REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

NICOLAE NEMIRSCHI apare în NOUL DOSAR în care a fost trimis în JUDECATĂ Radu MAZĂRE

NICOLAE NEMIRSCHI apare în NOUL DOSAR în care a fost trimis în JUDECATĂ Radu MAZĂRE

Replica API 16 ianuarie 2021 | 22:44 5408

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, a fost trimis în judecată într-un nou dosar instrumentat de DNA. Este vorba de mai multe terenuri vândute la prețuri derizorii și fără licitație publică, acestea fiind amplasate în Mamaia. Mai exact, cauza de față este o disjungere dintr-un dosar mai vechi.

Mai exact, prin rechizitoriul nr.93/P/2013 din data de 03.04.2015 al DNA - Serviciul Teritorial Constanța s-a dispus, printre altele, disjungerea cauzei în vederea efectuării urmăririi penale sub aspectul săvârșirii a cinci infracțiuni de abuz în serviciu, constând în vânzarea la preț subevaluat a cinci terenuri, de către Primăria municipiului Constanța. Astfel din înscrisurile ridicate în cauza nr.93/P/2013 a rezultat că Primăria mun.Constanța a înstrăinat, la prețuri aparent derizorii și fără organizarea unorproceduri de licitație publică, mai multe terenuri, către diferite persoane juridice, mai toți apropiați ai lui Mazăre.

Nemirschi, cumpărător de top

Una dintre tranzacțiile marca Mazăre & acoliții săi a avut loc în zona Vilei 25, din centrul stațiunii Mamaia, fiind vorba de 261 m.p., la un preț de 254 euro/m.p., valoarea totală fiind de 66.294 euro. Mai trebuie precizat că imediat după ce firma a depus cererea de cumpărare a terenului și anterior ca acesta să devină proprietate privată a UAT Constanța, respectiv în perioada ianuarie - februarie 2008, funcționarii Primăriei municipiului Constanța au început demersurile pentru ca vânzarea terenului să fie posibilă. De altfel, inclusiv vânzarea terenului a fost aprobată în aceeași ședință în care el a fost inventariat în domeniul privat al orașului. Potrivit informațiilor noastre, este vorba de firma Promedas Mamaia SRL, asociați fiind Nicolae Nemirschi (fost consilier local, fost viceprimar și fost ministru) și Camelia Nemirschi, soția sa.

Terenuri în zona Teatrului de Vară din Mamaia și zona hotelului Dorna

De asemenea, prin contractul de vânzare-cumpărare dib 7.10.2004, Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat (RAEDPP) Constanța a vândut două suprafețe de teren situate în Mamaia, zona Teatrului de Vară, lotul nr.3 și lotul nr.4, în suprafață de 372 m.p. și respectiv 1.087 m.p.. Un alt teren a fost înstrăinat, prin aceleași metode, fiind vorba de o suprafață de 150 mp, amplasat în zona hotelului Dorna. Prețul a fost stabilit prin negociere directă la suma de 51.500 lei, echivalentul a 16.500 euro, la un curs de 3,1212 lei/euro. Menționăm că și aici a fost vânzare directă.

Și așa s-a întâmplat cu toate 10 terenuri din cauza de față.

Prin urmare, procurorii au stabilit că, în perioada 2007 - 2012, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în calitatea menționată mai sus, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale, în sensul că ar fi dispus vânzarea a 10 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța în alte condiții decât prin licitație publică (negociere directă) și fără ca rapoartele de evaluare să fi fost aprobate de Consiliul Local.

De asemenea, terenurile respective, situate în stațiunea Mamaia, în imediata vecinătate a plajei ori în zone cu un potențial turistic și comercial deosebit (malul Lacului Siutghiol, Parcul Tăbăcăriei etc.), ar fi fost vândute la prețuri mult diminuate, împrejurare prin care s-ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 1.732.687 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători. În demersurile sale, edilul ar fi beneficiat de ajutorul inculpatei Enache Marcela, care, în calitate secretar al municipiului Constanța, ar fi contrasemnat o parte dintre documentele care au stat la baza tranzacțiilor respective.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Noi furam pana murim.
7
1
Machedoni pusi pe furat. Fmm de cacati.
18
2
DNA CONSTANTA Veniti si la Techirghiol sa vedeti cum fura primarul Soceanu cu gasca de consilieri 7 miliarde din bani ramasi de la cetateni pe fata japca pe bani cetatenilor Aentie puteti veni si luni sa mai ramina ceva s-a nui traga pe toti
16
0
.... casa Alin Dima?! Cautati-l bine ca sigur gasiti pe unde sunt banii ascunsi: zona Delfinariu, Vama Veche, Bulgaria ....
13
0
Ai mare dreptare, asa nu se mai poate. Exact, gasca asta de machidoni imputiti, fura tot ovidiu, nu uita si de moceanu, alt machidon infect, in rest ai mare dreptate, se lauda hotul de funda ca are pile la procurori. Dar va veni si ziua lor, sunt sigur, doar ca trebuie "promovati". Si hotiile prin oviprest com, si cu tot.
15
3
sa putrezesti la bulau,imputitule!!!! sa mai vezi marea doar in poze!!!!!
17
3
Stati linistiti ca Mazare o sa fie trimis in Madagascar! Buahahahaa! Asta nu o sa se intample prea curand! Poate peste 10, 15 ani!!!!
7
3
S au eliberat autorizatii pe vremea acestei dinastii total pe linga lege ,care ziua se anulau in instanta si noaptea se reinoiauDar cine erau oamenii pt care se faceau asemenea sacrificii.Poate niste oameni cu rol in curatenia legala.
12
0
Mu ma imbarligatorule;doar in Romania nu ai voie sa le spui hotilor,hoti,evazionistilor,evazionisti,spagarilor,spagari sau altor penali pe nume pentru ca esti catalogat ca invidios,in alte tari nu li se zice doar pe nume penalilor,acolo sunt pedepse care merg si pana la peste 200 de ani de puscarie,confiscarea totala a averi si fapta nu se prescrie nici dupa 50 de ani daca ai furat din bani tari si nu vorbesc de China pt.ca acolo....Asa ca imbogotiti romani din furturi sa zica merci ca traiesc in tara asta unde sunt criticati doar pe net dar ei traiesc ca boieri din furt.
15
0
Un nou brand romanesc care cuprinde ura,calomnie si invidie ,brand caracteristic FRUSTRATILOR.
1
23
un jeg de om. Are o vila in Faleza Nord, luata tot prin manevre cu mazare, constantinescu & gasca de hoti. Un hot si un NIMIC acest nemirschi. Are si o figura de nevinovat, imputitul!
31
0
Terenuri pentru Legea10 nu au avut, cel putin asa au raspuns celor care au avut dosare constituite in baza acestei legi. Singura lor grije a fost sa se indestuleze ei si ai lor. La puscarie cu aceste specimene !
17
0
Mazare Constantinescu si gasca lor in frunte si cu Stroe,Fagadau,cum scrie cel din naintea mea au fost cei mai mari Hotii ai Constantei,daca mai state un mandat vindea totol.Si noi prostimea,ziceam ca e bine fura pentru ei si ne da si noua,mielu in brate.
25
2
Dar Felix ? PSD nicio greata ? Astia sunt oamenii partidului ,sunt derbedeii pusi de partid sa fure,sunt hoti instruiti de PSD,alimentati,sprijiniti de PSD sau functionarii corupti ai partidului.PSD nicio greata ? PSD e tot pe cai mari ? Borfasii secolului.
28
1
VILA IN MAMAIA LA PRET DE GARSONIERA. AU FOST BUNI PUII CONGELATI, FAINA SI ULEIUL PT CARE V ATI VANDUT VOTUL MELTENILIR??? LUATI CU MWUIE ACUM
25
0
Scupra a facut prapad la Ovidiu, sa fie verificat Funda, Giumba, Pindiki, Dragan George, fam. Pariza, Zelca, si toti ceilalti care s-au infruptat din pamantul ovidienilor. Au luat si procurorii de aceea functiuneaza OMERTA.
28
1
Sa vina la Navodari si vede adevarata fata a hitiei ca aici este tata hotilor MATEI NICOLAE care a furat terenuri de la orasul Navodari in valoare de doua sute de milioane de euro.....asa ca hai la multi ani cu executare.
25
1
Asa a luat si Pilat terenurile din mamaia! Exact aceleasi excrocherii! Dar DNA nu doarme! Va devenii istorie si el si retardu de fisu!
28
0
Oligofrenul Mazare a ocupat instantele locale cu dosare pentru urmatorii 10 ani pentru a se face ordine in haosul pe care l-a creat. Plus administratia. Va ramane in istorie drept un gay drogat care se deghiza in tot felul de personaje. Cea mai de succes deghizare: cea de primar al Constantei.
45
1
Dute draku
5
1
Deoarece este deja stabilit prin justitie ca Mazare se face vinovat de instrainarea bunurilor din domeniul privat al Municipiului in mod ilegal, prin abuz in serviciu, toate aceste bunuri sa fie trecute in proprietatea Municipiului. Cei care se simt 'pagubiti' in urma acestui proces, sa se judece in civil cu inculpatul Mazare pentru despagubiri.
45
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614