REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Dum., 12 Mai 2024
Anul XX Nr. 6727
13.3° Constanța Duminică, 12 Mai 2024 Anul XX Nr. 6727
 

NEÎNȚELEGERI în sălile de judecată din CONSTANȚA, privind noile reguli procurori - avocați

NEÎNȚELEGERI în sălile de judecată din CONSTANȚA, privind noile reguli procurori - avocați

Replica API 21 ianuarie 2019 | 00:56 347

După ce președintele Curții de Apel Constanța a stabilit, începând cu această lună, noi reguli pentru avocați și procurori în sălile de ședințe, cei din urmă, sau cel puțin unii dintre ei, și-au manifestat indignarea față de această decizie. Zilele trecute, aflat într-una din sălile de judecată a Tribunalului Constanța, înainte de începerea ședinței de judecată, un procuror a avut o atitudine nepotrivită față de public, nemulțumit fiind de faptul că trebuie să respecte principiul egalităţii de în ceea ce priveşte aşezarea judecătorului, procurorilor şi avocaţilor.

Dacă unii procurori nu au nici o problemă și acceptă publicul (inclusiv inculpatii din dosare) să stea pe băncile din spatele mesei lor, alții nu vor nici măcar să audă de așa ceva, expediindu-i fără nici o reținere pe cei ce au intenția de a ocupa vreun loc acolo. Un astfel de caz a avut loc într-una din sălile Tribunalului Constanța, înaintea începerii ședinței de judecată, când procurorul s-a arătat deranjat de faptul că inculpații au îndrăznit să se așeze în spatele său, cerându-le să plece. Așa se face că, la începerea ședinței de judecată, toată lumea s-a îngrămădit în spatele avocaților, lăsându-l pe procuror ...cu spatele liber. Menționăm că, potrivit deciziei din 4 ianuarie emisă de Cristian Marius Epure, regula de așezare în sala de judecată a procurorilor și avocaților, la mese/birouri distinct trebuie să fie de aceeași înălțime și, în măsura posibilităților, de aceeași dimensiune/tip/formă așezate direct pe podeaua încăperii, fără utilizarea vreunui accesoriu de tip ”podium”, orientate cu fața spre masa/biroul judecătorilor și spatele spre public, în primul rând de dispunere a audienței, dinspre masa judecătorilor spre latura opusă a încăperii. Precizăm faptul că, odată cu noul regulament, procurorii nu mai au voie să intre în sală pe ușa din spate, la fel cum fac judecătorii, ci pe ușa de acces a publicului. Același procuror era nemulțumit și de faptul că nu mai are acces la datele din dosare, prin intermediul aplicației ECRIS, că trebuie să vină la instanță, fapt pentru care o să țină mai mult dosarul pentru studiu.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa vina Adina...! Ii potoleste imediat pe tovarasii procurori
1
0
Aceste ,,noi reguli'' sunt de fapt applicate de toate tarile civilizate ,de cand exista democratia. Procurorii si avocatii sunt la nivel egal si cel mai important este judecatorul. Justitia incepe cu respectul legii si regulilor chiar de catre cei ce o aplica,altfel devine simulacru de justitie,o balaceala de tip nazist sau sovietic.
15
1
De cind acesti functionari ai statului isi permit sa comenteze hotaririle sefilor lor si a legislatiei. Nu-ti platce,taticu,pleci acasa. Nu-i destul ca va platim aiurea cu sute de milioane pe luna? Ca sa faceti ce?Ati aparat cumva statul, cetatenii,bunurile oamenilor? V-ati aparat gasca voastra si pe ciudatii vostri de sefi.
12
1
domnii procurori nu ar trebui sa fie nemultumiti, ci doar sa respecte legea, ce este asa greu de inteles?
14
1
Ciudata natie suntem noi romanii. Daca in America, Japonia, Germania, etc o autoritate stabileste ceva s-a terminat respecti si gata. La noi nu, comentam, vrem sa interpretam si daca se poate sa nu respectam. In schimb la un abuz, la violenta, la nedreptati evidente lasam capul in jos si nu facem nimic.
21
0

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389