REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

NESIMȚIRE: Chiriașii RAEDPP DISTRUG spațiile de locuit! Val de acțiuni în instanță!

NESIMȚIRE: Chiriașii RAEDPP DISTRUG spațiile de locuit! Val de acțiuni în instanță!

Replica API 19 februarie 2020 | 00:00 970

În ultimele luni, Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” (RAEDPP) Constanța a întreprins controale la imobilele din fondul locativ de stat cu destinația de locuință, pe care le are în administrare. În urma verificărilor, s-a constatat că în aproximativ 30 de situații locatarii nu au respectat prevederile contractuale.

Potrivit obligațiilor contractuale, chiriașii pot modifica sau pot aduce îmbunătățiri imobilelor numai cu acordul scris și în condițiile stabilite de RAEDPP. Nerespectând această clauză, o parte din chiriașii Regiei au realizat intervenții asupra elementelor de rezistență ale clădirilor, compartimentării interioare, cât și la fațade, fără a avea acordul RAEDPP Constanța.

„Au existat cazuri în care, prin modificarea golurilor de geam, chiriașii au intervenit la fațada imobilului. În alte situații au înlăturat elemente de rezistență, fapt ce poate periclita integritatea structurală a clădirii. Totodată, am remarcat că unii din ei au construit extinderi și anexe fără a avea acordul nostru și fără o autorizație de construcție”, a precizat directorul general al RAEDPP,Florin Gheorghe.

Un alt fapt sesizat în urma controalelor demarate de RAEDPP a fost întreținerea defectuoasă a unor spații de locuit, când beneficiari ai contractelor de închiriere au pricinuit însemnate stricăciuni.

După caz, o parte din persoanele vizate au fost anunțate că li se vor rezilia contractele, iar RAEDPP Constanța va proceda la întocmirea documentațiilor în vederea formulării de acțiuni în instanțele de judecată, având ca obiect evacuarea din imobile, celorlalte aducându-li-se la cunoștință că, pentru a se prelungi contractele de închiriere, trebuie să aducă spațiile în condiții bune de exploatare.

Precizăm faptul că RAEDPP are dreptul să verifice modul în care locatarii respectă obligațiile asumate prin contract cu privire la folosirea și întreținerea locuințelor, chiriașii având obligația de a permite accesul reprezentanților Regiei pentru a efectua verificări.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este vina lor
0
0
Sa dea afara toti jegosii, daca nu sunt in stare de o minima curatenie, afara! Sunt destui tineri care ar dori sa primeasca o locuinta pentru o chirie modica. Iar pe astia care sunt chiriasi acum, sa-i verifice si daca respecta legea si in ceea ce priveste numarul de persoane din casa, daca platesc toti taxa de habitat, daca au apa curenta... e inadmisibil sa locuiesti in oras daca nu esti in stare sa platesti o apa si o canalizare
5
1
o persoana care a avut cancer. Si-a vandut tot ca sa faca rost de bani ptr tratament, iar din lipsa de casa si datorita faptului ca salariul era mic si nu putea plati chiria unde statea, a indraznit sa ceara o locuinta de la RAEDPP. Raspunsul a fost : nu va incadrati la punctaj. Aveti facultate, serviciu, familie, mai putin cu sanatatea. La noi au prioritate, fosti puscariasi, tiganii, curveturile centuriste, bisnitarii si alte putori si lepre. Ca asta este ordinul de sus. Si atunci, dupa ce a platit taxe si impozite o viata, omul a decis sa emigreze si sa o ia de la inceput in alta tara.
6
2
napalm aveti? daca nu aveti si nu vreti sa-l folositi -sa va fut in dinti
3
3
Vrea sa faca blocuri
0
1
Ati bagat in aceste locinte construite de parintii si bunicii nostri numai trantori tigani indieni si turcime de ce ? aruncatii in strada si datii in judecata ,recuperati prejudiciul si dupa ..impuscatii asta e rezolvarea cu ei nu se poate altfel ..
15
0
Ce chiriasi ati bagat acolo ? Toata pleava societatii, coloratii Constantei, v-ati gasit voi sa le dati locuinte ?
21
1
animalele se tin la tzara nu la orash
18
1
Daca ai o famiglie de tigani in bloc,cauta alt bloc!Vei pleca singur dupa citiva ani si vei vinde in pierdere! tiganii paraziteaza romanii,sa le plateasca apa,sa le fure curent electric.
20
0
Pe tiganii de pe ion ratiu cand ii controlati. Deranjeaza tot cartierul in miez de noapte. De ce trebuie sa stea tiganii gratis in centrul orasului. De ce ii tolerati
25
0
raedpp sa stiti ca toate contractele cu tiganii sunt incalcate . s a construit cum s a vrut si voi ati dormit sau ati luat spaga .
22
1
nu au respectat contractele, afara cu ei si chemati in instanta sa dea socoteala si sa plateasca ce au stricat
25
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218