REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

NEPTUN OLIMP se JUDECĂ cu George COPOS pentru TERENUL de sub hotelul ASTORIA

NEPTUN OLIMP se JUDECĂ cu George COPOS pentru TERENUL de sub hotelul ASTORIA

Replica API 3 iulie 2020 | 00:00 3387

Societatea de stat Neptun Olimp SA și-a luat țeapă de la George Copos și de la consilierul local din Medgidia, Marian Butnaru, fostul şef al Autorităţii Rutiere Române (ARR) - Constanţa! SC Neptun Olimp i-a vândut omului de afaceri George Copos, în 2002, complexul Astoria din Eforie Nord. Societatea s-a obligat, prin contractele de vânzare-cumpărare, să vândă terenul prin negociere directă către firma care administrează hotelul Europa, SC Ana Hotels SA, însă Copos a refuzat cumpărarea terenului, sub pretextul că valorile stabilite erau foarte mari. În 2017, Copos a vândut imobilul către firma familiei lui Marian Butnaru, cu 2 milioane de euro.

Tranzacția s-a efectuat, în contextul în care, pe rolul instanței se afla, încă din 2011, un dosar prin intermediul căreia SC Neptun Olimp încearcă să-și facă dreptate. Societatea de stat cere ca omul de afaceri să-i plătească contravaloarea lipsei de folosință a terenului aferent Complexului Hotelier Astoria din Eforie Nord și a terenului aferent construcțiilor, pentru perioada septembrie 2008 – 28.04.2017. Aceleași solicitări le are și față de familia Butnaru.

Complex Astoria

Complex Astoria, cumpărat în 2002 de George Copos!

În anul 2002, SC Neptun Olimp a încheiat cu grupul de firme al lui George Copos, 3 contracte de vânzare-cumpărare, prin care i-a transmis celui din urmă, prin SC ANA Hotels SA, dreptul de proprietate asupra următoarelor active din Eforie Nord: Complexul Astoria, compus din două corpuri de construcție cu destinația hotelieră; totodată, a transmis dreptul de folosință asupra terenului aferent acestor construcții, în suprafață totală de 5134.10 mp, iar Ana Hotels SA se obliga să preia activul cu suprafața construită de 2353.70 mp. Ulterior, prin contractul nr. 652/29.02.2008, Neptun Olimp i-a vândut lui Copos și activele Atelier tâmplărie plus Garaj auto, Grădina Cinema și Garaj auto mare, iar prin contractul nr. 653/29.02.2008, a vândut activul Cămin personal. Cât despre suprafața de teren, SC Neptun Olimp s-ar fi obligat, prin contractele de vânzare-cumpărare, să o vândă prin negociere directă. Numai că, Ana Hotels SA ar fi refuzat cumpărarea terenului, sub pretextul că valorile stabilite prin evaluarea reclamantei erau foarte mari.

Neptun Olimp

În 2011, a început bătălia în instanță!

SC Neptun Olimp SA a cerut, încă din 2011, ca societatea lui George Copos, Ana Hotels SA, să-i plătească contravaloarea lipsei de folosință a terenului aferent Complexului Hotelier Astoria din Eforie Nord și a terenului aferent construcțiilor, pentru perioada septembrie 2008 – 28.04.2017.

Butnaru a cumpărat, în 2017, complexul Astoria de la Copos

Ulterior, pentru că întregul complex a fost cumpărat, în 2017, de firma Hermes SRL, aparținând familiei lui Marian Butnaru, fostul şef al Autorităţii Rutiere Române (ARR) – Constanţa și consilier local din Medgidia, în instanță a fost chemată și acest cumpărător. I s-a solicitat contravaloarea lipsei de folosință a terenului aferent construcțiilor preluate de la Ana Hotels SA, respectiv 5888 mp, pentru perioada mai 2017 – aprilie 2019. De asemenea, s-a solicitat obligarea acestei societăți la plata unei prestații periodice, începând cu luna aprilie 2019 și până la finalizarea procedurii de vânzare a suprafeței de teren menționate, cu titlu de lipsă de folosință, în valoare de 1580 lei.

Marian Butnaru

Reprezentanții Ana Hotels SA susțin că societatea a dobândit dreptul de superficie și dreptul de folosință ale dreptului de proprietate privind terenurile aferente construcțiilor supuse vânzării. De altfel, mai susțin reprezentanții Ana Hotels, că dreptul de folosință asupra terenului corespunzător activelor dobândite în procesul de privatizare i-a fost transmis definitiv, prin contractele de vânzare-cumpărare, în schimbul unui preț total.

După 51 de termene și 9 ani de judecată, Judecătoria a respins acțiunea SC Neptun Olimp. Cea din urmă a formulat recurs pe 24 iunie a.c.

Despre SC Neptun Olimp SA

SC Neptun olimp SA a fost infiintata prin HG nr. 1226/1990 prin reorganizarea Regiei Autonome de Turism şi Prestatii Dacorex & CO Neptun, sub forma de societate comercială pe acţiuni. Capitalul social actual al S.C. Neptun-Olimp S.A. este de 7.331.528,60 lei, iar obiectul principal de activitate - Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare. Actionariaţul S.C. Neptun Olimp S.A. este urmatorul: Ministerul Turismului deţinător a unei cote procentuale de 52,22% din capitalul social; SIF Transilvania detinator a unei cote procentuale de 41,18% din capitalul social şi persoane fizice si juridice detinatoare a unei cote procentuale de 6,60% din capitalul social. S.C Neptun - Olimp S.A este condusă de Catalin Mihail Caracostea, cu o retributie brută lunară în suma de 8989 lei.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Teatru securist sa atraga fonduri din alta parte. Manevre expirate. Milionari de carton, primii incaltati
1
1
Neamuri de komunisti ,, astia au furat toata economia tarii, e clar ca trebuiau scosi toti in afara legii ,, fara drept la proprietate pe viata,, exact asa cum au facut ei in 47 cand au distrus una din cele 4 state din Europa cele mai industrializate!
5
2
statul pagubit imbogateste pe jemcheri
6
3
Cum a reusit acest individ sa parvina atat de repede si spectaculos dupa marea revolta din 1989 ?
6
3
ce dracu?bugetar sef la arr a gasit prin saltea cateva meleoane de euroi sa cumpere un hotel.astia s aia platiti de noi.care cu banii furati de la stat adica de la noi se fac capitalisti. tara de cacat
8
4
I-a improprietarit Iliescu pe toti.Ti-ai naibii cu PSD-ul vostru,partid de borfasi.
5
4
E o mare hotie calea aleasa de Neptun Olimp. Daca nu era prorietar de teren cand a vandut hotelul, de ce statul i a dat terenul dupa? Trebuia improprietarit cu terenul proprietarul din acel moment adica, Copos. Manarii marca Fercala, sef sif transilvania.
6
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108