REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

NEREGULI majore la primăriile din județ, la contractele de deszăpezire! Primarii una declară și alta fac

NEREGULI majore la primăriile din județ, la contractele de deszăpezire! Primarii una declară și alta fac

Replica API 26 noiembrie 2016 | 00:09 489

Sursa foto: bugetul.ro

Sezonul rece se apropie cu paşi repezi, iar autorităţile au început demersurile pentru achiziţia materialelor necesare deszăpezirii. Cu toate acestea, primăriile din judeţul Constanţa nu par prea speriate de gândul că nămeţii or să vină iar peste drumurile de la sate. Potrivit prefectului județului Constanța, până în acest moment 24 de primării au anunțat că au încheiat contracte de deszăpezire, iar restul se descurcă cum pot. Problema este că unele primării au declarat că au anumite utilaje, iar la momentul verificării s-a constatat că acestea nu există.

Venirea iernii se pare că nu îi sperii pe aleşii locali. Drept dovadă, până în acest moment, doar 24 de primării din 70 sunt pregătite pentru sezonul rece. O comisie specială din cadrul Prefecturii efectuează în aceste zile controale în teritoriu pentru a verifica contractele și dacă există sau nu materiale și utilaje. La verificări, surpriză! S-au găsit nereguli în sensul că nu tot ceea ce s-a declarat există și în realitate. „În aceste zile, noi Prefectura am trimis în teren două echipe care verifică la fiecare primărie existența utilajelor și a materialelor pentru deszăpezire. Mai sunt încă câteva zile de control, iar săptămâna viitoare vom avea raportul. Până acum au declarat doar 24 de primării că au contracte cu firme pentru deszăpezire, restul fac în regie proprie. Problema este că la comunele din județ situația nu este prea roz pentru că unii au declarat că au tot ce le trebuie însă, la verificare sunt și surprize în sensul în care una s-a declarat și alta s-a găsit. Îi atenționăm pe primarii să nu dezinformeze pentru că este vorba de protecția locuitorilor”, a declarat prefctul Adrian Nicolaescu. Amintim că în ceea ce privește contractele cu Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa doar primăriile Dumbrăveni și Dobromir au acceptat ofertele din partea regiei.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212