REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Nepotul Sirmei Caraman și-a luat zborul... după ce a luat banii degeaba de la stat!

Nepotul Sirmei Caraman și-a luat zborul... după ce a luat banii degeaba de la stat!

Mirela PASCAL 6 decembrie 2022 | 00:00 5218

Mihai Caraman, nepotul fostului secretar de stat Sirma Caraman, a ajuns mare expert la Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice Sud Est, având ca atribuții, printre altele, verificarea proiectelor pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) implementate de primarii din județul Constanța. În urmă cu ceva timp, Replica semnala faptul că încasează salariul degeaba, întrucât Caraman nu a mai trecut pe la serviciu de săptămâni bune. Iată că afaceristul nu mai papă bani de la stat, întrucât și-a luat zborul de la Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice Sud Est.

Mihai Caraman

Când era secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Sirma Caraman a creat un post, cu biroul în Prefectura Constanța, la Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice Sud Est. Coincidență sau nu, funcția a fost ocupată de nepotul ei, Mihai Caraman, fratele primarului din Babadag, Georgian Caraman. Tatăl lor este frate cu fostul soț decedat al fostului secretar de stat din MDRAP, Sirma Caraman. Astfel, Caraman s-a bucurat de un salariu de aproximativ 5.000 de lei la Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice Sud Est, având ”menirea” să verifice proiectele PNDL implementate de primarii din județul Constanta.

Sirma Caraman

La finalul anului trecut, sursele Replica ne-au declarat că afaceristul nu a mai fost văzut la serviciu de câteva săptămâni, invocând că stă mai mult pe teren, în schimb salariul l-a încasat. Șeful Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice Sud Est, Stercu Tănase, ne-a declarat, la acea vreme, că ”este în concediu”.

Nu știm dacă are legătură cu dezvăluire făcute de Replica, cert este Mihai Caraman nu mai este angajat în cadrul instituției de la finele anului trecut. Se pare că își vede de afaceri în continuare, controlând, alături de alții, firma Stena Biofarm Cooperativa Agricol, cu sediul în Poarta Albă. Societatea are domeniul de activitate și are ca domeniu de activitate Comerț cu ridicata al cerealelor, semințelor, furajelor și tutunului neprelucrat.

Interesant este că, în societate, apare asociat un anume Stercu Tănase, însă, se pare, nu este fostul său șef de la Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice Sud Est. Cel puțin, asta înțelegem din declarația de avere a lui Tănase, în care nu ne precizează că ar fi acționar la vreo firmă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102