REPLICA ONLINE CONSTANTA

23° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
23° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Nici un târg de animale din județul Constanța nu este autorizat sanitar veterinar

Nici un târg de animale din județul Constanța nu este autorizat sanitar veterinar

Replica API 24 decembrie 2015 | 00:32 1629

Îngrașă porcii înainte de Crăciun! Nici un târg de animale din județul Constanța nu este autorizat! Cu toate acestea, crescătorii de animale au scos la vânzare porci cu nemiluita, iar constănțenii se îngrămădesc să-i cumpere. Inspectorii sanitar veterinari au efectuat controale în târgurile aglomerate și au aplicat sancțiuni în valoare de 2.400 de lei. Cât despre autorizații: ”acestea sunt în lucru”.

Constănțeni, aveți grijă! La General Scărișoreanu, de exemplu, târgul construit în 2010 și cel mai mare din județ, s-a dovedit neîncăpător pentru producătorii și fermierii din zonă și nu numai. Foarte mulți au venit aici cu animalele ce urmează a fi sacrificate pentru masa de Crăciun. Însă, pe de o parte, puțini au documentele necesare pentru vânzarea lor, iar pe de altă parte, nici oborul nu a primit autorizația de funcționare de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța. Primăria Amzacea a pregătit documentația, iar autorizația este în lucru. Până când aceasta va fi emisă, crescătorii de animale își vând marfa, nestingheriți. „Inițial, am așteptat pentru că vroiam să fac o cameră de sacrificare, să taie omul, acolo, porcul. Să plece mulțumit. Animalul îl ia viu. N-am reușit și acum o săptămână am dus actele la DSV pentru autorizație. Chiar și azi am mai dus un document. Depinde de ei când eliberează autorizația“, a declarat primarul Gheorghe Topalu. „Au mai găsit nereguli cei de la DSV, că n-aveau oamenii toate documentele. Este târg țărănesc, se mai găsesc nereguli. Tot județul vine să vândă aici. Din Oltina, Băneasa, sunt foarte mulți care vând“, a mai continuat alesul local. Reprezentanții DSVSA spun că nici un târg de pe raza județului Constanța nu este autorizat în vederea comercializării animalelor ce urmează a fi sacrificate pentru masa de Crăciun. „Nici un târg de pe raza județului Constanța nu este autorizat sanitar veterinar. Au fost înștiințate consiliile locale care răspund de aceste oboare, în vederea autorizării târgurilor de animale. Dosarele sunt în lucru. Controale au fost efectuate în târgurile de pe raza județului, la General Scărișoreanu, Cobadin, Independența, Mangalia, Medgidia, pentru comercializarea produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.400 de lei. Sunt monitorizate în permanență“, a declarat, pentru ”Replica”, Cristina Linte, purtătorul de cuvânt al DSVSA Constanța.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212