REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

NENOROCIRI în LANȚ pe LITORAL

NENOROCIRI în LANȚ pe LITORAL

Replica API 10 august 2020 | 00:00 1170

Peste 300 de pompieri sunt la datorie zilnic, în staţiunile de pe litoral, pentru ca românii să aibă o vacanță fără evenimente care să le pună viața în pericol. Cu toate acestea, mai multe persoane s-au înecat sau au fost în pericol de înec, fiind scoase la mal în ultimul moment, în acest weekend. Vorbim despre cazuri înregistrate la Olimp, Neptun, Constanţa, chiar și în satele aflate pe malurile Dunării.

Fie că a fost vorba despre căutarea persoanelor dispărute în valurile mării, fie că salvatorii au depus eforturi supraomenești pentru a-i aduce la mal, în ultima clipă, pe cei teribiliști, fie că au fost nevoiți să constate decesul, toate aceste lucruri nu i-au speriat pe cei veniți la mare în căutare de distracție și adrenalină. Turiştii aflaţi pe litoral nu au ţinut cont de avertizarile salvamarilor, astfel că al doilea weekend al lunii august a debutat cu noi apeluri telefonice la 112. 5 persoane au fost scoase la mal de către salvamari, iar două dintre acestea au decedat.

Tânăr de 20 de ani, înecat la Olimp

Un tânăr care se afla în vacanță la mare împreună cu prietenii săi a murit înecat pe plaja Delfinul din stațiunea Olimp. Potrivit reprezentanților ISU, un echipaj de prim ajutor smurd B și un echipaj cu medic din cadrul SAJ au acționat pentru salvarea unui bărbat scos din mare de către salvamari. Paramedicii și medicii au început protocolul de resuscitare. În ciuda eforturilor depuse, medicii au fost nevoiți să declare decesul bărbatului de aproximativ 20 de ani, din Iași.

Pericol de înec a fost și în Constanța, acolo unde două persoane care se aflau pe plaja White Bech, în zona cartierului Santa Maria, au fost la un pas de a se îneca. Pentru salvarea acestora a fost solicitată intervenția echipajelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea.

Bărbat înecat în Dunăre

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină și în zona Malul Roșu, între localitățile Rasova și Cochireleni, acolo unde un bărbat în vârstă de 26 de ani s-a înecat. Un echipaj de prim-ajutor, o ambarcațiune din cadrul ISU Dobrogea, o autospecială de scafandri și un echipaj al Gărzii de Coastă au intervenit la fața locului. Victima a fost resuscitată de cadrele medicale, dar în ciuda eforturilor depuse de medici, tânărul a fost declarat decedat.

Tânăr dispărut în mare

Un bărbat în vârstă de 24 de ani nu a ascultat indicațiile slavamarilor și nu a ținut cont de steagul roșu arborat pe plaja din stațiunea Neptun. Aflat la scăldat împreună cu mai mulți prieteni, tânărul a sărit de pe dig și nu a mai ieșit din apă, fiind tras la fund de curenții puernici. În urma apelului la 112, la fața locului au intervenit cinci scafandrii cu două autospeciale de intervenție a ISU Dobrogea și un echipaj de prim ajutor Smurd B.

Deși salvamarii interzic scăldatul pentru că marea este agitată, turiștii continuă să-I ignore și să-și pună viața în pericol chiar cu mâna lor.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
30 de ani de democratie salbatica se platesc scump. Nimic nu se mai respecta, legile sunt facute sa scoata javrele din puscarii. Aici s-a ajuns. Marea are alte legi care trebuiesc respectate de jmekerii de carton si hartie igienica ai Romaniei.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272