REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

NERVI ÎNCINŞI la Constanţa! Drifturile de la Vivo au STÂRNIT REVOLTĂ! Există autorizaţii?

NERVI ÎNCINŞI la Constanţa! Drifturile de la Vivo au STÂRNIT REVOLTĂ! Există autorizaţii?

Replica API 8 august 2017 | 00:40 660

Ce spun autorităţile?

Ce spun autorităţile?

Se încing nervii la Constanța! De data aceasta, locuitorii urbei au strâns din dinți, unii fiind nevoiți să apeleze și la dopuri în urechi sau "măști de gaze", din pricina unui eveniment ce a fost organizat în parcarea centrului comercial Vivo, situat pe bulevardul Aurel Vlaicu. Poate că totul ar fi fost în regulă în urmă cu ani de zile, dar, între timp, în zonă au fost construite blocuri. Prin urmare… acolo cam locuiesc oameni! Oameni care nu au putut pune geană pe geană cât a fost ziulica de lungă. Totodată, mirosul înțepător i-a cam obligat pe aceștia să stea cu geamurile închise… Nemulțumiți au fost și clienții centrului comercial!

"Cei mai buni piloţi de drift din România şi Bulgaria iau startul într-o etapă incendiară din Campionatul Naţional de Drift în cel mai căutat loc al verii, Constanţa. Pentru al doilea an consecutiv, piloţii consacraţi se vor duela în parcarea complexului comercial Vivo într-un eveniment care vrea să bată recordul de spectatori stabilit în 2016" – era anunțul evenimentului Campionatului Național de Drift. Motoare turate, "scârțuri" și miros de cauciuc încins. Cât despre fanii drifturilor, care au ales să ia parte la spectacol, au cam plecat cu fețele acoperite cu "negreală".

Însă, nemulțumiți peste măsură au fost locuitorii de la blocurile de vizavi. O tânără a precizat pentru cotidianul "Replica" faptul că a fost în tură de noapte și, ajungând acasă, nu s-a putut odihni. "Nu vreau să fiu hater, cum se spune, însă nu mi se pare normal ca un astfel de eveniment să se desfășoare în astfel de zone. Acum sunt blocuri aici, nu este zonă industrială. Am ieșit din tură de noapte. Ieri nu m-am putut odihni pentru că zgomotul a fost infernal. De la 10 dimineața și până am plecat la muncă. Azi dimineață am ajuns acasă.

Am dormit vreo 2 ore și iar a început. Nu mă pot odihni! Nu pot vorbi la telefon în casă, așa de tare este zgomotul. Cât despre miros… nu mai vorbesc. Sunt nevoită să stau cu geamurile închise. Nu știu, chiar nu se sesizează nimeni? Chiar închidem ochii la tot, unde este starea de normalitate??", a întrebat tânăra, care a trimis și un video în care se poate sesiza zgomotul. O părere mai bună nu au avut-o nici clienții centrului comercial.

"Nu mi se pare normal ca toată parcarea exterioară să fie ocupată cu un astfel de eveniment, iar noi, clienții, să ducem războaie în parcarea subterană pentru un loc. A fost haos zilele acestea. Am impresia că am fost luați la mișto. Cam acesta este sentimentul. Plus că mirosul din parcare este… de nedescris. Nu știu cum or putea oamenii ăia să asiste la așa ceva. Sau prin ce or trece locuitorii blocurilor de vizavi…", au spus aceștia.

Există avize de la Agenția de Mediu sau de la alte instituții??

De comentat pe marginea subiectului de față a avut și Eduard Martin, din cadrul Polaris, care a întrebat dacă acest campionat are avizul Agentiei de Protectie a Mediului, dacă este necesar și avizul Direcției de Sănătate Publică sau dacă s-au măsurat noxele mai ales că acolo se adună și copii. Se pare că…, de fapt, nu se știe mai nimic.

Reprezentanții Primăriei Constanța au precizat că nu este nevoie de vreo autorizație pentru eveniment și asta pentru că acolo este domeniu privat. "Se pot depune plângeri la Poliție în legătură cu zgomotul, dar și aici este vorba de un interval orar", au spus ei. Cât despre noxe... la Agenția pentru Protecția Mediului. Aici, reprezentanții instituției au spus, pentru Replica,: "Nu, nu există! Noi nu emitem autorizații pentru desfășurarea unor asemenea evenimente . Nu, nu se solicită. Cât despre sesizări din partea oamenilor, la agenție nu a ajuns așa ceva". Prin urmare, se pare că e liber la... drifturi.

Liliana CHIRU

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ai luat muie la neversea ? daca nu , ia acum javra ordinara . S-a pus in pericol securitatea pietonilor , VIVO A AJUNS DE CACAT , IN SCURT TIMP I SE VA SCHIMBA PROFILUL, CLIENTII AU FOST GONITI CU ACESTE EVENIMENTE ILEGALE .
1
0
Mai oamenilor! Va deranjeaza drifturile! Va deranjeaza Neversea-ul! Noi constantenii si de un rahat suntem deranjati in ultimul timp! Nu se mai poate face nimic la noi incat sa nu cadem la pamant cu economia...abea mai fuunctioneaza orasul acesta! Mai trebuie sa atragem turistii cu ceva nu doar cu marea!!! Imi este rusine de locuitorii Constantei....nu am mai auzit atatea plangeri din niciun judet si nu suntem singurii unde se fac evenimente cu masini sau cu muzica!!! La mai multe evenimente interesante sa faca la fraieri in ciuda!!!!!!
0
4
Cum te simti ioane ud la fund ,tu nu ti-o bagi si ti-o scoti faci direct in pantaloni si mananci de aceea iti pute gura.
3
0
Sugi pula cretinule!
2
0
Pt cretinii care isi baga si-si scot, de cred ca-s vreo scula! De fapt sunt atat de tampiti, incat ii macina invidia pt tot ce fac altii dar ei, de prosti ce sunt, stau si sparg seminte si manca cacat. Si injura, ca atata-i duce capu' ! Revenind la drifturi, orice competitie este interesanta dar Primaria trebuie sa amenajeje o zona pt asa ceva si sa incaseze chirii pt evenimente. Sau poate vrea escrocul de Edi Martin, marele filozov, cu nemasurat simt civic, sa isi puna ograda la dispozitie. Golanul asta nu spune nimic decat a furat si cate spagi ia dat lui Mazare. Replica stie de ce!?
1
1
Asemenea edituri de apartament nu pot face decat furtuni in paharul cu apa . In lipsa de ocupatie si pentru afirmare , baga batul prin gard, reusind cu succes sa atraga cititori de aceeasi factura .
2
1
Bai Stefane, fututi vura matii, dar de ce pula mea sa vina cretinii aia cu scartaielile lor de cacat sa ne imputa orasul de fum? Sa se duca in pula mea in camp nu in mijlocul orasului unde trebuie sa traiasca oamenii. Toti soferii de drift sunt niste manelisti frustati fara coaie care folosesc puterea masinii pe post de pula. Manelistii pulii mele
3
1
ce sa faca politia locala cand ei nu sunt in stare sa potoleasca tiganimea din carierul bonduelle&fagabou si aici se fac drfturi,se urla,tipa,injura,certuri iar politistii locali ii saluta de parca sunt slugile acestor asistati sociali
4
1
stifaniiii, o sa fi si tu batran... sa te vad atunci daca mai dai asa din clanta... sa vezi ce o sa cauti linistea...
2
2
este un eveniment dedicat pasionatilor de masini si nu numai ... in plus sunt de acord cu organizarea acestor evenimente ... daca sunteti batrani mutati-va la tara ... acolo este liniste ... adevarul este ca pe bulevard circula chiar putine masini si poluare este zero ... la fel si zgomotul ... poti dormi in liniste ... si vai ... au venit baietii cu masini puternice si vor sa faca un spectacol ca sa mai iasa si constanta noastra din anonimat ... v-au stricat somnul ... aveti destul timp sa va odihniti la 2 metrii ... batranilor !!!
2
5
daca va deranjeaza asa de mult de ce nu a sunat nimeni la politia locala sa faca plangere pentru tulburarea linistii publice ? de ce nu ati facut protest ? daca tot era asa de critic si chiar nu putea sa doarma nimeni va strangeati 2-3 persoane si va lasati masinile pe mijlocul soselei chiar in parcare si aia e plecati si gata ca doar afirmati despre parcarea aceea ca e domeniu public ..
4
2
Dar pentru betonierele din oras exista autorizatii????Mizeria din parcuri,praful,trotuarele praf de pe Aurel Vlaicu?Pentru astea si altele exista autorizatii????
4
2
Concursul e organizat corect respectand toate normele de siguranta.Poluarea fonica nu e mai mare ca la un festival.
3
5
naiba sa-i ia. am ajuns sa dam si spaga ptr un loc de parcare...
3
2
Asa se intampla daca se construieste alandala, oriunde si oricum.
5
1
oricum e gol mallu . mergem la city park sau carefour unde sunt mult mai ok nu toti tiganii veniti din palas fara tricouri pe ei la vivo
6
2
daca se speria ma-ta si musca clientul de pula ? UN APEL CATRE CONSTANTENI ,HAIDETI SA EVITAM SA MERGEM IN VIVO MALL , AVEM VARIANTE MULT MAI BUNE . NU POTI VENI CU FAMILIA INTR-UN LOC NESIGUR , SA RAMANA CU MOTORIZATII .
7
2
Minte Decebala, trebuie avize clar, ce dc e pe domeniul privat, destinatia parcarii e de PARCARE, nu de circuit se curse. Schimbarea destinatiei obiectivului se face prim obtinerea de autorizatii. Huaaaaa Decebal, Babu maimuta si Rasauteanu
14
1
nici drifturile nu sunt legale acolo, dar nici blocurile alea comuniste nu trebuiau sa fie autorizate in camp. Zii ca nu mai aveti loc si masinile le parcati la maritimo in parcare. cele mai sinistre cotete din oras. curve, samsari, cotete.
16
3
Pe donatorii de organe care fac drifturi cu masini si motoare pe bulevardele Constantei nu-i opresc militienii nu?
14
1
Pe drumurile publice se pot desfasura competitii sportive cu acordul administratorului drumului public si cu avizul de specialitate al politiei rutiere.
11
1
Ieri parcarea era plina de gramezi de paie pe care le impingea vantul de colo colo printre masini. Foarte dragut. O tigara aruncata aiurea era de ajuns ca sa ne vedem cu totii la stirile de la ora 5. ISU nu vede? Pompierii nu vad? De ce n-au venit boii si vacile nebune de la consiliul local sa manance paiele alea? Fagadaule sa ma pis pe tin, pe evenimentele si ideile tale de retard. Plm.
18
3
Se vede dupa raspunsuri ce angajati sunt la primarie.TREBUIE AUTORIZATIE, pentru cs este domeniu privat dar parcarea nu este destinsta unor astfel de evenimente si este simplu PARCARE.Cu ce viteza se circula dle primar in parcarile din incina mallurilor si ce viteze capata masinile in intrecerile sportive punand viata oamenilor in pericol si deranjand oamenii pt CA NISTE nesimtiti sa ISI FAC MOFTURILE.
8
3
NU EXISTA NICIUN FEL DE AUTORIZATII vivo accepta evenimente de genu ca sunt in prag de faliment , s-a kkt city park-u pe ei de sus , nu vedeti ca nu mai e lume deloc in mall , se schimba magazinele o data la 3 luni ca NU le merge . pacat . din cauza mangerilor de kkt s-a ajuns in halu asta . si app de drifturile lor sa ma cac pe ei , ca am fost racit si stau langa vivo si nu am liniste de cand a venit mizeria asta de eveniment
18
6
Eveniment de cacat. Niste ciumeti smenari si manelisti care au blocantul din dotare montat pe rablele lor. Auzi, campionat de drift. Cica sport. Unde plm e sportul, ca ei conduc 5 minute, noi facem ore pe zi de condis in oras. Sportul pulii. Marsh in pula mea cu driftul vostru imbacsitor de aici
25
11
Hai lasati-o balta. Revoltati ca n-au mai putut parca in usa mall-ului? Daca n-a putut dormi de zgomot, inseamna ca are termopane ieftine la blocul ala construit la periferie, intr-o zona industriala. Dar de ce nu va revoltati cand va fura pesedeul?
23
22

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614