REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Nicolae Ciucă: 'Trebuie să luptăm împotriva oricăror forme de național-populism'

Nicolae Ciucă: 'Trebuie să luptăm împotriva oricăror forme de național-populism'

Replica API 1 august 2022 | 00:00 473

Premierul Nicolae Ciucă a declarat duminică, la un eveniment la care a participat alături de președintele Klaus Iohannis, în satul Criț (Brașov), că este datoria cetățenilor și a autorităților să lupte împotriva oricăror forme de autoritarism, radicalizare, a exceselor fundamentate pe doctrine național-populiste, rasiste sau de clasa.

Nicolae Ciucă

Afirmațiile sale vin în contextul declarațiilor controversate făcute de premierul maghiar Viktor Orban la Băile Tușnad, scrie stiripesurse.ro.

Declarațiile lui Ciucă:

„Spune-mi cu cine ești prieten că să-ți spun cine ești, zice o vorba înțeleaptă din popor.

Apartenența noastră la societatea occidentală presupune să împărtășim valori comune, nu doar interese comune

O spun răspicat, România este un stat democratic care a făcut în ultimii 30 de ani eforturi considerabile să fie partener de încredere în rândul societăților occidentale dezvoltate. Noi, românii, am ales acest drum când am îndepărtat de la putere regimul comuniști și nu vom părăsi acest drum

Democrația este un regim politic complicat, funcționează cel mai bine prin consens și cooperare. Desigur că într-o societate democratică există viziuni și de diferite, chiar opuse, care nu trebuie să se radicalizeze, ci trebuie să se tolereze pentru a ajunge la consens și echilibru.

Nicio democrație nu e perfectă, dar se perfecționează prin consolidare. Învățăm unii de la alții și luptăm împotriva oricăror forme de autoritarism, radicalizare, a exceselor fundamentate pe doctrine național-populiste, rasiste sau de clasa.

Alături de suveranitatea națională și unitatea poporului, de cetățenie, de valorile constituționale derivate din pluralismul politic și statul de drept, dreptul la identitate reprezintă unul din fundamentele societății democratice în care trăim. Că cetățeni români suntem egali în drepturi și liberi să ne păstrăm, dezvoltăm și exprimăm identitatea etnică, culturală, lingvistică și religioasă, fără discriminări și privilegii.

Că societate europeană democratică, noi nu putem să gândim lumea în care trăim din perspectiva excluderii, a violenței, sau a dreptului celui mai puternic.

Trebuie să combatem cu toată forță acele acțiuni și discursuri care militează pentru ura și violență în cadrul societății și să promovăm prin acțiunile și cuvintele noastre valorile democratice pe care se întemeiază pacea și bunăstarea comunităților noastre.

Transilvania însăși reprezintă la model european un model de toleranță și de bună conviețuire interetnică”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce? Care forma nu va place? Da,dati o definitie mai expicita care va covine mai mult si care va place. Va pricepeti... ca nuca-n perete! Aveti si doctorat plagiat? Cand aflam rezultatul plagiatului? Repetent pana azi. Cum ati trecut clasa? Alt tovaras profesor repetent ca el. Doi mormaiti.Ne faceti de ras si afara. Alti oameni competenti nu are Romania? Parca toti sunt pusi incompetenti sa rada toti de afara de noi.Sa vada toti afara ce p****i suntem.Aia cred ca toti suntem la fel ca ei.
1
0
daca vreti occident de ce nu va mutati in germania domnule Ciuca sau de unde va vin ordinele.
0
0
eu nu prea am multa carte..nu am prins gradul de GENERAL...eu am lipsit la apelul cand se faceau avansari in grade de general...dar intreb.. cum se traduce cuvantul...NATIONAL POPULISM ??? multumesc Ciuca al nostru...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468