REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
18.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Neuralink se confruntă cu o anchetă federală din cauza abuzului asupra animalelor

Neuralink se confruntă cu o anchetă federală din cauza abuzului asupra animalelor

Valentina CAMARA 7 decembrie 2022 | 00:00 209

Douăzeci de foști și actuali angajați ai companiei de tehnologie au declarat că mediul de lucru i-a făcut să comită erori în timpul testărilor, motiv pentru care au avut loc mai multe accidente mortale. Din 2018, aproximativ 1.500 de animale, inclusiv oi, porci și maimuțe, au fost ucise în timpul testărilor făcute de Neuralink.

Greșeli comise de Neuralink

În timp ce multe companii folosesc animalele înaintea oamenilor pentru a aduce noi produse pe piață, angajații Neuralink au declarat că au făcut mai multe erori care i-a determinat pe oamenii de știință să omoare acele animale și să înceapă experimente noi.

Mai mulți angajați au spus că Musk le-a spus să-și imagineze o bombă legată de cap pentru a-i face să se miște mai repede. „Pur și simplu nu ne mișcăm suficient de repede. Mă înnebunește acest lucru”, le-a spus Musk angajaților la începutul acestui an.

Neuralink a trecut toate inspecțiile USDA ale instalațiilor sale, potrivit Reuters. Neuralink a fost fondată de Musk și un grup de oameni de știință și ingineri în 2016 pentru a dezvolta cipuri pentru creier care să permită computerelor să citească semnalele creierului. Săptămâna trecută, Musk a anunțat că intenționează să înceapă studiile clinice pe oameni anul viitor și a spus că va încerca el însuși dispozitivul.

Acuzații de abuz

În ciuda presiunii pe care mulți angajați au simțit-o lucrând la Neuralink, Musk i-ar fi spus unui fost angajat că nu-i place să folosească animalele pentru cercetare și a spus că dorește ca acestea să fie „cele mai fericite animale”.

Neuralink s-a confruntat cu acuzații de abuz de animale în trecut. La începutul acestui an, un grup pentru drepturile animalelor i-a acuzat pe cercetătorii companiei că au supus maimuțele la „suferințe extreme” în timp ce testau cipurile. După un astfel de experiment, o maimuță ar fi rămas fără degetele de la mâini și de la picioare, potrivit Business Insider, potrivit evz.ro .

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212