REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.8° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Nicolae Anghel: "Cine scoate un leu de la Consiliul Judeţean pentru Castelu, eu mă fac femeie de serviciu"

Nicolae Anghel: "Cine scoate un leu de la Consiliul Judeţean pentru Castelu, eu mă fac femeie de serviciu"

Replica API 7 februarie 2014 | 00:00 168

Greva foamei?!

Greva foamei?!

Blamată de mai mulţi primari din judeţ, practica gestionării fondurilor Consiliului Judeţean Constanţa l-a adus pe primarul de la Castelu, Nicolae Anghel, la limita disperării. Edilul, care, deşi a fost condamnat în noiembrie 2013 la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru neglijenţă în serviciu şi ameninţa cu demisia, s-a "întors cu faţa la popor" şi este hotărât să lupte până la capăt pentru proiectele comunităţii.

Criza administraţiilor locale din judeţul Constanţa este fără precedent. Primul primar care şi-a "luat tălpăşiţa" a fost primarul comunei Rasova, social-democratul Mihalache Neamţu, care a demisionat în primele zile ale anului 2014, acuzând lipsa unor măsuri de sprijin din partea autorităţilor centrale şi locale. Primarul de la Peştera, Valentin Vrabie, a luat-o pe calea gălăgiei şi ameninţă cu un protest de proporţii în faţa Consiliului Judeţean, pe 1 aprilie a.c., dar şi cu un demers de fondare a unei asociaţii a primarilor, care să constituie o voce puternică în negocierile cu CJC. Dintre aceştia, Anghel zice că a ales o calea extremă: greva foamei. Edilul susţine că, de un deceniu, localitatea Castelu este lipsită complet de orice sprijin financiar din partea CJC şi a hotărât să acţioneze. "Dumneavoastră ce-aţi fi făcut în locul meu, dacă nu vin bani de la Consiliul Judeţean? Care variantă ar fi mai bună? De 10 ani, nu primim nimic. E vorba de proiectele pentru comunitate, nu pentru mine. Drumuri, şcoală, tot ce trebuie. Primarul Vrabie, de la Peştera, nu o să rezolve nimic cu protestul acela, iar eu n-am nici o legătură cu Vrabie. Păi, cum aş putea să trec proiectele, dacă am 10 consilieri de la PSD? Ce proiect ar putea trece în condiţiile astea? O să mă duc în audienţă la domnul vicepremier Liviu Dragnea şi vedem ce şi cum. Sigur, nu cred că o să mă primească şi, prin urmare, prin martie, intru în greva foamei. Avem munţi de solicitări şi proiecte la Consiliul Judeţean şi apoi vedem hotărârile şi, ca de fiecare dată, nici un leu! Cine reuşeşte să scoată un leu de la CJ pentru Castelu, îi dau cheia de la Primărie şi eu mă fac femeie de serviciu...", a declarant Anghel, pentru "Replica".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272