REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

NEMULȚUMIT de LUCRAREA PRESTATĂ, beneficiarul l-a BĂTUT cu RANGA pe PATRON

NEMULȚUMIT de LUCRAREA PRESTATĂ, beneficiarul l-a BĂTUT cu RANGA pe PATRON

Replica API 15 iulie 2020 | 12:00 47068

Un bărbat aproape că l-a omorât pe cel pe care îl angajase să îi pună termopane. Astfel, inculpatul a contractat o lucrare cu persoana vătămată prin care aceasta din urmă s-a obligat să execute lucrări de tâmplărie p.v.c. la casa inculpatului. Din cauza unor neînțelegeri în urma lucrărilor, I.F. l-a lovit cu o rangă de fier pe S.B., acesta ajungând la spital în urma loviturii.

Cum s-au petrecut faptele

Inculpatul I.F. a contractat o lucrare cu persoana vătămată S.B. prin care acesta din urmă s-a obligat să execute lucrări de tâmplărie p.v.c. la casa inculpatului. În ziua incidentului, muncitori ai persoanei vătămate au mers la imobilul inculpatului pentru a monta geamuri, iar în jurul orei 13.00 au terminat treaba, motiv pentru care au început să strângă sculele ca să plece, însă inculpatul i-a spus unuia dintre ei că poate să plece, dar fără mașina firmei deoarece nu fusese terminată lucrarea. Muncitorul l-a apelat pe patronul său, S.B., căruia i-a spus cele întâmplate, dar acesta i-a solicitat să nu plece, că va ajunge imediat și el. Astfel, la imobilul inculpatului a ajuns persoana vătămată. În holul de la etajul I, persoana vătămată și inculpatul au purtat o discuție referitoare la lucrare. Inculpatul i-a reproșat persoanei vătămate că montează grafuri mai mici ca geamurile aduse și că lucrarea nu este finalizată, iar discuția a degenerat în ceartă atunci când S.B. i-a spus că va finaliza lucrarea în altă zi.

Cei doi s-au înjurat reciproc

Cei doi s-au înjurat reciproc, I.F. recunoscând în declarația sa că era foarte nervos și l-a scuipat pe S.B. . În continuare, inculpatul a luat de pe jos o rangă de fier pe care muncitorii o foloseau la montat geamurile și l-a lovit pe S.B. la nivelul hemitoracelui stâng, postero-lateral. Persoana vătămată a scos un strigăt de durere și, cu mâna pusă în locul unde a fost lovită, a coborât repede scările și a ieșit în fața imobilului, în stradă, de unde a apelat 112, la scurt timp venind la fața locului poliția și o ambulanță care a preluat victima.

Motivarea instanței

Comiterea infracțiunii de vătămare corporală de către inculpat este în afara oricărui dubiu, leziunile produse prin cădere excluzând conform raportului de expertiză, ruptura de splină, în mod logic ruptura de splină fiind consecința acțiunii violente a inculpatului (care l-a lovit cu ranga pe persoana vătămată la nivelul hemitoracelui stâng). Este posibil ca persoană vătămată să fi căzut pe ultimele trepte ale scării (având în vedere excoriații minore pe cotul drept și pe antebrațul stâng) dar această cădere este un efect al acțiunii inculpatului respectiv al lovirii cu ranga și nu o cauză a infirmității dobândite.

Instanța a decis condamnarea inculpatului la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
perfect de acord cu beneficiarul!
5
4
Mai sunt si situatii cand pentru a nu plati lucrarea clientii zic ca nu este buna.Luati o lucrare la tigani pletosi ,lucrati gratis ,mai ramaneti si datori!
18
5
Cum cu suspendare? Plateste daune? Ce e aia inchisoare cu suspendare? O laie. Bine fac muncitorii ca pleaca toti afara. Daca se ajunge la bataie sa isi repare singuri.
20
8
Foarte bine, toti neavenitii s-au proclamat mesteri dar meserie ioc. Sa puna mintea la judecata si osul la treaba.
20
9
am avut si eu o problema cu geamul, se blocase de la feronerie, si cel care a venit mi-a deblocat-o si doar a facut ceva la feronerie si a dat cu un spray, si FIX dupa doua zile s-a blocat iar, si mi-a luat 200 lei, el de la inceput trebuia sa-mi zica ca e stricat si trebuie feroneria schimbata, dar nu mi-a zis asa, doar a "reparat" feroneria si la plecare imi zice asa:"aveti nr meu,ma mai sunati daca mai aveti probleme",adica el stia sigur ca o sa-l mai sun ca are sa se strice imediat feroneria,si chiar s-a stricat imediat da nu l-am mai chemat pe el, am chemat pe altul care chiar era serios.
19
4
Trebuia sa foloseasca o carte de telefon, ca nu lasa urme. Asa se intampla cand cauti firme de 2 bani, care pregateste materilele in garaje sau in fata blocului. Cand preturile sunt dubios de " avantajoase" te poti astepta la orice, numai de bine, nu. Stiti vorba aia.. dai un ban in plus dar stai in fata..
15
6
99% din meseriasi,pe linga ca sint betivi si hoti,sint paraleli cu oricemeserie.Uitati.va la boiii care lucreaza la negru in blocuri in weekenduri,cu utilajele firmei,orice treaba de o ora le ia pe putin trei zile.mai slefuiesc,mai sudeaza,taie,o iau ee la capat ca nu stiu sa masoare,etc!
34
4
Cacatii astia , patroni de firme cafe fac termopane prin garaje si care dau tzepe la lucrarile comandate !
36
9
a fost inventata in Romania,la fel trai bun si fericit cu suspendare pt romani in urmatorii 30 de ani,Romania a devenit o mocirla
24
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102