REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

NENOROCIRE la Teatrul de Vară. A început demolarea ruinelor – cine se ocupă şi pe câţi bani

NENOROCIRE la Teatrul de Vară. A început demolarea ruinelor – cine se ocupă şi pe câţi bani

Replica API 17 februarie 2018 | 00:00 322

Curăţenie de jur împrejur

Curăţenie de jur împrejur

A început demolarea ruinelor şi curăţarea zonei din jurul Teatrului de Vară din Mamaia. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Claudiu Palaz anunţase încă mai demult că va face curăţenie în această zonă. Se pare că s-a ţinut de cuvânt!

„Punem în aplicare o hotărâre a Consiliului Judeţean privind demolarea tuturor chioşcurilor acelea vechi şi abandonate, din jurul Teatrului de Vară. S-a organizat o licitaţie privind demolarea acestora, iar acum vrem să curăţăm şi să igienizăm întreaga zonă, să o readucem în starea ei iniţială, aşa cum arată cândva”, ne-a declarat Claudiu Palaz.

Tot el ne-a precizat că firma care a câştigat licitaţia este SC Optim Serv Construct SRL, din Constanţa, iar valoarea contractului este de 11.300 lei + TVA. De precizat că există şi un proiect de hotărâre privind renovarea Teatrului, dar pentru asta era nevoie, mai întâi de toate, de curăţenie în zonă, pentru că, potrivit lui Palaz, aceasta devenise un focar de infecţie. Reamintim că pe data de 30 septembrie 2016, Consiliul Judeţean a organizat o dezbatere publică privind „Complexul de agrement Teatrul de Vară Mamaia”.

S-a ajuns la concluzia că poziţia sa într-o zonă cu potenţial turistic şi economic ridicat, o „reînviere” a complexului va aduce beneficii atât culturale, cât şi sociale. Potrivit documentului publicat, la vremea aceea de CJC, Teatrul de Vară are o capacitate de 1.100 de locuri în tribune, dar şi o scenă impresionantă. Deşi prezintă anumite avantaje, actualmente, stadiul imobilul este complet nefuncţional, suferind profund la nivel de eficienţă energetică, structură şi dotări.

Prin accesarea de fonduri europene, CJC şi-a propus refacerea aleeilor aflate în apropierea clădirilor, amenjarea în corespunzător a grădinilor suspendate atât prin amenajarea de spaţii verzi, cât şi a unor locuri de joacă pentru copii sau pentru petrecerea timpului liber. Nu în ultimul rând, clădirea va beneficia de o reconsolidare majoră, de la scările de acces până la lumini, sunet, ziduri sau acoperiş. Pentru o recondiţionare „ca la carte” nu poate lipsi şi achiziţionarea de mobilier specific punerii în valoare a imobilului.

Valoarea maximă a proiectului este de 5 milioane de euro, însă în ceea ce priveşte costul lucrărilor, acesta nu trebuie să depăşească suma de 4.500.000 de euro. Până la punerea în aplicare a acestui proiect, după cum a precizat şi vicepreşedintele CJC, Claudiu Palaz, înainte de toate era nevoie, în mod urgent, de o curăţenie absolută, fără chioşcuri dărăpănate şi abandonate, care deveniseră adăpost pentru aurolaci şi animale fără stăpân.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sau va fi hotel de makan hot mincinos si koorva
1
0
acolo se va construi un hotel care va fi a unui machidon
0
1
Sa sa darame si sa faca moschee pentru refugiati musulmani din siria si irak
2
1
Cati-va? Unde naiba invatati oameni buni limba romana?
3
0
prin ias-uri erai tu,asta de dedesupt,pt.ca practicile agricole erau primavara si toamna.Unii veniti de la curul oii guverneaza acum Constanta,ce-i drept.Cand provii din medii defavorizate,simti nevoia sa te umflii in pene."nostalgii"are dreptate,Mamaia a devenit orice numai statiune turistica,nu.Iar "orasul" e o imensa menajerie cu tigani si alti escroci.
6
0
Atunci, cand tu erai copil - erati - vara in Mamaia tu si inca cati-va, iar ceilalti copii erau la munca in cap-uri in ias-uri, sau cu oile, etc. Acum sunt toti in plina vara la Mamaia.
2
3
Ce frumos arata Complexul Perla cand eram copil! Era si un lac rotund intre hotelul Perla si complexul comercial. Ce spectacole frumose, ce festivaluri...
9
0
Ok, este un prim pas. Ce urmeaza ?? Daca-l lasati asa iar va fi nevoie de interventia gunoierilor. Aveti un plan?
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212