedescris,pentru ca asa va invata nea Marin.Acum va plageti.
5
3
Stiri eronate si doar din presa , de altfel mai marii nostrii directori nu au de gand sa iasa in fata angajatilor sa le spuna o vorba de incurajare sau o alta minciuna ... asa cred ca noi muncitorii ne mai linistim pt moment macar. Stress si agitatie continua .... Pacat ! Din 1600 de angajati sa vedem cati vor mai ramane pana se hotarasc barosanii care nu se gandesc ca ne vom pierde casele s.m.d .
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108