REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Litoralul românesc plin de prețuri mici care nu se văd

Litoralul românesc plin de prețuri mici care nu se văd

Replica API 14 iulie 2022 | 00:00 6312

Litoralul românesc are parte în ultimul timp numai de reclamă proastă pentru că prețurile au bubuit de-a dreptul. Turiștii sunt dezamăgiți că nu mai pot să meargă la nici o terasă fără să scoată din buzunar câteva sute de lei. Totuși, există și altă față a litoralului românesc: terase cu prețuri decente unde poate mânca tot românul când vine la mare. Prețurie încep de la 8-9 lei la terasele de la Modern și se încheie cu maxim 40 de lei la “împinge tava” în Mamaia.

Patronii de terase dezamăgiți că se promovează doar fața scumpă a litoralului

În Mamaia găsim terase care nu au prețurile exorbitante de care tot auzim. De exemplu, la „împinge tava” sunt prețuri decente de 20-30 de lei la sarmale, coaste de porc cu varză, pui în sos alb. Patronii de terase sunt exasperați că litoralul moare din cauza prețurilor de la restaurantele de lux. Ei cred că oamenii au uitat că mai există și localuri unde poți mânca și bea bine pe bani puțini.

“Cred că românii trebuie informați că există și terase unde o bere costă 6 lei, un suc 5 lei și o pizza costă 28 de lei. Pe scurt, sunt prețuri decente pe care oricine le poate plăti. Dacă facem reclamă numai la ce e scump, e logic că românii pleacă în Grecia în vacanță.”, a declarat un patron de terasă din Mamaia pentru ziarul Replica.

La plaja Modern există terasa Vraja Mării care are prețuri foarte mici. Spre exemplu, o porție de cartofi costă 8 lei, iar un șnițel 17 lei. Ceea ce nu este mult pentru că aceste prețuri le găsim oriunde în țară. Terasa nu avea înainte acest sistem de “impinge tava”, dar epuizați de volumul mare, au decis să implementeze acest sistem.

Terasele cu autoservire plâng după clienți

În timp ce terasele de fițe sunt pline de magnații Constanței și nu numai, terasele cu autoservire sunt goale și plâng după clienți. Prețurile mici nu atrag clienții, iar patronii se întreabă unde greșesc, pentru că nu au scumpit chiar atât de mult.

“Înainte de pandemie aveam prețurile cu 2-3 lei mai mici. Atunci era plin de lume, acum dacă am două mese pe terasă e bine. Sunt zile în care angajații stau degeaba și nu au ce face pentru că nu vine nimeni.”, a declarat un proprietar de tersă din Mamaia pentru ziarul Replica.

Ariana MANTA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cusu,cusu!
0
0
Pai tocmai dasta a ajuns orasul Constanta in halul asta,pentru ca sau bagat machidoni peste tot. Poate dupa parerea ta Constanta arata bine dar sa nu uitam ca orasul asta are cel mai mare port din Romania si plaje,daruri de la mama natura pe care au pus mana venetici de la sud de dunare pentru ca romanul de bun a ajuns p***t asha cum spui tu. Nu uita mai baiatule ca strabuni tai veniti in jud.Constantza sunt pentru romani ca strainul pe care il primesti in casa de mila pentru ca apoi veneticul tupeist si fara caracter sa il dea afara pe propritar din casa lui.
3
0
veniti la nea jean in mangalia sa platiti 60 ron sticla de vinul casei.Sa murim bineeee
1
0
noi nu avem bani ca ucrainenii
1
0
cum este, la 8 lei, o portie de cartofi, buna la pret?
1
0
Ce ma nu mai e aia 3 mici in burta si 100 lei de la intepat? E moca vaxu bre! Doar 2.6 mld euro a fost. In loc sa faceti coada la batut jandarmi si pe arahat stateati la bustere si acum plangeti ca e totu scump. Luati cu mustar sa nu vi se aplece!
1
0
30 de lei e ieftin ? Voi consumatorii, i-ati spurcat pe astia cu terasele platind an de an tarife din ce in ce mai ridicole.
2
0
Era clar ca o sa pice mamaia, pe buna dreptate, da fratilor mergeti in alta parte, nu lasati japcarii sa profite de munca voastra...
2
0
Care romani in Constanta,moldivenii aia adusi sa populeze Abator,km 4-5,CET sau militienii si cadrele militare aduse in Tomis Nord.Mai taiati din ele cu romani in Cta.
3
1
baiii asta care de nu mai ai loc de MACHIDONI cred ca esti unl si acelas in comentariile de jos esti ofticat RAU pe ei ...du-te si manancale cacarezele doar asa poti sa scapi de ei ca sa vina t****i tai ca pe ei nu-i vezi ca nu poti sa cumperi nimic cand le vezi mecla ha ha
1
2
Poftiti pe litoral la mancare alterata machidoneasca!
2
0
Am fost la Eforie.E mai scump la autoserviri decat la restaurant!!!!
1
0
reclama la bombele makedonesti cu mancare reciclata .
3
0
trebuie sa ai mare curaj si medicamente in buznar sa maninci mortaciunile machidonesti si vechiturile de carne spalate cu otet si facute mici ori perisoare.La peste,asa zise fructe de mare trebuie sa fi chiar nebun!
5
0
Sa va duceti dracului cu litoralul vostru si cu patronii vostri cipanezi!
6
1
Un singur sfat pentru cei care vor cazare si mancare la preturi decente si conditii extraordinare: BULGARIA....uitati de Mamaia, Tataia, Plaja Modern, Mamaia Nord sau alte basini umflate de mamagementul makidonilor.....incercati o data si dupa aceea va garantez ca o sa poststi acelasi comentariu: BULGARIA
1
0
Mamaia este ocupata suta la suta de machedoni si ei fac legea acolo datorita bunavointei primariei si a altor "organe".
3
0
pana nu o sa scapati de lacomia machedonilor, nu o sa aveti liniste si pace la constanta. au acaparat tot...de la carciumi la inspectorate scolare. nu exista vreo activitate comerciala fara vreun m***e la conducere. asa ca...sictir!
1
0
Servesti resturi si la marile restaurante,daramite la impinge tava.Angajati platiti cu salariu minim,bucatari care fac chiftele la subbrat,scarbiti de salariile mizerabile si patroni care aduc materia prima expirata.Nu mai vorbim si de proteinele extra ,carcalaci si alte neamuri.Pofta buna sa va fie de bine!!!
2
0
pe acest i m b ec il, m*******n ghetoizat de Ceausecsu la Poarta 6, care zilnic spameaza forumul cu comentarii rasiste la adresa machidonilor, nu-l blocheaza nimeni?
1
0
Machidonii sunt desteoti, romanii? stai saa vezi, majoritatea medicilor din spitalul judetean sunt machidoni, majoritatea angajatilro din primarie la fel, mai toate patiseriile din Cta sunt ale machidonilor. terase etc la fel, de ce? Pentru ca ei se ajuta intre ei, romanii sunt praf..dusmanosi, isi dau in cap ca...
0
0
Chelaru, Chitzac, Feliciu si cipanii au distrus turismul. Trebuie fugariti !
1
0
Chitzacu plii belite a facut parcarea 100 lei pe zi. Nu mai zic de m0rtii aia de la Confort Urban care umbla toata ziua si verifica masinile prin Manaia. Cata foame sa ai sa verifici parcarile duminica dupa amiaza ? Mumu si la kktzi de la locala
1
0
... sunt preturi foarte mari ! Peste tot unde sunt patroni machidoni e jale ! Sa dea faliment , da-i in sloboz de cimpanzei evazionisti !
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369