REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Nicolae Ciucă, despre traficul de persoane

Nicolae Ciucă, despre traficul de persoane

Victor ROTARU 18 octombrie 2022 | 13:21 571

Nicolae Ciucă a transmis că Guvernul României consideră traficul de persoane o formă modernă de sclavie pentru care are toleranță zero. Premierul spune că în ultimii doi ani această problemă a devenit o prioritate pentru executiv.

„Astăzi, 18 octombrie 2022, marcăm Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane, alături de toţi partenerii noştri europeni şi regionali. Este un moment important la nivel european, dar şi naţional, de asumare şi conştientizare a importanţei luptei împotriva acestui fenomen de criminalitate globală, care afectează vieţile celor mai vulnerabili dintre noi. Mesajul meu este unul clar: traficul de persoane este o formă de sclavie modernă faţă de care Guvernul României are toleranţă zero. Acesta este motivul pentru care problematica traficului de persoane a devenit în ultimii doi ani o prioritate la cel mai înalt nivel al executivului român”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Prim-ministrul a adăugat că instituțiile implicate în combaterea traficului de persoane, dar şi în asistenţa victimelor salvate, se află sub atenta sa supravegherea.

„Încurajez toate instituţiile implicate să abordeze cu seriozitate şi responsabilitate activitatea în acest domeniu, atât din perspectiva prevenirii şi asistenţei victimelor, dar şi din perspectiva combaterii acestui fenomen pe întreg parcursul judiciar, deoarece traficanţii de persoane nu îşi au locul într-o societate dezvoltată şi democratică. Am încredere că România îşi va continua parcursul ascendent în lupta împotriva traficului de persoane, alături de toţi partenerii instituţionali, din societatea civilă şi de organismele internaţionale, cărora vreau să le mulţumesc pentru efort şi implicare!”, a mai transmis Nicolae Ciucă, potrivit romaniatv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614