REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
7.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

New York Times: SUA, îngrijorate că Putin ar putea escalada războiul din Ucraina cu atacuri asupra României și Poloniei

New York Times: SUA, îngrijorate că Putin ar putea escalada războiul din Ucraina cu atacuri asupra României și Poloniei

Replica API 18 septembrie 2022 | 00:00 1372

Casa Albă, Departamentul de Stat, Pentagonul şi agenţiile de informaţii americane par mai îngrijorate ca niciodată că preşedintele rus Vladimir Putin ar putea escalada războiul din Ucraina pentru a compensa retragerea sa umilitoare din ultima perioadă, relatează New York Times. Oficialii americani nu ştiu ce formă ar putea lua escaladarea, dar multe dintre opţiunile pentru care se pregătesc sunt sumbre: un bombardament mai nediscriminatoriu al oraşelor ucrainene, o campanie de asasinate vizând lideri ucraineni de rang înalt sau un atac asupra centrelor de aprovizionare din afara Ucrainei, situate în ţări NATO precum Polonia şi România, care canalizează cantităţi extraordinare de arme, muniţie şi echipament militar în ţară.

Această relatare a efortului administraţiei de a controla escaladarea războiului se bazează pe conversaţii cu mai mult de o duzină de înalţi oficiali americani, în timp ce aceştia se străduiesc să calibreze următorii paşi, sperând să se bazeze pe progresele Ucrainei fără a declanşa un conflict mai larg.

Acestea se întâmplă pe măsură ce ucrainenii fac progrese, iar ruşii, deocamdată, sunt încă în dezordine.

Oficialii americani cred că, până acum, au reuşit să-şi mărească asistenţa militară, de informaţii şi economică acordată Ucrainei, pas cu pas, fără a provoca Moscova la represalii pe scară largă cu vreo mişcare majoră.

Ei spun că, aproape sigur, ar fi reacţionat cu putere dacă Washingtonul ar fi oferit Ucrainei, la începutul războiului, tipul de sprijin pe care îl primeşte acum, cum ar fi informaţii care i-au permis Ucrainei să omoare generali ruşi şi să ţintească depozite de arme, tancuri şi sisteme ruseşti de apărare aeriană, cu atacuri cu rachete ghidate de mare precizie.

În schimb, americanii cred că strategia lor progresivă şi refuzul de a oferi Ucrainei arme avansate sau avioane care ar putea ajunge adânc în Rusia, a limitat conflictul.

Dar Putin a devenit din ce în ce mai frustrat, din cauza problemelor întâmpinate de campania sa militară.

”Într-adevăr, răspundem destul de restrâns, dar asta este deocamdată. Dacă situaţia va continua să se dezvolte în acest fel, răspunsul va fi mai serios”, a spus Putin vineri, după ce a participat la un summit regional din Uzbekistan.”, conform realitatea.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
minciuni ! vorbe aruncate pe piata sa se vada efectele...poate se porneste un nou razboi... dar nu de catre putin....de fraierii care inghit galusca ....mizerii in stil american....
1
0
HEIL HITLER
1
0
Sa o atacam toti pe Maria Ivanova Selomova, doggytyle, ca e moarta dupa noi. Ne pisam pe mormantul ei, ca e fix c***a desfranta care a dat nastere lu' Satana in carne si oase. Bun, sa revenim! Ne suge P U L A, Putin, ca e vai de mortii lui. Cea mai buna miscare pe care o poate face Putin acum, este sa bombardeze pe calea aerului cu nucleare tactice, intre Odesa si Nikolaiev, iar apoi sa atace cu toate fortele pe apa si pe uscat, ca altflel nu mai ajunge in veci in Transnistria. Dar, riscul meseriei. Raspunsul la folosirea armelor nucleare, s-ar putea sa nu-i placa. Ha ha ha! Deci, Rusia pierde
4
0
Din cauza actorului este pe cale sa izbucneasca un conflict militar nuclear si atunci se duce dracului totul inclusiv tara si familia lui
1
0
Actorul ala retardat a facut pentru tara lui ce a nu a facut niciun roman pentru Romania de la Bratieni incoace.
0
1
sa imi s**i p**a belita cacatule ambulant
1
0
Povesti pentru fraieri,pai daca Putin si armata rusa nu i-au batut pe Ukraineeni care au primit doar ajutor din partea U.E.si S.U.A.cum sa atace Putin un stat membru NATO adica toata aliantza.
1
0
Vine actorul din Ucraina
1
0
Hai, lasati vrajeala!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212