REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Nicolae Ciucă l-a primit, la Palat, pe campionul mondial David Popovici. Video

Nicolae Ciucă l-a primit, la Palat, pe campionul mondial David Popovici. Video

Replica API 27 iunie 2022 | 20:13 1161

Prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a primit, luni, la Palatul Victoria, pe campionul mondial la înot David Popovici. Şeful Executivului l-a felicitat pentru performanţele extraordinare obţinute la Campionatul Mondial de Nataţie-Înot Seniori de la Budapesta, unde sportivul român a câştigat două medalii de aur la probele de 200, respectiv 100 de metri liber, anunţă Executivul într-un comunicat.

Executivul a aprobat în şedinţă hotărârea prin care David Popovici va fi premiat cu 1 milion de lei, suma netă, pentru rezultatele excepţionale obţinute la Campionatul Mondial de Nataţie.

”M-am bucurat să îi strâng mâna şi să îl felicit personal pe David Popovici, tânărul sportiv care ne-a făcut pe toţi mândri. L-am sfătuit să rămână acelaşi om cu obiectivele sale, cu disponibilitate la eforturi pentru că drumul lui va fi de acum înainte mai lung şi mai greu. Seriozitatea, dorinţa de a performa, dedicarea, dar şi pasiunea pentru sport reprezintă un model de urmat pentru tânăra generaţie, care are nevoie de astfel de exemple pentru a avea deplină încredere în viitor. David Popovici este purtătorul de stindard al acestei generaţii şi sunt convins că prin rezultatele extraordinare, performanţa obţinută se va produce un declic în sportul românesc”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă, scrie stiripesurse.ro.

De asemenea, prim-ministrul a transmismulţumiri şi aprecieri antrenorilor şi părinţilor, care au ghidat şi susţinut cariera tânărului sportiv.

Premierul Ciucă a menţionat că Guvernul susţine reformarea sistemului sportiv românesc. Strategia Naţională pentru Sport este elaborată de Ministerul Sportului şi va fi promovată în curând având în vedere că reprezintă un obiectiv al Programului de Guvernare.

Guvernul a aprobat astăzi hotărârea prin care David Popovici va fi premiat cu 1 milion de lei, suma netă, pentru rezultatele excepţionale obţinute la Campionatul Mondial de Nataţie.

David Popovici este primul sportiv care în ultimii 49 de ani a obţinut titlul mondial concomitent în probele de 100 şi 200 metri liberi, la campionatele mondiale. De asemenea, sportivul român a doborât recordurile mondiale de juniori atât în proba de 200 de metri liber, cât şi în proba de 100 de metri liber, precizează comunicatul.

La întâlnire au mai participat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, consilierul onorific Gheorghe Popescu, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM), Camelia Potec, secretarul general al FRNPM, Matei Giurcăneanu, tatăl sportivului, Mihai Popovici, precum şi antrenorul Adrian Rădulescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367