REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

NICOARĂ: Colegiul Național Mircea cel Bătrân este PREGĂTIT pentru ÎNCEPEREA ȘCOLII

NICOARĂ: Colegiul Național Mircea cel Bătrân este PREGĂTIT pentru ÎNCEPEREA ȘCOLII

Replica API 23 ianuarie 2021 | 00:21 3412

Începând din semestrul II, din 8 februarie, adică după vacanța de o săptămână care urmează la începutul lui februarie,majoritatea școlilor se vor redeschide. Teoretic. Practic, decizia se va lua pe 2 februarie , când se va face o reevaluare a situației epidemiologice, și doar dacă pandemia evoluează aproximativ la fel cum am avut evoluțiile în ultimele săptămâni. Cel mai prestigios colegiu din Constanța s-a pregătit pentru toate scenariile. Vasile Nicoară, directorul Colegiul Național Mircea cel Bătrân, spune că sunt condiții optime pentru revenirea la școală, indiferent de scenariu.

Autoritățile spun că elevii vor reveni la școală, în funcție de trei scenarii. Scenariul galben – grădinițele, clasele I-IV, VIII și XII merg la școală, celelalte clase stau în on-line. Scenariul roșu, când se depășește numărul de 3, la început rămân acasă copiii din clasele V-VIII și liceele, dar continuă să meargă grădinițele și clasele primare. Atunci când se ajunge cu rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge în on-line.

Nicoară: Suntem pregătiți

Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național Mircea cel Bătrân spune că sunt condiții propice pentru revenirea la școală: ”Eu cred că vor fi condițiile propice pentru începerea școlii cel puțin în scenariul galben. Suntem pregătiți. Noi nu avem clase I-IV, avem doar gimnaziu și liceu, asta ar înseamnă clasele a 8-a și a 12-a. Dacă indicele va fi sub 1/1000, o să fim cu întregul efectiv, dar nu va fi decizia noastră. În ordinul comun care este în funcțiune se merge pe clase cu învățare sincronă, jumătate acasă, jumătate la școală. Asta este ordinul care este în vigoare de la începutul anului școlar. Am citit prin presă că această modalitate nu este cea mai bună și că incidența îmbolnăvirii nu este așa mare și că am putea să asigurăm ca toți să învețe împreună”, a declarat, pentru Replica, Nicoară.

Contract cu o firmă pentru toți angajații în vederea testării

Deși au existat voci care spun că revenirea la școală a profesorilor este condiționată de testul COVID, Nicoară spune că nu este obligatoriu realizarea testului. ”Nu există obligativitate. Noi am făcut în toamnă, în septembrie, contract cu o firmă pentru toți angajații în vederea testării și au fost 5 sau 6 care nu au făcut testul. Cei care nu l-au făcut au avut motive de sănătate. În perioada până la 1 noiembrie, am avut 2 cazuri de un profesor și un cadru didactic auxiliar și 3 sau 4 elevi, dar care nu ajuns la școală. Nu s-a produs o transmitere față de ceilalți”, a completat directorul.

Este posibil ca, în anul următor școala, să renunțe la o clasă de a IX, Uman

În ultima perioadă, tot mai multe inspectorate școlare și unități de învățământ au anunțat tăieri masive ale numărului de clase, în ciuda faptului că majoritatea celor rămase aveau să fie supradimensionate (până la 30 de elevi). Vasile Nicoară spune că există posibilitatea ca, de la anul, unitatea de învățământ pe care o conduce să renunțe la o clasă de Uman. ”Există o metodologie care fundamentează planul școlar anual și începând din unitatea școlară, noi face prognoze, ne facem evaluări ale resurselor materiale și umane pentru anul viitor. În decembrie am propus o structură similară cu cea de anul trecut, adică 7 clase din care 6 de real și una pe profil umanist. Etapa următoare în metodologia legală prevede ca inspectoratele școlare, împreună cu consiliile locale pe dezvoltare economică socială, să analizeze la nivel municipal numărul de clase ce le-au fost alocate. Prin urmare, noi face doar o propunere, nu este o decizie. Decizia aparține Ministerului. Zilele trecute am fost anunțați de la Inspectorat că în viitor, contingetul școlar va fi mai mic cu 1000 de elevi pentru clasa a 9-a. A trebuit să scadă 36 de clase din toate liceele județului. Noi am convocat imediat Consiliul profesoral prin videoconferință, consiliul de administrație, pe cel al elevilor, al părinților și am stabilit să renunțăm la clasa de uman, dacă este obligatoriu”, a conchis Nicoară.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
domn nicoara puneti ochelarii si spala te la cur
0
0
O institutie candva de elita, cazuta la fel ca si orasul in mocirla cipanizarii.
9
0
CNMB sa recunoastem ca este cel mai bun liceu din Constanta! Si asta si datorita domnului director Nicoara! Este cumva singura scoala unde sunt 35 de elevi la clasa? OVIDIUS a decazut foarte mult! Vulpea cand nu ajunge la struguri zice ca sunt acri!
2
6
Ii scrie in frunte. Noroc cu unii elevi care sunt cu adevarat emeriti, oricun 4-5 procente. Restul se impart in machidoni semi alfabetizati si copii absolut mediocri dar cu resurse financiare sau pile puternice. Ii baga pe aia cu premii pe la concursuri si olimpiade in fata dar e doar o spoiala. Restul abia ar face fata pe la niste scoli profesionale
7
1
In isj nimeni nu zice nimic... normal, petre floriana si-a mutat copilul de la kogalniceanu la mircea, al 35lea in clasa... cum sa zica ceva?
6
0
Oameni buni stiti cat cere spagarul asta la un transfer?sunt clase cu 36 elevi si nimeni nu zice nimic,in isj nimeni nu zice nimic,de ce? Pentru ca toti respecta legea tacerii si impart spagile cu acest neocomunist bolsevic fost securist turnator.
9
4
CNMB a fost o pepiniera a Securitatii din Romania!Vreti nume?Intr-adevar era o unitate de elita a invatamantului local si national,de aceea si recruta Securitatea viitori colaboratori si cadre de nadejde, la anumite niveluri era nevoie de persoane foarte inteligente.Dar au existat si unii care si-au turnat colegii de liceu,facultate,serviciu si chiar cadrele didactice!Una era protejarea intereselor tarii si alta turnatoria josnica ce Inca se mai practica!
7
4
Sunt cate 7 clase cu 36 de elevi la fiecare an de liceu adica 50 de spagi la fiecare an. La toamna vor fi 6 clase, se fac 40 in clasa, precis
7
2
la mircea sunt clase cu cate 36 de elevi, veniti prin "transfer", prietenii stiu de ce.
10
3
Domnule director. Minti pe banda rulanta. Nu sunteti pregatiti cu nimic. Daca este cum spui, ia sa vedem, ai curajul sa scrii asta negru pe alb si sa semnezi? Nu pentru ca pana acum ai fost supozitor la Fagadau si ai trait din amintiri cum era liceul pe vremuri. Acum este doar o scoala unde profesorii stiu doar spaga si meditatii si sa iti dea si tie parte. RUSINE este insa peste intelesul tau de vierme
11
5
Toate scolile sunt pregatite in momentul asta. La inceput a fost mai greu, dar acum au primit fonduri. In alta ordine de idei, odata etalonul invatamantului constantea, CNMB a ajuns etalonul cocalarismului si pitiponcarelii. Pacat. E de 25 de ani director, cat mai are de gand sa stea?
13
7
Acest "domn" profesor este cel mai nociv si cel mai slab director din istoria acestui istoric colegiu. Un spagar din cauza caruia au plecat profesori de valoare. La un moment va veni si scadenta
13
8
Nea Vasile, nu mai e de mult scoala de prestigiu. De cand s-a cipanizat, nu mai e decat o pepiniera de bombardieri si ametite. Daca ar fi sa se intre pe corect, atunci ar fi scoala de prestigiu. Din pacate, asta-i realitatea nea Vasile. Restul, pe neditatii la greu, ca scoala, nada!
19
6
Domnul Director Nicoara este un Model decizional pentru managerii scolilor constantene si un model comportamental si profesional pentru profesori! FELICITARI!
8
12
Dom Director Nicoara, la baza un parlit de Profesor de Geografie, este cel mai mare spagar si ecsroc din istoria de aproape 125 de ani a acestui prestigios Colegiu National. Marele Maestru Nicoara, nu a fost decat o sluga a Administratiilor Mazare Fagadau Babu si complice la distrugerea si coruperea morala a acestui oras. Se pare insa ca Bodean ii va face o vizita in curand si acest ipocrit corupt va ajunge fix acolo unde ii este locul: alaturi de colegii si fratii lui din Grupul Infractional Organizat din care face parte de aproape 20 ani, la Poarta Alba!
10
7
O pregatire este necesara ptr.oprirea pierderilor de energie termica si mai ales ptr.protectia cladirii,prin astuparea lucarnelor din podul scolii.Macar niste gemulete pot fi montate,,,nu ?
8
0
Tu esti prost? Nu s-a vazut ce beneficii -poate sesizezi ghilimelele... - aduce invatamantul la distanta? Esti autist, amice!
4
1
Poate explica cum au fost transferati pe blat la Mircea copii de smecheri. De ex, al subprefectului Senol Ali.
25
3
Guvernul cunoaste cum va arata sistemul de invatamant de la anu. Nu se spune public de teama revoltei profesorilor. Invatamantul la distanta este viitorul si profesorii nu vor mai fi indispensabili. Tutorialele online vor lua locul profesorilor, se va schimba modalitatea de notare, etc.
9
7
Domnul Profesor Nicoara nu minte. Domnul Profesor este asa cum ar trebui sa fie toti profesorii. Un etalon de seriozitate, moralitate si corectitudine. Acesta este Domnul Profesor Nicoara. Sunt convins ca toti cei care-l cunosc ...imi dau dreptate. RESPECT
22
11
Nu va bateti cu pumnul in piept ca sunteti pregatiti . Nu au fost pregatite tari mult mai dezvoltate .
17
7

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369