A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(https://www.replicaonline.ro/rbin/data202211/replicaonline_ro_(2).jpg): Failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request

Filename: module/modul-header.php

Line Number: 69

Backtrace:

File: /home/replicaonlinero/public_html/ar_application/views/module/modul-header.php
Line: 69
Function: getimagesize

File: /home/replicaonlinero/public_html/ar_application/views/template.php
Line: 2
Function: view

File: /home/replicaonlinero/public_html/ar_application/controllers/Home.php
Line: 184
Function: view

File: /home/replicaonlinero/public_html/ar_application/controllers/Home.php
Line: 71
Function: post

File: /home/replicaonlinero/public_html/index.php
Line: 329
Function: require_once

REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Nici pijamaua nu mai este ce-a fost!

Nici pijamaua nu mai este ce-a fost!

Mirela PASCAL 10 noiembrie 2022 | 15:01 522

Fiind una dintre cele mai versatile piese de vestimentație,  pijamaua a trecut prin transformări incredibile de-a lungul vremii, fiind purtată în prezent de toată lumea și nu doar drept vestimentație pentru somn. Apărută inițial în vechea Indie,  cu aspect de tunică legată în talie cu un șnur, pijamaua a poposit pe meleagurile europene după anii 1800.  Neapărat se folosea material alb, căci acele timpuri însemnau pentru gospodine fiertul hainelor pentru curățare profundă, înălbitorii fiind folosiți pentru hainele de stradă.


Materialele care au ghidat moda pijamalelor în primii săi ani au fost bumbacul,  inul, flanelul moale. Confortul, căldura corpului erau motivele esențiale pentru aceste alegeri, căci vorbim despre perioadele când dormitoarele caselor nu erau încălzite, drept pentru care era necesară o  vestimentație călduroasă pe timpul nopții. În acele vremuri femeile nici nu visau la pijamalele de mătase sau saten din zilele noastre,  nici la aspectul sexy al unei pijamale. O pereche de pijamale era, pe atunci,  doar o haină care trebuia să fie confortabilă și să țină cald pe timpul nopții.
Cu timpul, gradul de confort al caselor a crescut,  dormitoarele au început să fie încălzite iar pijamaua a început să își piardă din scopul inițial.  Abia din acea perioadă începe cu adevărat moda pijamalelor.
Satinul și mătasea, ca și materie primă pentru confecționarea pijamalelor, au fost introduse de Coco Chanel în anul 1920, când a creat pijamaua din două piese: bluză și pantalon. A fost,  pentru acele vremuri încă pline de conservatorism, o idee revoluționară, dar primită cu brațe deschise, căci celebra creatoare de modă era la modă și a încurajat astfel doamnele să renunțe la cămașa de noapte și să încerce varianta din două piese a pijamalei,  mult mai practică și comodă.
Uneori, de-a lungul vremii,  anumiți designeri au readus în atenție cămașa de noapte, însă de când Coco Chanel a creat pijamaua din două piese,  femeile au găsit această variantă preferabilă.

Până în zilele noastre pijamaua din două piese a deținut supremația în preferințele feminine. Calvin Klein  este designerul care a înțeles foarte bine nevoile și dorințele femeilor în legătură cu pijamalele. Așteptările feminine de la pijamaua perfectă au găsit răspunsul la Calvin Klein: de la mătase la bumbac,  de la sexy la confortabil, de la pijamaua de vară la cea de iarnă, toate modelele, materialele și stilurile se regăsesc în acest brand.
Creațiile sale acoperă tot ce și-ar putea dori o femeie de la pijamaua ei sau scopul pentru care aceasta o îmbracă.
Pijamaua,  la începutul istoriei sale, era piesa de îmbrăcăminte care proteja corpul de frigul din cameră. În zilele noastre nu își mai propune să protejeze, ci să dezvăluie, căci modelele de pijamale sexy, din materiale diafane, mulate pe corp, având consum minim de material au un scop diametral opus celui inițial. Ele sunt arme feminine de cucerire, recucerire, chiar manipulare, folosite cu succes în intimitatea unui dormitor.
 

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218