REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Nicolae Matei, SUPĂRAT pe voluntarii din Năvodari care dezinfectează scările de bloc

Nicolae Matei, SUPĂRAT pe voluntarii din Năvodari care dezinfectează scările de bloc

Replica API 30 martie 2020 | 00:30 6360

Pandemia de coronavirus și măsurile de carantinare totală luate de Guvernul României au adus, totuși, și efecte pozitive în societatea românească. Este vorba despre inițiative cetățenești demne de apreciat în mai multe orașe din țară, bineînțeles, dacă nu au în spate insigne de partid și laude.

În Năvodari există mai multe persoane care se ocupă de dezinfencția scărilor de bloc și nu numai. Consilierul local din partea PSD, Rafael Nichita, alături de mai mulți voluntari se ocupă zilele acestea de dezinfencția din scările de bloc. „Nu vreau să mă laud sau să ies în evidență, nu vreau să o ia lumea ca pe o campanie electorală, având firmă de dezinsecție, mi-am trimis oamenii la treabă, fără să cer vreun ban, fără să fac vreun contract. Am trimis oamenii să stropească pe străzi, la scări, cu dezinfectanții mei, pe banii mei, dar lumea a început să aducă acuze că omor lumea cu aceste substanțe. Nu îmi risc firma mea, dacă vine DSP și fac prostii, îmi fac și dosare penale. Oamenii mei sunt protejați, au echipamente, măști, tot, etc. Îmi trimite lumea mesaje că vor să fie voluntari, încerc să facem în așa fel încât să fim mai mulți, să îî pot coordona pe toți”, a spus Rafael Nichita.

Rafael Nechita

Nicolae Matei acuză voluntarii că otrăvesc populația

Chiar dacă este vorba despre o inițiativă de lăudat, există însă și voci prin Năvodari, care contestă vehement aceste acțiuni voluntare. Este vorba despre fostul primar, Nicolae Matei, cel care va candida la Primăria Năvodari din partea Partidului Neamul Românesc. În stilul caracteristic, foarte acid și tăios, fostul primar al orașului a spus într-o postare pe Facebook că acești voluntari „otrăvesc lumea”. „Băi, nebunilor voluntari, otrăviți lumea care este obligată să stea în case, în timp ce voi dați cu otrăvuri furate de la Primărie destinate spațiilor deschise”. Fostul primar, Nicolae Matei se crede mai nou și inspector al DSP, deoarece el știe ce substanțe se folosesc și mai puțin important pentru situația de față, dar imperios necesar pentru limba română, mai scapă câteva cuvinte și mai inventează altele pe parcurs. „Voluntatilor nebuni aveți autorizaţie de la Poliţie, serviciul arme şi muniţie, precursori şi substante toxice să daţi cu substanţe toxice de exterior pe scări, stiţi voi, voluntarilor, ce dozaj trebuie să folosiţi şi ce substanţe se pretează? Alooo, DIICOT, trebuie să evităm intoxicatea oamenilor la Năvodari...”, cam acesta ar fi o parte din mesajul destul de greu de înțeles pentru un vorbitor de limbă română, redat fără corectări. Este un mesaj tăios pentru voluntarii din Năvodari, dar și pentru limba română, dar nu contează asta. Toți avem Facebook și ne putem da cu părerea.

Dumitrașcu: Faptul că firmă privată se ocupă voluntar de acest lucru este de aplaudat

Candidatul PMP la Primăria Năvodari a venit cu un răspuns pentru fostul primar al Năvodariului, într-o postare pe Facebook. „Dezinfecția în Năvodari este necesară și am susținut această măsură încă din ziua când a apărut prima persoană bolnavă în județul Constanța. Faptul că o firmă privată se ocupă VOLUNTAR de acest lucru este de aplaudat. Fiind domeniul de activitate al firmei resprctive, ei știu cel mai bine care sunt normele tehnice autorizate pentru dezinfecție aprobate de Ministerul Sănătății. Unde mai punem faptul că au mai folosit și soluțiile lor iar Primăria nu are costuri privind mâna de lucru, combustibil sau mentenanță auto.Din păcate acest lucru nu s-a anunțat public încă de la început, s-a lăsat loc de interpretare și s-au făcut acuzații grave de s-a ajuns până la zvonuri precum că suntem otrăviți de aceste soluții sau că se spală bani. De aceea propun atât firmei private să facă publice soluțiile pe care le folosește cu dezinfecția cât și Primăriei să publice cheltuielile cu achizițiile lor. Pentru a stopa zvonurile avem nevoie de TRANSPARENȚĂ iar astfel oamenii să stea liniștiți”, a spus Dumitrașcu.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe Rafael Nichita nu-l intreaba nimeni cate firme are si cu cine lucreaza? Poate sunt oameni curiosi cum un neica nimeni cu o scoala precara si fara un serviciu are vila pe malul ghiolului si niscaiva masini etc. A.... PARDON are o indemnizatie de consilier PSD si o pozitie de invidiat in fata lui Chelaru(pozitia ghiocelului).
0
0
Pt. Carmen multa m u i e Pt Matei multa muie de la locuitorii orasului , iar cei care l-au votat si au votat PSD pot luat m u i e non-stop.
0
0
Lasa-ne consilier psd si pmp , va faceti articole platite sa va cunoasca lumea ...Actionati ca in campanie electorala sa va tineti contractele, nevasta, cumnata si cumnatul angajati ai Primariei Navodari ... nu va este rusine ! Credeti ca lumea e proasta si inghite actiunile de voluntariat si binefacere .
1
1
Matei Nicolae Este cel mai bun primar pe care orasul Navodari poate sa il aiba. Felicitari domnule Matei .
2
4
Matei Nicolae daca esti printre noi vreau sa citesti randurile urmatoare Daca tii la familia ta si cei apropiati tie Moruzzi Stan Gurgu fecior tu etc enunta cat mai au ocazia ca tare mi e frica pentru tine Detin blaturile de la Sageata Navodari fraier mic ce esti Pe langa fptul ca esti un lautar infect mai esti si blatist Hai sa ma pupi jos in spate
1
4
alo? Sugacii lu Chelaru cu conturi fake, numai latrati ca turbatii!
5
3
Daca nu da nimeni , nu e bine , daca da ,vrea voturi. Foarte bine ca si-a pus la bataie firma sa ajute orasul Navodari. Fiecare poate sa ajute sau sa doneze in felul lui ca sa trecem cu bine . De asta nu merge tara asta si nici nu o sa mearga . Ca suntem rai . Politicienii astia nu fac altceva decat sa isi puna piedici , toti sunt dupa ciolan.
2
2
Chelaru cumpara voturi. Ati uitat de acel video in care cumpara voturi cu oameni infiltrati la urne?
4
3
Dar sa verifice DNA averea lu matei inainte sa iasa primar si averea lui ,a surorilor lui, a mamei lui , la momentul arestarii
4
6
Ba fratilor, daca nea Matei nu era la Navodari primar nu exista.A furat,n a furat macar a facut ceva pentru oras.Jegul ala de Chelaru ce a facut spitalul care nu functioneaza si 2 asfalte pe la blocuri.
5
8
Aloo nea Matei ! de cand revii tu candidat la primaria Navodari ? a mai ramas ceva din tabara nevandut? aha . te voteaza ciuciu pe tine
2
6
Pentru mine doar Chelaru conteaza
11
8
E un aspect importan semnalat cred ca organele de ancheta trebuie sa verifice sa nu trezin ca niste amatori intoxica oamenii in case dand cu otravuri pe scarile de blocuri ! Poate totus DNA intrazneste sa verifice si hotiile lui Chelaru sau nu le da voie Dumitrache Ion ?
7
4
Rafal Nichita din angajat la firma de paza a ajuns mare sponsor al Primariei Navodari ? De unde peste noapte are asta miliarde de lei decand este Chelaru primar si fura bani de la primaria Navodari si Termica distributie prin luctrari fictive ca angajati nu are si servicii supra evaluate ! Cine il tine in spate pe masonul de Chelaru ca a stins cu furatul !
7
6
Bv dl Matei,este un lucru laudabil
14
6
bai pula de matei. puscaria te a ars in kur. ce dra nu ti chletui banii si mai vrei . ce, trenuri? fmmm!
7
4
felicitari rafael nichita si mai ales felicitari actualului primar chelaru!
9
9
Matei ai ajuns ca Viorel Lis ma faci de handel in oras
9
6
Navodariul ar fi fost groapa de infectioase al ITALIEI, ati uitat, pacat
19
4
Mai Matei chiar ai probleme cu capul ! Ne-am saturat de tine si de contrele tale ! La ora actuala chiar avem probleme serioase de siguranta si sanatate !
19
5
va rog sa ma scuzati, sint bolnav la cap!
16
5
Matei se baga in seama pentru ca urmareste sa-si faca imagine si apoi o functie politica.Probabil ca vrea sa intre din nou in puscarie.Mare nemernic,mare scarba.
18
4
Acest PUSCARIAS pervers are un tupeu de bulangiu din Poarta Alba , cum cineva vrea sa faca bine orasului nostru imediat vine zdreanta asta si da lectii de corectitudine, nenorocitule pleaca la poarta alba ca acolo iti este locul.
21
5
ba borfasule imi "place" idiotenia aia de sens giratoriu cu delfini ca un zid de cetate,intrare Lumina,si drumul inutil pavat si luminat,pe banii cui,Navodari ..Lumina.Mare peaevenghi hot maimesti,primarul hotilor din navodari.Pls blocurile pe nisp scaldate de gaze petromidia,buna investitie,sa vina drogalaii!
14
4
Satura-va-r corona sa va sature!
9
5
Interesanta polemica. Pe cine sa credem ?
7
5
Matei este un puscarias si cocalar ieftin de Navodari ...
30
3
Nu se mai satura astia de bani si de functii!! Nu au mandrie nu au bun simt nimic! Cum ies din puscarie isi reiau vechile obiceiuri ca si cand nimic nu s a intamplat! Sunt o gramada de exemple!
33
3
Nici nu mi dau seama cum mai puteti scrie de Matei, un hot certificat de autoritati la Poarta Alba, asta se mai vrea primar?? Sper ca cei din Navodari sa l ignore definitiv la alegeri!
29
5
Un puscarias pana una alta
34
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367