rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 2 martie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

NICOARĂ: Colegiul Național Mircea cel Bătrân este PREGĂTIT pentru ÎNCEPEREA ȘCOLII

Începând din semestrul II, din 8 februarie, adică după vacanța de o săptămână care urmează la începutul lui februarie,majoritatea școlilor se vor redeschide. Teoretic. Practic, decizia se va lua pe 2 februarie , când se va face o reevaluare a situației epidemiologice, și doar dacă pandemia evoluează aproximativ la fel cum am avut evoluțiile în ultimele săptămâni. Cel mai prestigios colegiu din Constanța s-a pregătit pentru toate scenariile. Vasile Nicoară, directorul Colegiul Național Mircea cel Bătrân, spune că sunt condiții optime pentru revenirea la școală, indiferent de scenariu.

Autoritățile spun că elevii vor reveni la școală, în funcție de trei scenarii. Scenariul galben – grădinițele, clasele I-IV, VIII și XII merg la școală, celelalte clase stau în on-line. Scenariul roșu, când se depășește numărul de 3, la început rămân acasă copiii din clasele V-VIII și liceele, dar continuă să meargă grădinițele și clasele primare. Atunci când se ajunge cu rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge în on-line.

Nicoară: Suntem pregătiți

Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național Mircea cel Bătrân spune că sunt condiții propice pentru revenirea la școală: ”Eu cred că vor fi condițiile propice pentru începerea școlii cel puțin în scenariul galben. Suntem pregătiți. Noi nu avem clase I-IV, avem doar gimnaziu și liceu, asta ar înseamnă clasele a 8-a și a 12-a. Dacă indicele va fi sub 1/1000, o să fim cu întregul efectiv, dar nu va fi decizia noastră. În ordinul comun care este în funcțiune se merge pe clase cu învățare sincronă, jumătate acasă, jumătate la școală. Asta este ordinul care este în vigoare de la începutul anului școlar. Am citit prin presă că această modalitate nu este cea mai bună și că incidența îmbolnăvirii nu este așa mare și că am putea să asigurăm ca toți să învețe împreună”, a declarat, pentru Replica, Nicoară.

Contract cu o firmă pentru toți angajații în vederea testării

Deși au existat voci care spun că revenirea la școală a profesorilor este condiționată de testul COVID, Nicoară spune că nu este obligatoriu realizarea testului. ”Nu există obligativitate. Noi am făcut în toamnă, în septembrie, contract cu o firmă pentru toți angajații în vederea testării și au fost 5 sau 6 care nu au făcut testul. Cei care nu l-au făcut au avut motive de sănătate. În perioada până la 1 noiembrie, am avut 2 cazuri de un profesor și un cadru didactic auxiliar și 3 sau 4 elevi, dar care nu ajuns la școală. Nu s-a produs o transmitere față de ceilalți”, a completat directorul.

Este posibil ca, în anul următor școala, să renunțe la o clasă de a IX, Uman

În ultima perioadă, tot mai multe inspectorate școlare și unități de învățământ au anunțat tăieri masive ale numărului de clase, în ciuda faptului că majoritatea celor rămase aveau să fie supradimensionate (până la 30 de elevi). Vasile Nicoară spune că există posibilitatea ca, de la anul, unitatea de învățământ pe care o conduce să renunțe la o clasă de Uman. ”Există o metodologie care fundamentează planul școlar anual și începând din unitatea școlară, noi face prognoze, ne facem evaluări ale resurselor materiale și umane pentru anul viitor. În decembrie am propus o structură similară cu cea de anul trecut, adică 7 clase din care 6 de real și una pe profil umanist. Etapa următoare în metodologia legală prevede ca inspectoratele școlare, împreună cu consiliile locale pe dezvoltare economică socială, să analizeze la nivel municipal numărul de clase ce le-au fost alocate. Prin urmare, noi face doar o propunere, nu este o decizie. Decizia aparține Ministerului. Zilele trecute am fost anunțați de la Inspectorat că în viitor, contingetul școlar va fi mai mic cu 1000 de elevi pentru clasa a 9-a. A trebuit să scadă 36 de clase din toate liceele județului. Noi am convocat imediat Consiliul profesoral prin videoconferință, consiliul de administrație, pe cel al elevilor, al părinților și am stabilit să renunțăm la clasa de uman, dacă este obligatoriu”, a conchis Nicoară.

Mirela PASCAL

sâmbătă, 23 ianuarie 20212124
Comentarii

00Dinu(27 ian 23:49)
domn nicoara puneti ochelarii si spala te la cur
09Verko(23 ian 22:10)
O institutie candva de elita, cazuta la fel ca si orasul in mocirla cipanizarii.
62Parinte(23 ian 21:30)
CNMB sa recunoastem ca este cel mai bun liceu din Constanta! Si asta si datorita domnului director Nicoara! Este cumva singura scoala unde sunt 35 de elevi la clasa? OVIDIUS a decazut foarte mult! Vulpea cand nu ajunge la struguri zice ca sunt acri!
17Spaga si mangla(23 ian 18:52)
Ii scrie in frunte. Noroc cu unii elevi care sunt cu adevarat emeriti, oricun 4-5 procente. Restul se impart in machidoni semi alfabetizati si copii absolut mediocri dar cu resurse financiare sau pile puternice. Ii baga pe aia cu premii pe la concursuri si olimpiade in fata dar e doar o spoiala. Restul abia ar face fata pe la niste scoli profesionale
06Oare de ce?(23 ian 18:29)
In isj nimeni nu zice nimic... normal, petre floriana si-a mutat copilul de la kogalniceanu la mircea, al 35lea in clasa... cum sa zica ceva?
39Nicoara-etalonul spagii(23 ian 17:30)
Oameni buni stiti cat cere spagarul asta la un transfer?sunt clase cu 36 elevi si nimeni nu zice nimic,in isj nimeni nu zice nimic,de ce? Pentru ca toti respecta legea tacerii si impart spagile cu acest neocomunist bolsevic fost securist turnator.
47Gheo(23 ian 16:45)
CNMB a fost o pepiniera a Securitatii din Romania!Vreti nume?Intr-adevar era o unitate de elita a invatamantului local si national,de aceea si recruta Securitatea viitori colaboratori si cadre de nadejde, la anumite niveluri era nevoie de persoane foarte inteligente.Dar au existat si unii care si-au turnat colegii de liceu,facultate,serviciu si chiar cadrele didactice!Una era protejarea intereselor tarii si alta turnatoria josnica ce Inca se mai practica!
77De la Harvard(23 ian 16:22)
Comentati cat vreti. CNMB a fost si va ramane lider al invatamantului romanesc. Rusine celor care isi permit sa dea in educatie intr-o realitate crunta, unde imbecilitatea domina cultura si curvele sunt filosofi. A nu se confunda politica media pusa pe indobitocirea romanului in ultimii 30 de ani cu ambitiile elevilor si mediului elitist CNMB. Nicoara nu isi are locul pe Replica, iar daca este nevoit sa se reziste acestor vremuri negre, va dovedi ca vrea si poate. Cat despre copii de smecheri, normal ca e nevoie de curba lui Gauss.CNMB tot timpul va straluci, nu doar acasa, ci peste oceane.
27@cushu dushu pushu(23 ian 16:11)
Sunt cate 7 clase cu 36 de elevi la fiecare an de liceu adica 50 de spagi la fiecare an. La toamna vor fi 6 clase, se fac 40 in clasa, precis
310cushu dushu pushu(23 ian 15:51)
la mircea sunt clase cu cate 36 de elevi, veniti prin "transfer", prietenii stiu de ce.
511Dana(23 ian 14:09)
Domnule director. Minti pe banda rulanta. Nu sunteti pregatiti cu nimic. Daca este cum spui, ia sa vedem, ai curajul sa scrii asta negru pe alb si sa semnezi? Nu pentru ca pana acum ai fost supozitor la Fagadau si ai trait din amintiri cum era liceul pe vremuri. Acum este doar o scoala unde profesorii stiu doar spaga si meditatii si sa iti dea si tie parte. RUSINE este insa peste intelesul tau de vierme
713Reclama(23 ian 12:16)
Toate scolile sunt pregatite in momentul asta. La inceput a fost mai greu, dar acum au primit fonduri. In alta ordine de idei, odata etalonul invatamantului constantea, CNMB a ajuns etalonul cocalarismului si pitiponcarelii. Pacat. E de 25 de ani director, cat mai are de gand sa stea?
813Fost elev(23 ian 11:12)
Acest "domn" profesor este cel mai nociv si cel mai slab director din istoria acestui istoric colegiu. Un spagar din cauza caruia au plecat profesori de valoare. La un moment va veni si scadenta
619Emi(23 ian 11:04)
Nea Vasile, nu mai e de mult scoala de prestigiu. De cand s-a cipanizat, nu mai e decat o pepiniera de bombardieri si ametite. Daca ar fi sa se intre pe corect, atunci ar fi scoala de prestigiu. Din pacate, asta-i realitatea nea Vasile. Restul, pe neditatii la greu, ca scoala, nada!
128Profesor(23 ian 10:54)
Domnul Director Nicoara este un Model decizional pentru managerii scolilor constantene si un model comportamental si profesional pentru profesori! FELICITARI!
710Mircea cel Batran(23 ian 10:38)
Dom Director Nicoara, la baza un parlit de Profesor de Geografie, este cel mai mare spagar si ecsroc din istoria de aproape 125 de ani a acestui prestigios Colegiu National. Marele Maestru Nicoara, nu a fost decat o sluga a Administratiilor Mazare Fagadau Babu si complice la distrugerea si coruperea morala a acestui oras. Se pare insa ca Bodean ii va face o vizita in curand si acest ipocrit corupt va ajunge fix acolo unde ii este locul: alaturi de colegii si fratii lui din Grupul Infractional Organizat din care face parte de aproape 20 ani, la Poarta Alba!
08fani(23 ian 10:18)
O pregatire este necesara ptr.oprirea pierderilor de energie termica si mai ales ptr.protectia cladirii,prin astuparea lucarnelor din podul scolii.Macar niste gemulete pot fi montate,,,nu ?
14Pentru 05:29(23 ian 09:57)
Tu esti prost? Nu s-a vazut ce beneficii -poate sesizezi ghilimelele... - aduce invatamantul la distanta? Esti autist, amice!
325Lasati osanalele pt Nicoara(23 ian 09:41)
Poate explica cum au fost transferati pe blat la Mircea copii de smecheri. De ex, al subprefectului Senol Ali.
79Clarificari(23 ian 05:29)
Guvernul cunoaste cum va arata sistemul de invatamant de la anu. Nu se spune public de teama revoltei profesorilor. Invatamantul la distanta este viitorul si profesorii nu vor mai fi indispensabili. Tutorialele online vor lua locul profesorilor, se va schimba modalitatea de notare, etc.
1122Domnul Profesor Nicoara(23 ian 01:50)
Domnul Profesor Nicoara nu minte. Domnul Profesor este asa cum ar trebui sa fie toti profesorii. Un etalon de seriozitate, moralitate si corectitudine. Acesta este Domnul Profesor Nicoara. Sunt convins ca toti cei care-l cunosc ...imi dau dreptate. RESPECT
717Ar fi bine(23 ian 00:34)
Nu va bateti cu pumnul in piept ca sunteti pregatiti . Nu au fost pregatite tari mult mai dezvoltate .
mai mult...Replica
1 mar 20:05ReplicaVIDEO! BAIE de SÂNGE la Onești cu LUĂRI de OSTATICI

Potrivit Ziarul de Bacău, un bărbat din Oneşti a sechestrat doi muncitori într-un apartament în care a locuit...2047

1 mar 19:52ReplicaAdrian Minune a comis-o din nou. Evenimentele de la casa lui Pian au alertat Poliția1027
1 mar 19:01ReplicaVIDEO! Scandal în Parlament! Cîțu: „Eliberăm bugetul de furtul PSD-ist”. Ciolacu: „Chiar nu îți e rușine?”1412
2 mar 00:01ReplicaSOȚIA bărbatului care a OMORÂT doi muncitori în Onești, REȚINUTĂ: avea COLIERE folosite la LEGAREA victimelor

Soția bărbatului din Onești care a omorât doi muncitori, care lucrau la renovarea unui apartament din care fusese...905

2 mar 23:25ReplicaROATA lui FĂGĂDĂU o ia la VALE spre ALTE localități?389
2 mar 23:23ReplicaBucăţi de FIER vechi au ZBURAT dintr-un TIR, în plin TRAFIC, pe A4!220
2 mar 23:20ReplicaSimbolurile din MAMAIA, uitate în PARAGINĂ

Obiectivele turistice ale staţiunii Mamaia, cândva simboluri ale litoralului care atrăgeau mii de turişti în...281

2 mar 23:33ReplicaDRUMURILE spre cetatea HISTRIA vor fi reabilitate!191
2 mar 23:17ReplicaA RUPT NORMA la FURTURI în ELVEȚIA și EXECUTĂ pedeapsa în ROMÂNIA271
2 mar 23:17ReplicaUn DEȚINUT SINUCIGAȘ și-a SNOPIT în BĂTAIE colegul de CELULĂ

Petrișor Laurențiu Cănciulescu a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte...378

2 mar 23:16ReplicaSpitalul de BOLI INFECȚIOASE bagă 11 MILIOANE de LEI în ECHIPAMENTE MEDICALE172
2 mar 23:15ReplicaUn BĂRBAT și-a AMENINȚAT MAMA cu BĂTAIA pentru niște BANI206
Vremea
2.9°2.9° - 3° marţi, 2 martie 2021
ConstanțaUmiditate: 83%
Vânt: 6.69 m/s
Presiune: 1033 milibari

Loto
6/494045639914
5/40221628111530
joker34452037218
Horoscop
mai mult...SPSportRT
2 mar 00:00SportReal Madrid - Real Sociedad 1-1. Echipa lui Zidane a egalat pe final și rămâne pe locul trei în La Liga

...150

2 mar 00:00SportCFR Cluj - FC Argeș 5-0. Nou-promovata, spulberată de campioană. Maric, două penalty-uri și un autogol

Nou-promovata FC Argeș era considerată echipa momentului în Liga 1, fără înfrângere de 11 etape. Totul s-a...150

2 mar 00:00SportAshleigh Barty s-a retras de la turneul de la Dubai, în urma unei accidentări

Numărul 1 mondial Ashleigh Barty, absentă şi de la Doha, nu va participa nici la turneul de la Dubai (7-13 martie),...141

2 mar 00:00SportGigi Becali începe curățenia la FCSB: 5 jucători, out de la echipă!

FCSB și CFR Cluj se luptă de la egal la egal pentru titlu, dar Gigi Becali creionează deja lotul pentru stagiunea...176

Local
2 mar 00:15LocalAmenzi USTURĂTOARE și CONFISCAREA MAȘINII, dacă ARUNCAȚI deșeurile la întâmplare

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac și comisarul șef al Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul...895

2 mar 00:16LocalCetăţean turc cercetat pentru TRAFIC de MIGRANŢI, ARESTAT PREVENTIV

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat doi cetăţeni din Turcia, unul care a trecut...493

2 mar 23:57LocalIndividul care a AVARIAT 10 MAȘINI în POARTA 6, ARESTAT PREVENTIV!

1376

2 mar 00:16LocalBEŢI şi FĂRĂ PERMIS, pe drumurile din Constanţa

Polițiști din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au identificat la data de 28 februarie a.c., în jurul orei 13.10, un...446

2 mar 00:16LocalO mașină s-a răsturnat la 23 August

Medicii constănțeni au fost solicitați luni, 1 martie, să intervină la un accident rutier. Este vorba despre un...3355

2 mar 00:16LocalA CRESCUT uşor INCIDENŢA cazurilor de COVID în Constanța

820

Politică
Interviuri
26 feb 00:06InterviuriCHELARU, primarul din Năvodari: NU avem BUGET, dar toată lumea vrea proiecte NOI! Video!

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari, a acordat un interviu cotidianului Replica de Constanța, în care a...1547

26 feb 23:57InterviuriTeo HIRA, directorul RAEDPP: Am preluat o NAVĂ BLOCATĂ pe un banc de nisip, cu un management DEFECTUOS! Video

Încă de când a preluat conducerea RAEDP Constanța, directorul Teo Hira și-a propus să aducă Regia la un alt...2705

9 feb 00:07InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna POARTA ALBĂ în ORAȘ! Video

3338

9 feb 00:07InterviuriCîrjaliu, primarul din AGIGEA: Ciobanu de la USR-PLUS, un MINCINOS care a FUGIT din Ucraina! Video

La mai bine de patru luni de la alegerile locale, la Agigea lucrurile par să nu funcționeze normal. A existat doar o...4227

6 feb 00:09InterviuriSorin MIHAI, șeful Inspectoratului ȘCOLAR: Suntem PREGĂTIȚI pentru începerea ȘCOLILOR! Video

Sorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar Județean Constanța, a acordat un interviu cotidianului Replica de...2981

29 ian 00:13InterviuriNicoleta PLOSCARU: Dacă aș fi fost CANDIDATUL PNL sau al USR, aș fi câștigat PRIMĂRIA!

3045

Monden
2 mar 21:55MondenReacția fabuloasă a fanilor, după ce Cristina Ciobănașu s-a afișat cu un buchet imens de flori: ”Ai primit mărțișor de la Vlad?”

Cristina Ciobănașu a surprins din nou pe toată lumea! Reacția fabuloasă a fanilor, după ce actrița din serialul...119

2 mar 00:00MondenVedete din showbiz-ul românesc care au devenit mame de tinere

Studiile specialiștilor spun că mamele tinere sunt mai răbdătoare și mai înțelegătoare cu micuții lor. În...138

2 mar 00:00MondenFlick este cel mai romantic bărbat din showbiz. Ce surpriză a primit Denisa Filcea de Mărțișor

129

Mapamond
2 mar 00:00MapamondNicolas Sarkozy, condamnat la închisoare cu executare, anunță că va face apel la decizia instanței

Fostul președinte al Franței, Nicolas Sarkozy, va face apel după condamnarea sa la trei ani de închisoare, dintre...122

2 mar 00:00MapamondTokyo cere Chinei să înceteze să le mai facă teste anale pentru Covid-19 cetățenilor japonezi

Tokyo a cerut Chinei să înceteze să le mai facă teste anale pentru depistarea Covid-19 cetățenilor japonezi...145

2 mar 00:00MapamondO fetiță de 9 ani din Sri Lanka a fost ucisă în timpul unui ritual de exorcizare

128

Sănătate
2 mar 19:48SănătateDieta flexitariană: beneficii și reguli

De ce ar trebui, la modul serios, să iei în considerare ideea de a urma un regim flexitarian? Practic, dacă ești un...130

2 mar 00:00SănătateCum poţi şti cu adevărat dacă ai fost deja bolnav de COVID-19?

Multe persoane bănuiesc că au fost bolnave de COVID-19, fără să aibă dovezi clare în acest sens. Cum se poate...144

2 mar 00:00SănătateCe alimente ar trebui să mănânci când ești obosit?

130

2 mar 00:00SănătateStudiu: Pacientii cu hepatita C, mai predispusi sa consume alcool

Un nou studiu sugereaza ca persoanele infectate cu hepatita C sunt mai inclinate sa consume sau sa fi consumat mult...109

2 mar 00:00SănătateCum te ajuta spirulina sa combati obezitatea

Obezitatea este caracterizata de o masa corporala prea mare – daca indicele de masa corporala al pacientului depaseste...117

2 mar 00:00SănătateExercițiile de miros, utile în recuperarea simțului mirosului după COVID-19?

Pierderea mirosului și/sau a gustului, parțială sau totală, este un simptom des întâlnit la pacienții COVID-19...122

2 mar 00:00SănătateAlimente care stimulează imunitatea la diabetici

Diabetul este o boală cronică ce afectează sistemul imunitar, iar pacienții diabetici sunt mai expuși riscului de...123

2 mar 00:00SănătateSTUDIU: Vaccinul anticoronavirus NU are aceeași eficiență la persoanele cu obezitate

Vești proaste pentru românii care suferă de obezitate și sperau să se vaccineze pentru a scăpa de eventualele...131

2 mar 00:00SănătateMINUNEA culinară inventată de cercetătorii din Galați: Ciocolată PROTEICĂ, fără zahăr, cu îndulcitor natural

127

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT